Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj očitao lekciju Zagorcu

U Maču odigran zaostali susret Gaj – Zagorec


Pred rekordnim brojem gledatelja, preko 500.-tinjak, nogometaši Gaja očitali su pravu nogometnu lekciju u odgođenom susretu jeseni, 13. kolo, nogometašima Zagorca deklasiravši ih visokim rezultatom, sasvim zasluženo, 7:1.

Sa zanimanjem se očekivao ovaj zagorski derbi koji je privukao veliki broj gledatelja koji su u derbiju gledali samo jednu momčad, Gaj Mače, dok je druga najvjerojatnije ostala doma – Zagorec Krapina. Znači bio je ovo derbi a u derbiju trebaju biti dva ista takmaca a ovaj je derbi ličio na igru mačke ( Gaj ) i miša ( Zagorec ).

Od prve minute domaći igrači krenuli su agresivno, dinamično željni pobjede dok je gost ušao bez ideje, želje i kao da ih je netko natjerao na utakmicu. Vezni red Gaja „pojeo“ je vezni red Zagorca; Cvrtila je na krilu radio pravi dar-mar u obrani Zagorca; Šaban je svojim visokim pritiskom potpuno „izbacio“ iz igre protivničke stopere dok ih je svojim kretanjem Šoštarić još više zbunjivao.

U takvom odnosu snaga bilo je samo pitanje vremena kada će se zatresti mreža nesigurnog Mužine. Igrači Gaja napravili su to u pravom „blitzkriegu“ koji je trajao 12 minuta, od 10 do 22, u kojem su postigli 4 lagana pogotka.

Seriju je otvorio Cvrtila u 10 minuti iskoristivši odlično proigravanje Šaban dok se obrana Zagorca dogovarala tko će loptu izbaciti iz šesnaesterca. Već šest minuta kasnije Cvrtila vraća uslugu Šabanu pogodivši ga na drugoj stativi gola Zagorca potpuno samog a on lakoćom loptu šalje u mrežu. „blitzkrieg“ Gaja zaključuju u 19. Šoštarić i tri minute kasnije Cvrtila.

Nakon toga Gaja spušta igru u dvije brzine niže i dozvoljava Zagorcu da u 43. minuti nakon ubacivanja Brčića za smanjenje vodstva gol postiže Hanžić.

U drugom poluvremenu Gaj je nastavio igru iz posljednjih 20 minuta prvog poluvremena – rutinirano igrajući i čuvajući sigurno vodstvo – da bi, ipak, u posljednjih 18 minuta utakmice ubacili u svoju pravu brzinu što je rezultiralo još s tri pogotka – Haramustek (72), Šaban (84) i Nikolić (87).

Na kraju – prikaz utakmice u jednoj rečenici – Gaj superioran, Zagorec očajan.

Gaj – Zagorec 7:1 ( 4:1 )

Stadion: NK Gaj Mače. Gledatelja: 500. Sudac: Petar Bošnjak ( Zagreb ) 7. Pomoćnici: M. Stanković ( Zagreb ), I. Jović ( Zagreb ).

Strijelci: 1:0 Cvrtila (10); 2:0 Šaban (16); 3:0 Šoštarić (19); 4:0 Cvrtila (22); 4:1 Hanžić (43); 5:1 Haramustek (72); 6:1 Šaban (84); 7:1 Nikolić (87).

Gaj: Strahonja 6,5; Deak 7; Tepšić 7; Sambol 7 ( 83. Baneković - ); Haramustek 7; Cvrtila 7,5 ( 52. Nikolić 6,5 ); Šaban 7,5 ( 87. Dačnik – Kovačić - ); Kovač 7; Šoštarić 7 (  83. Cicnjak - ); Ristovski 7,5; Mazalović 7 ( 52. Vukadin 6,5 ). Trener: Marijan Glavica 7.

Zagorec: Mužina 5; A. Landripet 5,5; Kunštić 5; Topolovec 5; Turniški 5,5; Harrison 5,5; Jazbec 5; Krznar 5 ( 62. Strabić 5,5 )-; Bračević 5 ( 58. Ružak 5,5); Brčić 5,5; Hanžić 6. Trener: Ivan Zubić 5.

Žuti kartoni:

Gaj: Ristovski (49).

Zagorec: Bračević (49), Zubić (52), Landripet (68), Ružak (89)č.

Igrač utakmice: Martin Šaban.

Izjave trenera:

Marijan Glavica, trener Gaja: „ Želio bih najprije čestitati igračima koji su odradili fantastične pripreme. Odlično su trenirali i radili te im se to odmah vratilo u ovoj zaostaloj utakmici. Sve čestitke na pristupu i odnosu prema igri. Stvarno su odigrali jednu fantastičnu utakmicu, jedan odličan derbi u kojem smo pokazali  potpunu dominaciju tijekom cijele utakmice.

Ivan Zubić, trener Zagorca: „Iskren čestitke momčadi Gaja na pobjedi. Danas su bili puno bolji od nas. Utakmica se prelomila u prvih dvadeset minuta kada smo primili prejeftino 4 pogotka. Realno kad pogledate rezultat je gotovo nevjerojatan i ispričavamo se, prije svega ja u svoje ime, navijačima koji su došli u velikom broju na utakmicu. Ako je rješenje da odstupim s mjesta trenera  Zagorca ja nemam ništa protiv. Nemam riječi za svoje dečke, to je bila katastrofa. Mače nas je ponizilo i možda je bolje da Zagorec nađe nekog drugog.“

Gdje je pogriješio Zagorec ?

Zagorec je odlično startao u ovu sezonu. Prvih četiri utakmice četiri pobjede, a tada je počelo toplo – hladno. Sve je  prelomljeno nakon utakmice u Petrinji kada je klub iz Krapine upisao sedam uzastopnih poraza uz remi u posljednjem kolu tako da je slast pobjede Zagorec osjetio davnog 4. listopada 2023. godine u srazu s Tondachom.

Poznato je da se Zagorec na početku sezone okrenuo svojim mladim igračima što je pohvalno ali isto tako je i činjenica da bi ti mladići odrastali potreban im je netko iskusniji i kvalitetniji koji im može pomoći u razvoju. Zbog te činjenice u Zagorec na početku jeseni dolazi čak devet novih igrača koji bi trebali donijeti kvalitetu. No, čak njima sedmorici odnosno osmorici - Bajanu je zahvaljeno ( telefonom ? zaista ne mogu vjerovati! Čovjek koji je bio najbolji strijelac jeseni zaslužio je da mu se takva odluka kluba kaže barem oči u oči , op.a. ) tri dana prije početka prve službene utakmice ovog proljeća iako je bio najbolji strijelac jeseni i prošao je kompletne pripreme ? Zagorec se zahvalio i rekao im da su nepotrebni u ovom dijelu prvenstva. To je uzrokovalo opet potražnju za igračima i oni su dovedeni ili možda nisu. Naime, niti jedan od igrača koji su pristigli ( Kovačić, Šimunić, Korytskyi ) nisu bili niti na klupi, osim Hanžića i Turniškog koji su odigrali cijeli susret protiv Gaja, a novinarski insideri mi javljaju da Kovačić odlazi u Poljsku.

Netko je u Zagorcu gadno pogriješio a ja ću napisati samo jednu, po meni vrlo bitnu pogrešku – ne mogu shvatiti da se bez ikakvog problema riješe odnosno ne pokažu niti minimalnu želju  da sjednu i dogovore se s igračima koje su imali i koji su bili kvaliteta više u odnosu na sve kao što su npr. Matija Smrekar, Matija Kanceljak, Mateo Dunić ( koji je na prilikom ljetnog prijelaznog roka čekao posljednju priliku da ga netko pozove u klub ali…, op.a. ) i Christian. Nabrojani igrači, možda bi mogao još kojeg, su bili članovi Zagorca i u protekloj sezoni ! Znači bili su tu !

Što sada ? Ništa ! Sjesti, otvoreno razgovarati i moliti se da na kraju prvenstva Zagorec bude minimalno na istom mjestu kao i sada..

Još članaka iz "Sport"

Facebook