Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj Mače i Zagorec Krapina odigrali pripremnu utakmicu: Još je puno posla pred trenerima

Treneri su izveli svoje trenutno najjače snage


Zagorski klubovi – stari rivali iz prošlih sezona – Gaj Mače i Zagorec Krapina odigrali su u Maču pripremni susret pred skori ( dvadesetak dana ) počrtak prvenstvenih nadmetanja. Bio je to susret hrvatskog drugoligaša , Zagorec, i hrvatskog treće ligaša, Gaj te je stoga bilo zanimljivo odgledati ovaj susret pogotovu zbog toga jer je krapinski klub doživio veliki kadrovski redizajn u odnosu na prošlu sezonu kada su se suvereno prošetali trećom ligom i Gaj je doživio određene promjene u svom sastavu u odnosu na prošlu sezonu.

Treneri su izveli svoje trenutno najjače snage te je trener domaćih Glavica na teren poslao Strahonju, Benčića, Sambola, Vukadina, Pavića, Mazalovića, Postonjskog, Josipovića, Haramusteka,  Cvrtilu i Šabana ( još su igrali: Pervan, Gajski, Sedak, Bobek, Mutak, Čehulić i Ružđak ) dok je gostujući trener Raić suprotstavio slijedeću jedanaestoricu Bruči, Landripet, Karković, Cetina, Matković, Sunagić, Kožić, Strabić, Smrekar i Majcenić( još su igrali: Kulenović, Braun, Dunić, Vučemilović – Vranjić, Bračević i Kiš ).

Donositi konačne sudove o kvaliteti i spremnosti ekipa je još prerano ( ipak predstoji još dvadesetak dana priprema, op.a ) te ću se samo osvrnuti na ono osnovno koje će kazati sve što je bilo vidljivo na ovaj utakmici – još je puno posla pred trenerima!

Samu utakmicu je puno bolje otvorio Zagorec koji je u prvih 25 minuta nekoliko puta opasno  zaprijetio preko Smrekara i Kožića da bi u slijedećih 20 minuta igru preuzeli domaći igrači prijetivši Bručiju. Upravo u vrijeme te dominacije Zagorec dolazi do vodstvo preko Smrekara ( 40. minuta ) koji je odlično pogodio lijevu stranu mreže nemoćnog domaćeg golmana da bi minutu prije kraja nakon bespotrebno izgubljene lopte na sredini terena Haramustek odlično izbacio dva stopera Zagorca te dodao do Šabana koji lakoćom donosi izjednačenje ( 44. minuta ) te se tim rezultatom, 1:1, odlazi i na odmor.

Prvo poluvrijeme obilježio je i nepotrebni oštar start Postonjskog nad Majcenićem koji je zbog toga u 26. minuti morao napustiti teren zbog lakše ozljede. Zaista nepotrebno jer ipak je to bila prijateljsko – pripremna utakmica.

U drugo poluvrijeme ulazi se s izmijenjenim sastavima – no, kao da smo gledali presliku prvog poluvremena s tom razlikom da je Gaj bolje otvorio i Zagorec bolje zatvorio taj dio utakmice. Bilo je borbenije i oštrije negoli u prvom poluvremenu – nepotrebno !  - tako da se dogodilo da je još jedan igrač Zagorca ( Strabić ) morao zbog ozljede ( preoštar start Postonjskog ) napustiti teren. U sam smiraj utakmice ( 82. minuta ) Bračević, koji je uz Smrekara bio uvjerljivo najbolji akter u Zagorcu, postiže pogodak nakon odlične asistencije razigranog Smrekara.

Kratki rezime – Zagorec mora poboljšati igru u zadnjoj liniji jer zaista prelako primaju pogotke; vezna linija je na putu prema dobroj igri dok napad ima samo nijanse da posloži te će sve štimati. Ono što veseli je odlična igra Petra Bračevića koji iz utakmicu u utakmicu pokazuje da je kvalitetan igrač.  Nešto slično sam mogao napisati i za Gaj iako sam dojma da njihova vezna linija najbolji dio momčadi u ovom trenutku.

Zagorcu predstoji još nekoliko utakmica do početka prvenstva ( 20. kolovoza  u Krapinu dolazi Dugo Selo ) – Kina U-21 ( 10.8. ) i Oštrc, 13.8. u Zlataru te čće se možda dogovoriti još koji susret. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook