Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj želi borbu za prvih pet pozicija

Trećeligaš iz Mača ulazi u posljednju fazu priprema

  • Tomislav Haramustek najbolji igrač Gaja u jesenskom dijelu prvenstva

    Tomislav Haramustek najbolji igrač Gaja u jesenskom dijelu prvenstva


Nogometaši Gaja pod vodstvom trenera Marijana Glavaca ulaze u zadnju fazu priprema. Momčad nije pretrpjela velike promjene u kadru, tek jedan odlazak, jedan dolazak i jedan povratak nakon ozljede. U Maču više ne stanuje odlični Luka Radić, koji je pokrivao poziciju lijevog beka i lijevog krila, a uz to je bio drugi strijelac jeseni iza Haramusteka. Novi igrač Gaja postao Marko Pranjić, koji je branio boje Sesveta, a pokriva krilne pozicije, a uz to spada i u kvotu zaštićenih igrača (U-21). Velika je stvar za Gaj što se u momčad nakon teže ozljede u potpunosti vratio lijevi bočni igrač Karlo Deak.

-Bez obzira na odlazak Radića mislim da ćemo biti bolji i konkurentniji nego na jesen. Dolazak Pranjića i Deaka puno nam znači i siguran smo da ćemo napraviti korak prema naprijed u proljetnom dijelu prvenstva – govori nam trener Marijan Glavica.

Gaj je do sada odigrao sedam pripremnih utakmica. Serija je počela pobjedom protiv Zeline (3:0), nakon toga su savladane Ponikve (2:1), slijedila su dva poraza od Bjelovara (1:2) i Mladosti Ždralova (2:4), potom remi protiv Save Strmec (2:2), pa poraz protiv Križevaca (2:3) i na kraju ove nedjelje minimalna pobjeda protiv zabočke Mladosti (1:0).

-Zadovoljan sam pripremnim periodom, evidentno podižemo nivo igre iz utakmice u utakmicu. Malo smo podbacili protiv Križevaca, ali ta nam je utakmica došla dan nakon vrlo jakog treninga, tako da nas taj poraz ne zabrinjava – otkriva nam Glavica.

Ovog vikenda Gaj očekuje „generalka“ protiv Golubovca, a onda već 19.2. kreću prvenstvene obaveze. Za Gaj tjedan ranije jer ga očekuje zaostala domaća utakmica 17. kola protiv Vrapča, a već iduće nedjelje u 18. kolu, prvom kolu nastavka, bit će domaćin Vrbovcu.

-Sav naš fokus je na utakmici protiv Vrapča. Radi se o odličnoj momčadi koja nije slučajno pri samom vrhu i drži četvrtu poziciju. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, ali vjerujem u našu pobjedu. Idemo utakmicu po utakmicu, ova momčad ima kvalitetu i iskreno se nadam da ćemo na kraju prvenstva završiti među prvih pet momčadi gdje nam je i mjesto – završio je Glavica.

Marijan Glavica, trener Gaja

Još članaka iz "Sport"

Facebook