Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj Mače nastavio u pobjedničkom tonu

18. kolo III. NL-centar


Teže od očekivanog, ali sasvim zasluženo Gaj je došao do pobjede u ogledu 18. kolu III. NL-centar. U Maču je pao borbeni i čvrsti, ali nedovoljno u napadu konkretni Samobor rezultatom 3:1. Ovo je druga uzastopna domaća pobjeda Gaja koji je sada zasluženo pri samom vrhu ljestvice.

U prvom poluvremenu apsolutna dominacija Gaja. Prvu pravu priliku propušta Cvrtila u 18. minuti nakon što ga je s lijeve strane odlično pronašao Haramustek, a ovaj je od prve „opalio“ malo pokraj gola. Devet minuta kasnije Deak iz slobodnog udarca s lijeve strane pogađa vanjski dio mreže. Šaban u 33. minuti opasno puca, ali gostujući blok odbija u korner. Nakon tog kornera s lijeve strane domaćin je poveo. Ubacio je odlično Deak, a danas vrlo dobri Mazalović spretno je glavom pogodio mrežu gostiju za 1:0. Jedini pokušaj u prvom dijelu bezopasni gosti imali su u 41. minuti kada je Brdek oštro tukao iz slobodnog udarca iz kosa s desne strane, a Strahonja je to boksao u polje.

Nastavak je otvorio Šoštarić slabim udarcem u gostujućeg vratara Klemenčića. Gosti su nenadano izjednačili u 68. minuti. Slobodni udarac s dvadesetak metara odlično je izveo Novak-Stanko i lijepo pogodio gornji lijevi kut Strahonje za 1:1. No sreća gostiju trajala je ravno devet minuta. Đoker s klupe, Mateo Plehan, odlično je reagirao glavom na ubačaj Nikolića s lijeve strane i doveo domaće u vodstvo od 2:1. Pet minuta kasnije oštro puca Balen, ali hrabro se ispriječio Sambol koji je postavio glavu gdje mnogi ne bi ni nogu. Sambolu je nakon toga pružena i pomoć, ali je nastavio igru.

Rješenje utakmice stiglo je u 84. minuti. Plehan je prošao desnom stranom i odlično uočio Haramusteka koji se prvo desnom nogom odlično oslobodio svog čuvara, a onda lijevom poslao neobranjivu prizemnu dijagonalu u mrežu Klemenčića za konačnih 3:1. Gosti su opasno prijetili preko Novaka koji je dobro pucao glavom nakon kornera s lijeve strane u prvoj minuti sudačke nadoknade, ali loptu je na putu prema mreži izbacio sigurni Kovač. Minutu kasnije na drugoj strani odlično je pucao Vukadin glavom poslije ubačaja Deaka s lijeve strane, ali bio je zamalo neprecizan.

Ovom pobjedom Gaj se približio vodećoj Segesti na samo bod zaostatka i trenutno dijeli drugu poziciju s Maksimirom koji ima bolju gol-razliku.

Nažalost utakmicu je svojim ponašanjem zasjenio trener gostiju Sven Raić. Od prve do zadnje minute vršio je pritisak na suce i komentirao svaku njihovu odluku. Posebno ružne riječi i kletve uputio je prvom pomoćnom sucu Marku Rašiću. Igraču domaćih Mazaloviću prijetio je i rekao da ga čeka vani, Nikoliću je rekao da ide u BiH pametovati, a novinara koji  s njim nije bio u nikakvom kontaktu nazvao je ružnom šugom. Raić bi svakako morao pripaziti na svoje ponašanje. Neshvatljivo nam je bilo da je delegat na ovoj utakmici bio iz Samobora, što je gostujućeg trenera možda malo i „ohrabrilo“ u ružnom ponašanju. Raić je u 70. minuti dobio i žuti karton, ali mislimo da bi se ovakvo ponašanje trebalo i malo strože kazniti. Najmanje se zapravo bavio igrom svoje momčadi koja je jednom iz igre zapucala u okvir domaćih vrata i to u 90. minuti utakmice. Tako se u Maču, ali ni bilo gdje ne osvajaju bodovi.

 

GAJ MAČE – SAMOBOR 3:1 (1:0)

MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 400, SUCI: Kordić, Rašić i Horvat.

STRIJELCI: 1:0 Mazalović 34', 1:1 Novak-Stanko 68', 2:1 Plehan 75', 3:1 Haramustek 84'.

GAJ MAČE: Strahonja, Deak, Sambol, Haramustek, Cvrtila (55' Vukadin), Šaban (55' Plehan), Kovač, Šoštarić (82' Kovačić), Baneković (78' Sedak), Ristovski, Mazalović (55' Nikolić). TRENER: Marijan Glavica

SAMOBOR: Klemenčić, Balen (82' Gaison), Novak-Stanko, A. Regović, Čerkez (66' Razum), K. Regović (88' Runtas), Brdarić, Kopić, Matas, Pezo (66' Kulenović), Brdek. TRENER: Sven Raić

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook