Prethodni članak
Sljedeći članak

Golijada u Belcu, tri boda za domaćine

2. ŽNL 3. kolo: Mladost Belec – Vatrogasac 6:2


U 3. kolu 2. zagorske lige Mladost Belec je dočekala Vatrogasac. Moglo bi se reći da obje ekipe nisu startale u novo prvenstvo prema očekivanjima. Mladost još koliko toliko, sa jednom pobjedom i porazom, no Vatrogasac je u prva dva kola oba puta poražen. Stoga je ovo bila prilika i za jedne i za druge da se popravi dojam, ali naravno i jedni i drugi nisu mogli pobijediti, a teško da bi bili zadovoljni bodom.

Gosti poveli, ali do odmora preokret

Nakon početnog ispitivanja snaga, u otvaranju utakmice poveli su gosti. Igrala se 6. minuta, taman kada se spustio pljuska, pa nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi koji je igrač srušen u kaznenom prostoru domaćina, i tko ga je srušio. Ali sigurno je da je Renato Majsec bio precizan i poslao loptu lijevo od Matija Ožvalda na golu Mladost za 0:1. No, na izjednačenje se nije dugo čekalo. U 17. minuti s lijeve je strane nabacio Mihael Hunjak, a sa ruba peterca dijagonalno za 1:1 pogodio Marko Đurinek. U 20. minuti po lijevom boku spustio se Robert Vrlec i ubacio, a Matija Komorski u zadnji čas reagira i pogađa vlastitu prečku, nakon čega gosti otklanjaju opasnost. U 28. minuti prijete gosti. Raspoloženi Majsec ulazi u kazneni prostor po desnoj strani, no Ožvald pravovremeno istrčava i kupi loptu. Već minutu kasnije Janko Cigula daje Majsecu u kaznenom prostoru, ovaj vara dvojicu igrača i puca, ali Ožvald brani. Domaćini imaju korner u 34. minuti i to s lijeve srane, lopta dolazi do Hunjaka, koji glavom daje za Nikolu Klarića, koji pak puca preko gola. No, do odmora Mladost ipak dolazi do preokreta. U 40. minuti nakon kornera koji je izveo Đurinek, Klarić pogađa između golmana Damira Jambreka i stative za 2:1.

U nastavku još pet golova

Prvi u nastavku prijete gosti u 52. minuti i to sa dvostrukom prilikom. Najprije na dugu loptu ide Denis Mladenović, iako ga prate dva igrača, ulazi u kazneni prostor i puca, ali Ožvald brani. No, kod izlaženja iz svoje polovice domaćini su se spetljali i odjednom dobra lopta za Josipa Peroša, koji kreće u utrku sa Ožvaldom. Ipak domaća jedinica uklizava i otklanja opasnost. U 55. minuti nakon kornera za goste pokušava Nikola Merkaš, ali glavom puca pored gola. U 62. minuti opet su u akciji gosti. Antonio Božićek je brži od obrane, ali ne i od Ožvalda, koji koristi malo dug for napadača gostiju i hvata loptu na nekih 12 metara. S druge pak strane domaćini su svrsishodniji. U 64. minuti oni imaju korner s lijeve strane, nakon ubacivanja lopta se odbija na 16 metara, na nju dolazi Mihael Hanžek i preciznim udarcem po zemlji zabija za 3:1.

U 66. minuti Mladenović prodire po desnom boku, Ožvald izlazi s gola, ovaj ga obilazi, ali pojavljuje se netko od igrača i spašava situaciju. Minutu kasnije pokušava Božićek, ali Ožvald brani, dok u 69. minuti na drugoj strani i Jambrek brani, točnije prije dolazi na jednu dugu loptu od Juraja Stipeča. U 70. minuti nova duga lopta na Majseca, koji s boka puca pored gola. No, domaćini su puno precizniji. U 73. minuti dugu loptu prima Domagoj Šaka, prima ju na prsa, malo kreće prema kaznenom prostoru i po zemlji pogađa za 4:1. U 75. minuti nakon kornera s desne strane, lopta je ubačena na drugu stativu, a Šaka sa 6-7 metara glavom pogađa za 5:1 i svoj drugi gol u tri minute. Već  u 76. minuti pada još jedan gol, ovaj puta u domaću mrežu. Božićek s lijeve strane daje za Majseca, koji kreće prema sredini, vara jednog igrača i pored Ožvalda pogađa za 5:2. U 79. minuti Božićek prima loptu, ulazi u kazneni prostor i puca, ali Ožvald odbija u korner. Hanžek je na drugoj pak strani, u 80. minuti probio lijevi bok, dao oštru loptu na prvu stativu, gdje je Stipeč koji pogađa za 6:2. U 83. minuti zadnji ozbiljniji pokušaj gostiju. Majsec ide po boku, daje povratnu na Božićeka, Ožvalda je lopta prošla, gol je prazan, ali spašava Đurinek. I konačno u 89. minuti Stipeč dobiva loptu na desnom boku, daje za Darija Brčića, koji iz trka vanjskom desnom sjajno puca sa 17 metara, no Jambrek obranom zaključuje ovu vrlo živu i zanimljivu utakmicu.  

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook