Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj Mače i Mladost u finalu kupa u Pregradi

Sutra nas očekuje veliki nogometni spektakl u Pregradi, finale kupa NS KZŽ


Sutra u 18 sati u Pregradi nas očekuje veliko finale kupa NS KZŽ u kojem će se sastati Gaj Mače i Mladost Zabok. Po svemu sudeći bit će to za zagorske okvire nogometni spektakl. Obje momčadi su s velikim ambicijama ušle u treću, odnosno četvrtu ligu, no na kraju su njihovi rezultati ostali nešto ispod razine očekivanja, tako da je ova utakmica svojevrsno spašavanje sezone, kako za Gaj, tako i za Mladost. Gaj je svoju zadnju utakmicu odigrao 28.5. gdje je nakon serije pozitivnih rezultata poražen od prvaka Zagorca KR na njegovom travnjaku 4:1, dok je Mladost u posljednjem kolu slavila u gostima kod Klanjca s 1:0.

-Više su nas poremetile ozljede, nego poraz od prvaka Zagorca. Nije tajna da zbog ozljeda neće moći igrati Bobinec, Haramustek, Sambol i Vukadin, a upitan je i nastup Šabana. No šta je tu je, u finalu kupa treba "stisnuti zube" i dati sve od sebe da ga osvojiš, bez obzira na okolnosti - riječi su Maria Čehulića, glavnog sponzora kluba i "glavnog krivca" za "čudo iz Mača".

-Sigurno nam puno znači pobjeda protiv Klanjca da se momčad digne za finale kupa. Važno je da smo svi zdravi, imamo nekoliko upitnika što se tiče sastava zbog ozljeda, ali to ćemo držati u tajnosti do samog početka finala u Pregradi - govori nam strateg Mladosti, Ivan Zubić.

Put do finala bio je poprilično različit za obje momčadi. Gaj se zbog boljeg koeficijenta uključio u osmini finala i nadalje je uvjerljivo dobio sve tri utakmice, tek ga je nešto namučio Golubovec. S druge strane Mladost je nakon uvjerljive pobjede protiv Desinića, imala tri vrlo neizvjesne utakmice. Prvo protiv Tondacha, potom je motiviranu Pregradu dobila na penale, a onda napravili podvih u Krapini i Zagorec izbacila u posljednjim trenutcima utakmice golom Krajačića koje će se još dugo prepričavati.

I dok je Gaj najbolja zagorska kup momčad u posljednjih 12 godina i ima sedam finala uz četiri osvojena trofeja, Mladost je posljednji kup osvojila već davne 1995. godine.

-Iako smo mi u rangu više i papirnato smo favoriti, s obzirom na okolnosti zbog ozljeda ja bi ulogu favorita prepustio Zabočanima koji su protiv Zagorca pokazali da se itekako mogu dobro nositi s vrhunskim trećeligaškim momčadima, no ponavljam ovu su utakmice u kojima se daje sve od sebe i učinit ćemo sve da naša momčad to i učini. Najvažnije nam je da utakmica prođe u fer i korektnom ozračju, pa nek pobjedi bolja momčad - najavljuje finale Mario Čehulić.

-Mislim da imamo svoje šanse, iako je Gaj sigurno favorit. Imaju puno iskusnih igrača i puno završnica kupa u nogama. Velikoj većini mojih igrača i meni ovo je prvo veliko finale, pa čak i iskusnijim igračima. No imamo veliku želju da nakon dugo godina vratimo kup u Zabok. Dat ćemo sve od sebe da to i učinimo - govori nam Ivan Zubić.

Trener Mladosti ima dodatan motiv jer je na klupi Mladosti debitirao 9. kolovoza 2020. kada je zbog pandemije korona virusa odigrano pomaknuto polufinale kupa NS KZŽ u kojem je Gaj u Zaboku slavio protiv Mladosti sa 4:1, iako su bez obzira na visoku pobjedu Zabočani bili solidan protivnik. To će ambicioznog i vrlo talentiranog zagorskog trenera itekako motivirati. No s druge strane je iskusni lisac Franjo Pužin su puno takvih utakmica u nogama.

Gaj Mače ili Mladost Zabok? Saznat ćemo sutra negdje oko 20 sati ili nešto kasnije ako o pobjedniku bude odlučivala neka "luda" serija penala. Interes za finale je veliki i sigurni smo da će se na igralištu Pregrade okupiti veliki broj navijača i da će ovo finale zaista biti spektakularno, te da će gledatelji u njemu uživati.

Odabrani su i suci. Glavni sudac bit će Zdravko Fotivec, a pomoćni Boris Petriško i Karlo Sumpor. Četvreti sudac bit će Filip Meglić, a dva dodatna pomoćna suca Martin Komorski i Mario Vincelj. Delegatsku dužnost obnašat će Marica Kesak. 

Put Gaja do finala:

Osmina finala: Dubrovčan - GAJ MAČE 1:6

Četvrtfinale: Golubovec - GAJ MAČE 1:3

Polufinale: GAJ MAČE - Straža 3:0

Put Mladosti do finala:

Šesnaestina finala: Desinić - MLADOST ZABOK 0:5

Osmina finala: Tondach - MLADOST ZABOK 0:1

Četvrtfinale: Pregrada - MLADOST ZABOK 3:4 p (1:1)

Polufinale: Zagorec KR - MLADOST ZABOK 1:2

Detalj iz utakmice polufinala Mladosti i Gaja 2020. godine

Još članaka iz "Sport"

Facebook