Prethodni članak
Sljedeći članak

Gregurić s dva pogotka odveo Gaj u finale kupa

Sjajno polufinale kupa NS KZŽ u Bedekovčini


Sjajno polufinale kupa NS KZŽ u Bedekovčini. Tondach je dočekao Gaj Mače koji je na kraju slavio s 3:1, ali domaći su nemaju čega sramiti. Odigrali su čvrstu, mušku utakmicu, imali su i dominaciju u drugom dijelu utakmice, ali to nije bilo dovoljno. Junak utakmice bio je često osporavani Tin Gregurić, kojem se malo vjeruje, a ovaj puta su njegova dva pogotka trasirala put Gaju u zasluženo finale.

Počelo je dominacijom Gaja. U 8. minuti Brlečić je lijepo pronašao Postonjskog na desnoj strani, ovaj je dobru ubacio za Šabana koji puca u vratara Volodera od kojeg se lopta odbija u korner. Minutu kasnije Gaj vodi. Sedak je osvojio loptu na lijevoj strani i ubacio za Cvrtilu koji preciznim prizemnim udarcem od vratnice sprema loptu u mrežu za 0:1.

Novu lijepu akciju gosti kreiraju u 23. minuti kada kombiniraju Deak i Šaban koji pronalazi aktivnog Brlečića, ali domaća obrana odbija njegov udarac u korner. Tondach prvi puta prijeti preko Frtalja u 24. minuti koji nakon solo-akcije puca preko gola. U 25. minuti Brlečić ponovno jednom preciznom dugom loptom pronalazi Postonjskog koji ubacuje za Cvrtilu, ali njegovo udarac glavom završava preko gola. Igrala se 32. minuta kada je inače vrlo dobri Voloder nespretno intervenirao, nakon čega se lopta odbila u ruku Bartoleca, a sudac Turčin dosudio je kazneni udarac. Voloder je prilikom intervencije ozlijedio prst, pa se čekalo šest minuta na izvođenje kaznenog udarca. Loptu je uzeo Haramustek i u 39. minuti pogodio vratnicu.

Minutu kasnije Mlinarić ne koristi neopreznost obrane Gaja i iz dobre pozicije puca u blok. Odlični Frtalj u 42. minuti nakratko se oslobodio Vukadina i puca pokraj gola s ruba kaznenog prostora. Isti igrač u petoj minuti sudačke nadoknade centrira s lijeve strane, Dario Bosec puca glavom, ali pokraj gola.

U nastavku je domaćin ubacio u višu brzinu. Frtalj, Merlin i Mlinarić radili su dosta nereda u obrani Gaja, a iz drugog plana odlično su ulazili Frančina i Dario Bosec. Prvo dobru priliku za domaće ima Mlinarić koji s deset metara udaljenosti iz kosa s desne strane puca preko gola. Još je opasniji bio udarac Frtalja dvije minute kasnije kojeg je gostujući vratar Tor odbio u polje. Gaj se nije vidio do 58. minute kada Cvrtila puca preko gola. Najbolju šansu za domaće propušta Mlinarić u 66. minuti kada puca preko gola. U 68. minuti Tor je malo "zaplivao", ali Merlin je bio previše ukoso da ubaci loptu u mrežu. I onda u jeku dominacije Tondacha Cvrtila dugom loptom izbacuje u čistu šansu Gregurića koji izlazi sam pred Volodera i rutinirano zabija za 0:2. Napori domaćih ipak su se isplatili u 72. minuti. Frtalj je dodao do Merlina koji je prsima prenio loptu do Boronjeka, a ovaj prekrasnim udarcem smanjio na 1:2. Eurogol.

Nakon tog pogotka domaći su pomalo naivno prebrzo krenuli prema vratima Gaja, što koristi Šaban i dugom loptom pronalazi Gregurića koji ponovno kreće sam prema Voloderu i manirom vrsnog strijelca sprema loptu u mrežu za konačnih 1:3. U 77. minuti opasno iz kosa prijeti Cvrtila, ali puca pokraj desne vratnice Volodera. Domaći imaju igrača manje u 85. minuti nakon što je sudac Turčin okarakterizirao prekršaj Ivana Boseca nad Gregurićem pregrubim. Tondach nije igrao grubo, ali Gaj je utakmicu završio bez ozlijeđenih Brlečića, Postonjskog, Deaka i Gregurića, čiji je nastup upitan za finale. U samoj završnici u igru je u redovima domaćih ušao Luka Potočki, koji je s tek navršenih šesnaest godina postao najmlađi debitant u seniorskoj momčadi Tondacha.

Na kraju Gaju čestitke za prolaz u finalu, ali sve čestitke zaslužuje i Tondach za hrabru igru, iako je nastupio bez četiri važna prvotimca. Bedekovčanci su pokazali da nisu slučajno došlo do polufinala kupa, ali i do drugog mjesta u IV. NL.

Utakmica je odigrana u fantastičnom ambijentu pred petstotinjak gledatelja koje je domaćin počastio gulašem.

TONDACH - GAJ MAČE 1:3 (0:1)

BEDEKOVČINA: igralište Tondacha, GLEDATELJA: 500, SUCI: Turčin, Sinković i Sumpor.

STRIJELCI: 0:1 Cvrtila 9', 0:2 Gregurić 69', 1:2 Boronjek 72', 1:3 Gregurić 73'.

TONDACH: Voloder, Bartolec (46' Boronjek), Hendija, Bosec, Merlin (90'+6 Potočki), Frtalj, Frančina, Bosec, Jurina, Bobinec, Mlinarić. TRENER: Franjo Pužin

GAJ MAČE: Tor, Deak (54'Gregurić, 84' Bobek), Brlečić (46' Josipović), Šaban, Sedak, Ivetić, Postonjski (44' Gajski), Mazalović, Vukadin. TRENER: Marijan Glavica

CRVENI KARTON: Ivan Bosec 85' (grubi start u pokušaju igranja loptom)

IZJAVE TRENERA:

Franjo Pužin, Tondach: "Jedva smo se "skrpali" za ovu utakmicu, igrali smo protiv iskusnih igrača iz višeg ranga, ali nikako nismo razočarali. Nemamo se čega sramiti. Pokazali smo da naši rezultati u ovoj sezoni nisu slučajnost i da smo opravdano tu gdje jesmo. Čestitam Gaju i želim mu sreću u finalu.

Marijan Glavica, Gaj Mače: "Mislim da smo potpuno zaslužili pobjedu protiv vrlo motiviranog domaćina, što je i normalno u polufinalu kupa. Žao mi je jedino što su nam se ozlijedila četiri igrača, nadam se da će se bar netko od njih oporaviti za finale. Očekuje nas veliko finale protiv Zagorca, bit će to pravi "praznik nogometa".

Još članaka iz "Sport"

Facebook