Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj srušio Karlovac 1919

3. NL – centar: 4. kolo: Gaj Mače – Karlovac 1919. 2:1


U 4. kolu 3. NL Centar Gaj Mače je dočekao Karlovac. No, uvertira u utakmicu bila je vrlo mučna i teška, pa je jedno vrijeme čak i odigravanje utakmice bilo pod znakom pitanja. Naime, Gaj je u srijedu odigrao utakmicu 3. kola kod Segeste, koja Je završila 2:2. No, dan kasnije je registrirana 3:0 za Segestu zbog nastupa Dina Postonjskog za Gaj, a koji je po tumačenju vodstva lige bio pod suspenzijom.  No, sve skupa vrlo je dvojbeno i zapravo prilično nevjerojatno u jednom ovakvom stupnju natjecanja. Naime, Postonjski je crveni (dva žuta) zaradio na pretkolu hrvatskog kupa u Bjelovaru još 31. kolovoza. U zapisniku je uz isključenje navedeno i da je psovao suce. No, u Cometu je stajala jedna utakmica zabrane, koju je odradio u 2. kolu 3. NL centar protiv Lučkog. Prema navodima iz Gaja, Postonjski nije niti krenuo na utakmicu u Sisak, ali kako nigdje nisu mogli naći podatak o suspenziji niti postupku, iz Gaja su zvali nekoliko ljudi, između ostalog i disciplinskog suca Buzatovića, koji im je kako kažu, rekao da ne vidi razlog da Postonjski ne igra. Postonjski se pojavio na utakmici vlastitim prijevozom i odigrao drugo poluvrijeme, no Segesta se žalila i utakmica je registrirana 3:0 za domaćine. U Maču su nakon toga pokušali objasniti cijeli tijek stvari, pa su i u jednom trenutku donijeli odluku da ne odigraju utakmicu 4. kola protiv Karlovca. No, tu su odluku ipak povukli.

Vrlo dobar Gaj poveo, pa poklonio izjednačenje

Počelo je vrlo tvrdo i čvrsto, a ako ne računamo pokušaj Tomasa Vukadina iz svoje polovice ravno u ruke golmana Luke Šteke, prvi pravi pokušaj stigao je u 7. minuti opet za domaćine. Iz slobodnjaka s desne strane nabacio je Tomislav Haramustek a glavom pokušao Perica Ivetić, ali pored gola. U 14. minuti prva prijetnja gostiju. Dobro je desnu stranu probio Zvonko Pamić i ubacio po zemlji za Ihora Medyinskyog, koji puca po zemlji ali blokira Vukadin.

U 17. minuti novi slobodan udarac za Gaj, ovoga puta sa 20 metara malo iskosa i odličan pokušaj, koji Šteko krajnjim naporom skreće u stativu. No slijedeći pokušaj Gaja u 19. minuti donosi vodstvo. Bio je to sjajan potez sjajnog majstora Haramusteka, koji je gotovo iz ničega sa 25 metara malo iskosa s desne strane pucao po zemlji uz samu stativu, neobranjivo za 1-0. Već u 20. minuti u sjajnoj se prilici našao Tin Gregurić, koji se probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, nekoliko puta izvarao obranu pa i golmana, ali udarac je na kraju ipak završilo u bloku na 2 metra od gola.  

U 25. minuti Pamić ubacuje iz slobodnjaka sa 35 metara a na drugoj stativi glavom pokušava kapetan Borna Pausić, no puca pored gola. U 30. minuti novi dobar udarac za Gaj. Lopta se baš dobro odbila na 25 metara do Luke Tepšića koji odlično puca, no Šteko uz malo problema hvata loptu. U 39. minuti gosti pokušavaju ubacivanjem s desne strane, u skoku je najviši Gordan Bunoza, koji puca preko gola. I kada se već činilo da će Gaj na odmor sa zasluženim vodstvom, događa se velika greška u 2. minuti sučeve nadoknade. Lopta je išla na Gabrijela Stepinca koji pitanje dal bi ju uopće uhvatio prije izlaska, no na njega uklizava Tepšić i ruši ga, pa gosti na poklon dobivaju penal, kojega u 1:1 pretvara Pamić. Tako se na odmor odlazi sa 1:1.

Šaban sa bijele točke za vrijednu pobjedu

U nastavku prvi prijete gosti, koji u prvih peta minuta imaju dva udarca, iako ne sasvim precizna, ali dovoljno da nagovijeste opasnost i bolji momentum, što je i logično s obzirom na kraj prvog dijela. S lijeve strane pucao je Medynskyy, a s desne Josip Budimir, no oba udarac odlaze pored gola. Na drugoj strani u 52. minuti sa 25 metara malo iskosa, s desne strane puca Haramustek, ali činilo se da lopta od bloka odlazi u korner. Činilo se nama, ali ne i sucima.

U 55. minuti greška obrane Gaja, pa loptu dobiva na 20 metara Goran Paracki i spušta u for za Medyinskyog, koji prolazi par metara i puca, ali Tor odbija u korner. U 63. minuti dobro je loptu u kaznenom prostoru gostiju smirio Luka Radić, koji je ušao u nastavku, oslobodio se jednog čuvara i iz gužva uspio uputiti udarac, ali malo pored gola. Nakon 20 minuta nadigravanja oko sredine terena, u 79. minuti penal za Gaj, vrlo sličan onome za goste. No, ovaj puta Dario Josipović je u kaznenom prostoru prevario čuvara, ali teško kontrolirao loptu, no Ivor Ribar ga ruši i Gaj dolazi do prilike sa 11 metara, koju ne propušta Šaban, pa Gaj opet dolazi do vodstva, vraća momentum na svoju stranu i ulazi u završnicu s nadom da može zadržati vodstvo.

U 83. minuti vidjeli smo fantastičan sprint Haramusteka po desnoj strani. Iako je bio 15 metara iza protivničkog igrača, stigao je do lopte prije, osovjio još 10 metara i ubacio po zemlji na Šabana, no ipak je ponestalo snage, pa je Bunoza izbio loptu prije Šabana. U 87. minuti opet je u igri najbolji dvojac ove utakmice Haramustek-Šaban. Prvi ubacuje iz slobodnjaka sa 40 metara s desne strane, a drugi puca u padu iz teške pozicije preko gola. Gosti su nakon primljenog gola vidno u šoku, ipak moraju nešto pokušati za povratak u utakmicu. U 89. minuti visoka lopta, tzv. svijeća u kazneni prostor domaćina pada na glavu Ribara, no njegov udarac lako brani Tor. U 2. minuti korner za goste i jako opasna situacija za Gaj, no Bunoza spušta Pausiću, koji puca sa par metara pored gola. Bila je to zadnja opasnost pred golom Gaja, koji tako, na kraju jako napornog tjedna, dolazi do velike i zaslužene pobjede i nanosi prvi poraz Karlovcu.

Izjave: Marijan Glavica, trener NK Gaj Mače: ''U prvom redu želio bih čestitati svojim igračima, koji su vrhunski odigrali, sve što smo se dogovorili su ispoštovali i mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili, po mojoj procjeni trenutno najjaču ekipu u ligi. Sad imamo jedan mir, konačno tjedan dana za pripremu, da nemamo ritam srijeda-nedjelja i da uđemo dalje u prvenstvo u miru, nakon ovih svih nezgoda i sa Segestom ovaj tjedan.''

Igor Pamić: trener Karlovac 1919: ''Gaj Mače je zasluženo pobijedio. Bili su bolji od nas. Mi smo nešto pokušavali, imali smo tu meč loptu na dvije akcije u nastavku, međutim sveukupno gledano, ja nisam nikako zadovoljan sa igrom svoje momčadi. Gaj je bio angažiraniji, bolji na drugu loptu, znali su što hoće. Znali smo i mi, međutim jednostavno moji igrači nisu reagirali. Čestitam Gaj Maču na definitivno zaslužena tri boda, a mi ćemo se morati malo spustiti na zemlju, malo manje pričat, a više igrat.''

3. NL – centar, 4. kolo

GAJ MAČE – KARLOVAC 1919.  2:1  (1:1)

SUCI: Kelihar, Krznarić, Aščić                               GLEDATELJA: 200

STRIJELCI: 1:0 Haramustek 19', 1:1 Pamić 45+2' 11m, 2:1 Šaban 79' 11m

GAJ MAČE: Tor, Brlečić (63' Josipović), Vukadin, Tepšić, Haramustek (90+4' Sedak), Šaban (90+2' Kiš), Gajski (46' Radić), Ivetić, Mazalović, Krpanec, Gregurić (46' Cvrtila); trener: Marijan Glavica

KARLOVAC 1919: Šteko, Ribar, Paracki, Zavalić, Budimir (84' Soldo), Medynskyy, Pausić, Matiazh, G. Stepinac (64' Srpak), Pamić (76' Trešnjić), Bunoza; trener: Igor Pamić

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook