Prethodni članak
Sljedeći članak

Godina do zlatnog jubileja

Bili smo na proslavi 49. Rođendana MNK Yeti Krapina


Najtrofejnija malonogometna momčad Zagorja MNK Yeti iz Krapine proslavio je 49. rođendan. Iako aktivno ne nastupaju na turnirima njihovo okupljanje i druženje svake godine donese nostalgična sjećanja na dobra stara vremena kada su ti današnji „mladići“ žarili i palili na svim turnirima na kojima su se pojavili. O tragu koju je klub ostavio u Zagorju najbolje govori i činjenica da je na izložbi „ Sport u Hrvatskom zagorju. Povijest. Tradicija.“ u listopadu 2022. godine u Muzeju Seljačke bune između izloženih trofeja, dresova, klubova, slike poznatih reprezentativaca u raznim sportovima bila izložena i postava koja je predstavljala MNK Yeti.

Sve je počelo 15. rujna 1974. godine na travnatom igralištu u Jazvinama i malo tko je mogao vjerovati što će se sve dogoditi tijekom svih ovih godina. Najprije  na turnirima u Zagorju a kasnije na turnirima na prostoru bivše države. Oproštajni turnir odradili su u svom stilu – osvajanjem Festivalskog turnira u Krapini 1994. godine.

Svi rezultati, strijelci, i ostali važniji podaci nalaze se u raritetnom i jedinstvenom Muzeju Yeti, vlasnika i osnivača, igrača i predsjednika kluba Borisa Vodolšaka u potkrovlju njegove kuće u Krapini, Ante Starčevića 1. Više od tisuću raznih nagrada i trofeja nalazi se u prekrasno uređenom prostoru od 110 metara četvornih kojeg su proteklih godina mnogi ljubitelji sporta iz cijelog Zagorja, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Poljske, Irske, Austrije, Belgije, Australije, Kanade, itd.

Dvije ispisane knjige dojmova prava su nagrada za sve što su „Yetiji“ postigli u ovih 49 godina postojanja koju su proslavili u listopadu ove godine.

Na igralištu OŠ Ljudevit gaj Krapina prilikom proslave 49. rođendana okupilo se više od tridesetak igrača, članova i prijatelja kluba. Tradicionalno su ti „mladići“ odigrali utakmicu između „starih“ i „mladih“ koju su već drugu godinu uzastopce rezultatom 4:3 dobili „starci“. Prisutni gledatelji mogli su uživati u majstorijama ( stariji čitatelji će ih prepoznati ) Milana i Dražena Šimunića, Stjepana Cvetka, Ivana Dolenca, Josipa Bočkaja s jedne  te braće Ferček Alena i Damira, Ivice Vidovića – Relčeka, Ivice Antolića i Miljenka Kunšteka s druge strane. No, tu proslava nije stala jer nastavljena je u završnoj fešti već tradicionalno u Kavani Yeti koja je omiljeno sastajalište i okupljalište kluba još od listopada 1980. godine.

Kada malo „uskočim“ u tekstove koje sam pisao o najtrofejnijem malonogometnom klub ovih prostora a najvjerojatnije i Hrvatske „upada mi u oči“ zanimljiva činjenica da su na dosadašnjim proslavama obljetnice sudjelovala čak 19 ekipa -  Macelj, Đurmanec, Lukovčak, Lepajci, Preseka, D. Šemnica, Podgora I i II, Straža, Staklarstvo Hum na Sutli, Studenti, Tiskara, Harlem, itd. da bi nastupima na obljetnicama najbolji bio  Zoran Sertić – Zoki ( 54 ),  a zatim sijede Ivica Vidović – Relček i Slavko Bočkaj – Pero ( 50), Milan i Dražen Šimunić ( 43), Ivica Petanjek – Pico (42), Milan Vojković – Vojka (40), itd. Listu najboljih strijelaca predvodi Željko Bočkaj – Dugi (48), Milan Vojković – Vojka ( 28 ), Ivica Vidović – Relček ( 27), itd.

Sve obljetnice MNK Yeti imaju svoju draž, svoju posebnu čaroliju pogotovu one zaokruženih brojeva pa je tako na proslavi 40. rođendana bilo preko 100 uzvanika među kojima su, između ostalih, bili Stjepan Merkaš Krojf, predsjednik NS KZŽ a kratko vrijeme je igrao i za Yeti, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je tada naglasio da zadivljen uspjesima kluba, tradicijom i lijepom prošlošću što za Krapinu i sportski život Grada ima trajnu vrijednost, dr. Ivica Balagović – Bagi.

Već su počele pripreme za iduću godinu kada će MNK Yeti proslaviti svoj 50. rođendan – pola stoljeća postojanja – uz najavu  velike fešte povodom zlatnog jubileja postojanja kluba.

Još članaka iz "Sport"

Facebook