Prethodni članak
Sljedeći članak

Hara iz penala za tri boda

3. NL – centar: 31. kolo: Gaj Mače – Lukavec 1:0


Gaj Mače danas je odradio zaostalu utakmicu 31. kola protiv Lukavca. Očekivala se zanimljiva utakmica, dvije ekipe, koje su blizu na ljestvici i teoretski, u nekom najgorem raspletu situacije sa 2. SuperSport ligom i kvalifikacijama za nju, još nisu osigurale sto posto opstanak.

Poluvrijeme za zaborav

Prvi pokušaj bilježimo na strani domaćin i to u 8. minutu. Tin Gregurić je primio jednu loptu na 20 metara i bez oklijevanja pucao po golu, jako ali po sredini, pa je Ante Anić obranio. Gregurić je započeo akciju u 13. minuti kada je dobro zadržao loptu na lijevoj strani, dao za Dina Cvrtilu na desnu stranu, a ovaj je ubacio na Martina Šabana, koji ipak ne može do lopte, već obrana izbija u korner. Tomislav Haramustek ubacuje iz kornera, na Cvrtilu, koji puca jako sa 12 metara iskosa, ali Anić se ne da iznenaditi. Gosti imaju potentan slobodan udarac u 17. minuti s desne strane. Ubacuje Antun Grozdek i to na drugu stativu, gdje je malo prekratak Antonijo Vujičić.

U 23. minuti Vujičić pokušava sa 20-tak metara s lijeve strane, a Kristijan Strahonja na golu domaćina je siguran. U 27. minuti polukontra gostiju, lopta dolazi na desnu stranu do Vujičića, koji se odlučuje na udarac sa 20 metara iskosa, ali puca malo pored lijeve stative. Domaćini su dugo čekali do prilike. U 40. minuti Mario Brlečić i Luka Gajski su odigrali dva dupla pasa na centru, na trenutak izgubili loptu, ali je ona ipak došla do Haramusteka, koji daje lijevo za Gregurića. Ovaj oštro ubacuje na Brlečića, koji sa 7-8 metara puca preko gola.

U 43. minuti Brlečić je povukao kontru, dao desno za Cvrtilu, koji daje pak na drugu stranu za Haramusteka, koji je srušen na samom rubu kaznenog prostora jako iskosa. Haramustek sam izvodi slobodan udarac ali pogađa živi zid. Bila je to posljednja spomena vrijedna situacija u prvom poluvremenu, koje zapravo teško može dobiti prolaznu ocjenu. U principu ništa – ništa.

Haramustek iz penala za sva tri boda Gaja

U nastavku prvi su zaprijetili domaćini, već u 47. minuti. Cvrtila je s desne strane dao za Šabana u središnjici, ovaj ostavlja za Haramusteka, koji puca sa 20 metara, no Anić brani. Na drugoj strani, u 50. minuti potegnuo je iskosa s desne strane Hrvoje Humeljak, ali pored gola. U 58. minuti Brlečić je izvukao jednu loptu, već izgubljenu na centru, dao lijevo za Gregurića, koji prolazi jednog igrača i puca sa 20 metara, malo preko gola.

U 63. minuti Haramustek izvodi slobodan udarac sa 35 metara s desne strane iskosa, ubacuje u središe kaznenog prostora, Gregurić ide na skok, ali ga Domenik Quni ruši bez lopte i sudac Dragašević svira kazneni udarac, iz kojega Haramustek u 64. minuti pogađa za 1:0. U 76. minuti velika prilika za goste. Grozdek je izveo slobodan udarac sa 40 metara iskosa s lijeve strane, ubacio je na nekih 7-8 metara, gdje je samo kao duh ostao Josip Žuljević, no njegov udarac glavom završio je pored gola.

U 82. minuti Gaj je mogao riješiti utakmicu. Brlečić je dobio loptu na 20-tak metara, odigrao dubli pas sa Šabanom, pa pucao sa 18 metara, a Anić fantastično obranio. No, lopta se odbila desno do Cvrtile, koji puca jako po zemlji, ali Anić i ovaj puta brani.

U 90. minuti Dario Josipović loše reagira glavom i spušta jednu loptu za Luku Povoljnjaka, koji puca sa 18 metara, ali preko gola. Puno je bilo isprekidane igre, pa je i četiri dosuđene minute sučeve nadokande izgledalo malo. No, ostaje dojam da gosti ni u puno više gola zabili ne bi. Istini za volju niti domaćini nisu oduševili, ali ipak su stigli do tri boda, s kojima mogu mirno u zadnja dva kola.

3. NL – centar 31. kolo

GAJ MAČE – LUKAVEC 1:0 (0:0)

SUCI: Dragašević, Krmar, Lovrić GLEDATELJA: 120

STRIJELAC: 1:0 Haramustek 64' 11m

GAJ: Strahonja, Deak, Brlečić (88' Mazalović), Vukadin, Postonjski, Haramustek, Cvrtila, Šaban (90+4' Bobek), Gajski, Ivetić, Gregurić (69' Josipović); trener: Marijan Glavica

LUKAVEC: Anić, Grdenić, Ostojić, Žuljević, Vidaković, Vujičić, Humeljak (60' Quni), Grozdek, Cimeša, Povoljnjak, Ante Banić; trener: Siniša Idrizi

Još članaka iz "Sport"

Facebook