Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj i Lučko ponovno remizirali

16. kolo III. HNL-središte, GAJ MAČE - Lučko 1:1 (1:0)


Svakom po poluvrijeme i svakom po bod, bio bi najkraći rezime utakmice između Gaja i Lučkog koju je u Maču pratilo više od 400 gledatelja. Domaćin je bio bolji u prvom, a gosti u drugom dijelu. Gosti su pokušali pritisnuti ti Gaj od samog početka, ali nisu u tome uspjeli. Gaj je bez problema izlazio u brze kontre, no nedostajalo je mirnoće i bržih rekacija da domaći sve riješe već u prvom dijelu. Jedini pogodak postigao je u 22. minuti Strabić. Nakon auta lopta ide prema Iskriću koji je srušen, sudac pušta da do lopte dođe Strabić koji ju mirno iz blizine sprema u mrežu za 1:0 i veliko slavlje navijača domaćih. S tim se rezultatom otišlo i na odmor.

U nastavku druga slika, gosti su pritisnuli, a Gaj je teško izlazio. Prvu priliku za njih u 56. minuti propušta Brdar, nakon greške Krpanca, ali njegov udarac glavom Bobinec odbija u korner. Minutu kasnije Haramustek pronalazi Iskrića, koji slabo puca. U 63. minuti oštro puca Pavlak, ali preko gola. Najbolju priliku za povećanje vodstva u 78. minuti propušta Cvrtila, kada nakon uigrane akcije iz slobodnjaka s osamnaest metara odlično puca, ali Klemenčić krajnjim naporom odbija u korner. U 79. minuti Brlečić loše izbija, a nakon udarca Pavlaka lopta udara u ruku Rihtara, ali čini se da je u prirodnom položaju. Gosti ne negoduju, prolazi gotovo deset sekundi, a sudac Landeka pokazuje na "bijelu točku" i "nagrađuje" Rihtara žutim kartonom na iznenađenje svih prisutnih. Gotovo smo sigurni da je Landeka reagirao instiktivno i da nije bio siguran u svoju odluku, no domaćima pomoći nije bilo. Loptu je uzeo Brdar i sigurno je pospremio u mrežu za konačnih 1:1. Brdar je do kraja imao još dvije dobre prilike, no vratar Bobinec pokazuje veliku vrijednost i bod ostaje u Maču. Sudac Landeka unio je dosta nervoze u redove domaćih. Gostima koji nisu prezali ni od "sitnih" prljavština svirao je svaki kontakt, dok domaćima nije dosudio nekoliko očitiih prekršaja.

Posebno je iritiralo koliko mu puno vremena treba za reakciju prilikom dosuđivanja prekršaja, što je vrlo bitno kada je utakmica uzbudljiva i nervozna, jer može prouzručiti incident među igračima koji su poprilično napeti. Gaj na kraju može biti zadvoljan bodom, jer Lučko je iznimno kvalitetna momčad koja vrijedi puno više od pozicije koju drži. I u prvoj utakmici jesenas u Lučkom ove dvije momčadi su remizirale, s time da je rezultat bio 2:2, a Gaj je propustio vodstvo od 2:0.

Još članaka iz "Sport"

Facebook