Prethodni članak
Sljedeći članak

Golijada u Maču

Hrvatski nogometni kup 1. kolo: Gaj Mače – Lika 95 20:2


Još se nisu slegli dojmovi od izvrsnog finala zagorskog kupa za prošlu sezonu, koje je silom prilika odigrano prije manje od mjesec dana, a već je krenula i nova sezona kup natjecanja. Zagorski predstavnik Gaj Mače u 1. kolu za protivnika je dobio NK Lika 95 iz Korenice. Riječ je o ekipi koja je u kulu ličko senjske županije na penale pobijedila Otočac, također u kolovozu, a dolazi iz županijske lige, koja se još niti ne igra. To je svakako u ulogu favorita stavljalo Gaj. Da je Gaj favorit znali smo i prije utakmice, ali možda ipak toliko razliku nismo očekivali. Naime, Gaj je do odmora već imao 10:2. Već u 3. minuti netko je u gužvi od domaćina igrao rukom u kaznenom prostoru, a s 11 metara za 1:0 zabio je Dino Cvrtila. U 5. minuti u akciji Gaja sudjelovalo je 6 igrača, koji su što kraćim, što dužim pasovima izbezumili goste. Na kraju Cvrtila daje povratnu za Martina Maloču koji pogađa za 2:0. U 11. minuti Martin Šaban i Cvrtila igraju dupli pas, Šaban izlazi sam pred Stjepanovića i već je 3:0. U 13. minuti Šaban opet izbija sam pred golmana gostiju, nakon jedne presječene lopte i pogađa za 4:0.

 

U 15. minuti najljepša akcija prvog dijela. Ponovno smo vidjeli 5 lijepih proigravanja, Postonjski s desne strane daje povratnu na 12 metara, a Brlečić puca snažno i iz prve i zakucava pod prečku za 5:0. U 18. minuti nakon 3-4 kratka dodavanja, Šaban ostaje sam pred golmanom i pogađa za već 6:0, da bi u 19. minuti sam na dugu loptu ostao Haramustek i pogodio za 7:0. U 27. minuti Šaban je prihvatio povratnu loptu Haramusteka i zabio za 8:0. U 30. minuti Haramustek probija po desnoj strani i daje na drugu stranu gdje Rihtar pogađa za 9:0. Prvi ozbiljniji napad gostiju završio je golom. Nekako je u 37. minuti zaboravljen ostao Zvonimir Šunjić. Nije se obrana ni trudila previše uhvatiti ga, kao da su se smilovali gostima, pa je Šunjić obišao Hrvoja Ranogajca i pogodio za 9:1. No, već u 38. minuti Šaban opet ostaje sam, sada na lijevoj strani i pogađa s 10 metara uz samu stativu za 10:1. A u 43. minuti najljepši potez gostiju. Šunjić je primio loptu na 20 metara, na desnoj strani i iznenadio Ranogajca, odličnim lob udarcem za 10:2, konačni rezultat prvog poluvremena.

 

U nastavku na gol nismo trebali čekati dugo. Josip Kipa, koji je ušao u nastavku, u 53. minuti probio se po desnoj strani, a onda umjesto ubačaja, varkom prebacio loptu na lijevu nogu i s 15 metara pogodio za 11:2. Već u 55. minuti Rihtar se izborio za jednu loptu na sredini, na 15 metara i ponovno je njegov udarac precizan za već 12:2, da bi na sličan način Rihtar zabio u 61. minuti za 13:2. Rihtar je zabio i u 72. minuti za 14:2, nakon ubacivanja Maloče iz slobodnjaka, a u 74. u strijelce se upisao i Iskrić. U 76. minuti opet pažnji izmiče Rihtar i pogađa za 16:2, a u 82. minuti svoj drugi gol za 17:2 postiže Iskrić. Za kraj, u 88. minuti Kipa sam bježi i zabija svoj drugi gol za 18:2, a u 90. minuti Tomislav Benčić nakon povratne lopte Kipe zabija za 19:2. I onda u prvoj minuti sučeve nadoknade Iskrić svojim trećim golom postavlja nestvarnih 20:2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook