Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Spektakl i preokret za naslov Zagorca

Hum na Sutli ugostio finale zagorskog nogometnog kupa


Na travnjaku NK Straža iz Huma na Sutli odigrano je finale Kupa NS KZŽ u kojem su se sastale ekipe Zagorca iz Krapine i Gaja iz Mača te je nakon četverogodišnje pauze krapinski Zagorec, pobjedom 2:1, u svoje vitrine spremio pehar namijenjen pobjedniku.

Bio je ovo susret starih znanaca koji se u posljednje vrijeme tretira i kao zagorski derbi jer su i najkvalitetnije ekipe naše Županije.

Od prve minute Zagorec se predstavio kao ekipa koja je u višem rangu i opasno je prijetila vrataru Strahonji. Već u drugoj minuti susreta Kanceljak je odlično poslužio Barišića koji sa petnaestak metara puca za malo pored gola da bi se ista slika ponovila u trinaestoj minuti ali je asistent bio Barišić. No, ove prilike nisu zbunile Gaj i oni pokušavaju iz kontri doći do pogotka te je tako samo odlična intervencija Čondrića koji je blokirao šut Šabana te otklonio veliku opasnost pred golom Bručija. Nakon toga sve je u rukama Zagorca. Prilike i poluprilike redaju se pred vratima Strahonje koji je 28. minuti nakon dodavanja Smrekara i udarca glavom Stiperskog izvukao loptu u korner kada su je svi već vidjeli u mreži. U nogometu je uvijek prisutno  - ako ne zabiješ velike prilike protivnik će zabiti iz prve svoje!

Tako  je i bilo u ovoj utakmici.

Igrala se 45. minuta kada su igrači Gaja izveli korner nakon kojeg se stvorila gužva u šesnaestercu Zagorca a najspretniji je bio kapetan Postonjski koji „gura“ loptu u mrežu nemoćnog Bručija te se otišlo na odmor vodstvom Gaja unatoč dominaciji i prilikama Zagorca.

U poluvremenu utakmice svečani su uručeni pehari najboljim strijelcima mlađih kategorija. Tako je kod juniora najbolji bio Borna Krizmanić sa 33 postignuta gola ( Pregrada ), kod kadeta David Lovrenšćak  38 golova ( Pregrada ), kod mlađih pionira 1 Matej Kozak 72 gola( jedinstvo Sveti Križ Začretje ) i kod limača 1 Borna Žavrljan 49 golova ( Zagorec Veliko Trgovišće).

U drugo poluvrijeme Zagorec ulazi još žešće. Takova igra vrlo brzo donosi i pogodak. Igrala se 53 minuta kada je mladi Stiperski sa visine od 18 metara uputio loptu u same lijeve rašlje nemoćnog golmana Strahonje. Sasvim zasluženo izjednačenje. Nakon izjednačenja Gaja pokušava doći do ponovnog vodstva ali ekipa Zagorca pad dirigentskom palicom svog kapetana Smrekara nastavlja u istom ritmu te stvara nekoliko (polu)prilika a najizglednije su one u 68. minuti kada Strahonja brani udarac Smrekara a natrčali Dunić snažno puca ali Strahonja još jednom pokazuje svoju kvalitetu i izbija loptu korner i u 71. minuti kada je Strahonja nakon udarca glavom Smrekara odlično intervenirao.

I tada se dogodila 83. minuti. Haramustek odlično „izbacuje“ Cvrtilu koji ulazi sasvim sam iskosa sa desne strane u šesnaesterac Zagorca te nisko i snažno puca u donji desni kut gola. No, Bruči brani i „hvata živu loptu“ koju izbacuje u brzu kontra te lopta nakon nje dolazi na 16 metara od gola Gaja gdje ju prihvaća Dunić i snažnim udarcem pogađa malu mrežicu nemoćnog vratar Gaja.

Preokret Zagorca – od 0:1 do 2:1 !

Do kraja susreta može se istaknuti još jedna prilika Zagorca kada je Stiperski pogodio sa 18 metara lijevu vratnicu protivničkog gola.

Nakon tri minute sudačke nadoknade sudac Kumpar označio je kraj i slavlje navijača i igrača Zagorca moglo je početi.

Pehare i medalje sudionicima finala te službenim osobama predao je Stjepan Merkaš, predsjednik NS KZŽ.

Sudačka trojka – Kumpar, Sinković i Petriško odlično je obavila svoju zadaću kao i dodatni suci Nikola Kožar i Filip Meglić.

Sve pohvale NK Straža na organizaciju ovog nogometnog festival u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Zagorec – Gaj Mače 2:1 ( 0:1 )

Igralište NK Straža. Gledatelja: 400. Sudac. Ivan Kumpar ( Stubičke Toplice ). Pomoćnici: Filip Sinković ( Lepajci ), Boris Petriško ( Donja Stubica ). Dodatni suci: Filip Meglić ( Krapinske Toplice, Nikola Kožar ( Donja Stubica ). Delegat: Darko Dlesk ( Sveti Križ Začretje ).

Strijelci: 0:1 Postonjski 45'; 1:1 Stiperski 53'; 1:2 Dunić 83'.

ZAGOREC: Bruči, Čondrić, Sanogo ( 78. Jug ), Smrekar, Kanceljak, Christian ( 90. Brčić ), Dunić, Stiperski, Barišić ( 84. Adžić ), Landripet, Bračević ( 85. Orlović ). Trener: Ivan Zubić.

GAJ MAČE: Strahonja, Deak ( 57. Gregurić ), Sambol, Cvrtila, Haramustek, Šaban, Sedak ( 71. Krpanec ), Ivetić, Postonjski, Josipović, Vukadin. Trener: Marijan Glavica.

ŽUTI KARTONI: Zagorec: Smrekar 89'.

                                Gaj Mače: Postonjski 45+1'; Ivetić 89'.

CRVENI KARTONI: nema

Izjave kapetana

Matija Smrekar, kapetan Zagorca: „Prije svega moram reći da sam sretan odnosno presretan osvajanjem ovog Kupa jer to je bio i jedan od ciljeva, uz opstanak u ligi, nakon jesenskog dijelu kada nismo bili baš u sjajnoj poziciji. Uspjeli smo osvojiti Kup nakon četiri godine pauze. Mislim da ti svima nama -  igračima, navijačima, klubu i Gradu, puno znači. Osobno – strašno sam želio osvojiti Kup i presretan sam zbog toga i uvjeren sam da taj Kup nam može biti samo podstrek za više – za ono što nas čeka u nedjelju i slijedeću subotu. To su te kvalifikacije. Mislim da smo apsolutno zaslužili na zelenom travnjaku tu pobjedu je mislim da smo čitavih 90 minuta bili bolja ekipa, da smo imali puno više šansi, da smo pokušavali igrati nogomet. Čestitao bi i ekipi Gaja koja je isto pružila dobar otpor, dobru utakmicu ali sam na kraju siguran da ovo osvajanje Kupa nam je odskočna daska za dalje i  da možemo osigurati opstanak u 2. SuperSport nogometnoj ligi.“

Dino Postonjski, kapetan Gaja: „ S obzirom na finale kupa i "veliki ulog" mislim da je utakmica bila korektna i bez previše grubih startova s obostranim poštovanjem. Mislim da je prvo poluvrijeme proteklo u našoj terenskoj inicijativi bez konkretnih šansi. Znali smo da ih moramo "umrtviti" jer smo računali da su trenutno kondicijski na višem nivou nego mi. Nakon tog mojeg sretnog i spretnog gola drugo poluvrijeme smo stali u blok i čekali svoje šanse iz kontri, Zagorec je potpuno preuzeo inicijativu mi svoje šanse iz kontri nismo iskoristili a oni su nas iz jedne naše stopostotne šanse kaznili i potpuno okrenuli rezultat. Na kraju mislim da je ipak pobijedila trenutno bolja ekipa. Želim im svu sreću u kvalifikacijama protiv Krka. Želio bi samo pohvaliti i glavnog suca utakmice na vrhunskom suđenju.“

Lijepa gesta Ivana Zubića

Novi trener Zagorca Ivan Zubić učinio je prekrasnu gestu prema bivšem treneru kluba Perici Vidaku uručivši mu nakon dodjele medalja svoju medalju uz napomenu da je ovo zasigurno i njegovo osvajanje Kupa.

Prekrasna gesta!

Još članaka iz "Sport"

Facebook