Prethodni članak
Sljedeći članak

Dinamo u zadnjoj minuti do važne pobjede! Rijeka ima tragičara


Dinamo je golom Frana Brodića s 11 metara u 95. minuti pobijedio Rijeku u derbiju 24. kola SuperSport HNL-a.

Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova uz to što aktualni prvak ima utakmicu manje. Dinamo je do bodova u derbiju došao golom iz jedanaesterca u 95. minuti, a strijelac je bio Fran Brodić.

Premda su nogometaši Rijeke žustro i energično otvorili utakmicu Dinamo je relativno brzo primirio gostujući pritisak. Domaći nogometaši nametnuli su svoj ritam, dominirali su u posjedu, no gostujući vratar Labrović nije bio često u opasnosti.

U 10. minuti se stvorila gužvu u gostujućem šesnaestercu u kojoj Dinamo nije profitirao, dok je četiri minute kasnije pokušao Ristovski, ali su Riječani blokirali njegov pokušaj. Novu šansu Dinamo je stvorio u 23. minuti, ali i taj je nalet vodeća momčad na prvoligaškoj ljestvici preživjela.

Tvrdo, teško i bez nekih pravih šansi

Nakon perioda igre u kojem je Dinamo dominirao Rijeka je uspostavila ravnotežu te je i ona počela prijetiti. No, gosti su također teško stvarali prave šanse. Izborili su gosti tek nekoliko kornera, Smolčićev je pokušaj blokiran, dok je u 41. minuti Mišić spretno prekinuo gostujuću akciju koja je mogla biti opasna.

Najbolja šansa prvog poluvremena stvorena je u nadoknadi. Udarac Petkovića već je svladao vratara Rijeke Labrovića, ali je goste spasio Radeljić koji je s vratarske linije izbio loptu.

Odmah na startu drugog dijela, u 47. minuti, mreža se napokon zatresla. Nakon prekida Rijeka je povela kvalitetnim i preciznim udarcem glavom Marića, no pogodak je poništen nakon provjere VAR-a i zaleđa, piše Index.

Dinamo je morao povesti u 53. minuti. Nakon akcije po lijevoj strani lopta je došla na drugu vratnicu gdje je Kaneko bio nečuvan, ali je japanski nogometaš šeprtljavo zahvatio loptu te nije pogodio prazna riječka vrata. Uslijedila su potom dva ozbiljna pokušaja Rijeke, dalekometni udarac Pjace te potom pokušaj Marića petom iz blizine, ali ni tada se rezultat nije promijenio.

Nevjerojatna greška Gode za pobjedu Dinama

Dinamo je uzvratio s nove dvije dobre prilike. Prvo je probao Špikić, a potom atraktivno Baturina 'škaricama', ali ni ti trenuci nisu izmijenili stanje na semaforu.

Premda je sve bilo spremno za derbi bez golova u 94. minuti je Goda napravio nesmotreni prekršaj na Špikiću, a sudac Bel je dosudio jedanaesterac. U 95. minuti miran i precizan je bio Brodić za 1:0 slavlje Dinama koji je tako u nekoliko dana ostvario dvije velike pobjede. Tijekom ovog tjedna Dinamo je prošao seviljski Betis te se plasirao u osminu finala Konferencijske lige.

Još članaka iz "Sport"

Facebook