Prethodni članak
Sljedeći članak

Graditeljstvo Merkaš slavilo na vrlo kvalitetnoj Zipki

Bilo je ovo jedno iznimno kvalitetno izdanje zipke, a sve što od malog nogometa u Hrvatskom zagorju vrijedi, okupilo se u Zaboku

  • Pobjednička momčad Graditeljstvo Merkaš

    Pobjednička momčad Graditeljstvo Merkaš


Graditeljstvo Merkaš po drugi je puta osvajač malonogometnog turnira „Zagorska zipka“ , koji je u odličnoj organizaciji NK Mladost Zabok, okupio 20 vrlo kvalitetnih momčadi. Bilo je ovo jedno iznimno kvalitetno izdanje zipke, a sve što od malog nogometa u Hrvatskom zagorju vrijedi, okupilo se u Zaboku.
Finale je zaista bilo spektakularno.

Na jednoj strani našao se Štefan predvođen „Jesenjanima“ Majcenićem, Vinceljom, Hanžićem i Švaljekom, a na drugoj je strani Graditeljstvo Merkaš u svojim redovima imalo sjajnog Darka Kunšteka i jednog, ali vrijednog „Jesenjana“, Danijela Končevskog. Ovaj je dvojac kompletno obilježio cijeli turnir. No „mali junak“ finala bio je Luka Kantolić koji je u 22. minuti prvo doveo Graditeljstvo Merkaš u vodstvo na asistenciju Puljeka (još jednog igrača Jesenja), a Lukica je nekoliko sekunda prije kraja utakmice postavio konačnih 1:3. Prethodno je Končevski rukom postigao pogodak s gola na gol, a minutu prije kraja Majcenić je vratio malo neizvjesnosti u utakmicu, no preokreta nije bilo.

U golijadi za 3. mjesto CB Europa slavila je s 5:4 protiv momčadi Bistro Bolte. Valja reći da su obje ove momčadi podosta namučile finaliste u polufinalu. Oba su polufinalna ogleda završila nakon izvođenja penala, a oba finalista imala su i rezultatski manjak. Graditeljstvo Merkaš gubilo je sa čak 3:0 protiv CB Europa, ali onda se prikazao Kunšte koji je postigao dva pogotka, dok je penale pogotkom izborio Dlesk.
Darko Kunštek u potpunosti je obilježio ovaj turnir, pa su mu zasluženo pripale nagrade i za najboljeg strijelca i za najboljeg igrača turnira, što je prava rijetkost. Njegov suigrač, Danijel Končevski isto tako zasluženo je stigao do trofeja za najboljeg vratara turnira.

Ovo izdanje Zagorske zipke svakako vraća vjeru u dugi život ovog turnira i vraća mu stari sjaj.
Završnicu turnira bez većih primjedbi dobro su sudili Stjepan Tuđa i Nikola Kožar, a u prvom dijelu turniru pripomogao im je Stjepan Pešec.

Momčad Štefan osvojila je drugo mjesto Danijel Končevski i Darko Kunštek

Rezultati četvrtfinala:

Lito kos – Štefan 2:5
Ljigavci – Bistro Bolte 1:8
CB Europa – Perfa 3:2
Graditeljstvo Merkaš – Požgaj promet 4:2
Polufinale:
Štefan – Bistro Bolte 4:2 p (1:1) CB Europa – Graditeljstvo Merkaš 8:9 p (3:3)

Za 3. mjesto

BISTRO BOLTE – CB EUROPA 4:5

SUCI: Tuđa i Kožar

STRIJELCI: 0:1Ilić, 0:2 Šerek, 0:3 Šerek, 1:3 N. Bobek, 2:3 Kuharić, 2:4 D. Hršak, 2:5 D. Hršak, 3:5 Vujica, 4:5 Kresonja.

BISTRO BOLTE: D. Bobek, Mat.. Bobek, Žuliček, Blagec, Bobinec, Kresonja, Kuharić, Vujica, M. Bobek Mar. Bobek, N. Bobek.

CB EUROPA: Goričan, Leljak, Golubić, Ilić, A. Hršak, D. Hršak, Horvat, Šerek, Strabić, Vidović.

FINALE

ŠTEFAN – GRADITELJSTVO MERKAŠ 1:3

SUCI: Tuđa i Kožar.

STRIJELCI: 0:1 Kantolić 22', 0:2 Končevski 27', 1:2 Majcenić 29', 1:3 Kantolić 30'.

ŠTEFAN: Malarić, Leljak, Vincelj, Šlogar, Hanžić, Majcenić, Podgajski, Švaljek, Antonić.

GRADITELJSTVO MERKAŠ: Končevski, Kranjčec, Dlesk, Kunštek, Kantolić, Oraić, Ferk, Kralj.

Konačni poredak: 1. Graditeljstvo Merkaš, 2. Štefan, 3. CB Europa, 4. Bistro Bolte

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji igrač i najbolji strijelac: Darko Kunštek 10 golova (Graditeljstvo Merkaš)

Najbolji vratar: Danijel Končevski (Graditeljstvo Merkaš)

Još članaka iz "Sport"

Facebook