Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrastinski riješio pitanje pobjednika već u četvrtoj minuti

U pretposljednjem 29. kolu IV. NL-središte u Klanjcu je odigran zagorski derbi između Klanjca I Mladosti Zabok


Zagorski derbi između Klanjca i Mladosti Zabok u okviru 29. kola IV. NL-središte Zagreb-skupina A odigran je po velikoj vrućini, što se itekako osjetilo na posjet gledatelja, ali i na igru u prvom dijelu utakmice. Utakmica je odigrana za prestiž, bez rezultatske važnosti, a u takvim su se uvjetima bolje snašli gosti koji su bolje ušli u utakmicu i sa željom da što prije riješe pitanje pobjednika kako bi mogli odmoriti neke igrače za utakmicu sezone, finale kupa protiv Gaja koje se igra u utorak.


U 2. minuti Tumpić odlično pronalazi Iskrića koji je sam na pet metara od vratara Humskog, no ovaj odlično brani njegov udarac. Minutu kasnije na drugoj strani Brlek ne koristi poklon Tarlea i iz obečavaujuće situacije puca preko gola. Utakmica je riješena već u 4. minuti kada je Isrkić dobro uočio Hrastinskog koji ulazi korak dva u šesnaesterac i rutinirano pogađa za 0:1. Slijedilo je malo zatišje sve do 20. minute kada je nažalost došlo do ozljede vratara Davora Humskog, što je uzrokovalo tri mnute prekida. Novu odličnu akciju Mladost odigrava u 32. minuti kada Vedriš dugom loptom pronalazi Iskrića, ovaj ponovno ima "zicer", no ovaj puta njegov udarac odlično brani Žigman, koji je zamijenio Davora Humskog. Domaći su se probudili tek u zadnjih pet minuta prvog dijela. Dva je dobra pokušaja imao raspoloženi Filip Pavlinić. Prvo je u 40. minuti iz daljine opalio preko gola, a onda se u zadnjoj minuti prvog dijela odlično oslobodio Vedriša, ušao u kazneni prostor, ali ishod je bio isti kao i kod pokušaja iz daljine.


U nastavku je domaći trener Tomašković u igru ubacio svog glavnog "veznjaka" Drčića, koji nije do kraja začeljio ozljedu, a njegov ulazak itekako se osjetio na igri Klanjca koji je početkom nastavka bio aktivnija momčad. Poslije dvije minute igre u nastavku F. Pavlinić probija desnu stranu i odlično ubacuje za Drčića, koji kasni za milimetar. Tri minute kasnije ponovno ista suradnja, ali ovaj puta Drčić iz dobre pozicije pogađa gostujći blok. Zabočani prvi puta kako-tako prijete u 56. minuti preko Turka iz slobodnog udarca, no njegov udarac nije predstavljao opasnost za Žigmana i završio je preko gola. U 58. minuti aktivni Leš dobro pronalazi Brleka koji puca iz dobre pozicije, no opasnost blokira iz utakmice u utakmicu sve bolji Karlo Žugec. Minutu kasnije na drugoj strani u prodoru je Brezak, ali opasnost otklanja sveprisutni Leš. Slijedilo je zatišje do 70. minute koje je udarcem iz daljine koji je završio preko gola prekinuo Tin Prtenjak. Dobru priliku na drugoj strani minutu kasnije ima Brlek, no zamalo je neprecizan u udarcu iz dobre pozicije s desne strane. Iskusni Krajačić u 73. minuti pogađa vanjski dio mreže, nakon što ga je dobro pronašao Tumpić. Domaći su ponovno na sceni u 83. minuti kada s lijeve strane dobro ubacuje K. Pavlinić, a F. Petrišić puca glavom preko gola. Nakon dvostrukog duplog pasa s Prtenjakom Tumpić iz dobre pozicije puca preko gola. Isti igrač minutu kasnije puca iz još bolje pozicije, ali s istim ishodom. Posljednji udarac prema vratima u 89. minuti uputio je Drčić, ali blok Mladosti izbio je njegov udarac u bolje. S obzirom na uvjete, igrači i jedne i druge momčadi zaslužuju pohvale, osobito za igru u nastavku.



KLANJEC - MLADOST ZABOK 0:1 (0:1)

KUMROVEC: igralište Kumrovec, GLEDATELJA: 50, SUCI: Komorski, Peharec i Sumpor.

STRIJELAC: 0:1 Hrastinski 4'.

KLANJEC: D. Humski (20' Žigman), F. Pavlinić, Bogović (46' Drčić), Brlek, Zrnc (69' F. Petrišić), Trbušić (46' A. Humski), K. Pavlinić, Vrabec, Leš, I. Petrišić, Iveković. TRENER: Dragutin Tomašković

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš (46' Turk), Pavić, Šoštar (60' Prtenjak), Vojaković (46' Brezak), Iskrić (46' Krajačić), Tarle (46' Kotarski), Tumpić, Žugec, Poslek (64' Tisanić), Hrastinski (46' Koletić). TRENER: Ivan Zubić

Još članaka iz "Sport"

Facebook