Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec lovi pobjedu na „30. Nagradi Stubičkih Toplica“

Na Sljemenu se  vozi jedna od najpoznatijih utrka brdskog automobilizma u Hrvatskoj


U organizaciji AK Delta ove se nedjelje 30. lipnja na Sljemenu vozi jubilarna „30. Nagrada Stubičkih Toplica“, jedna od najpoznatijih brdskih utrka u Hrvatskoj. U nedjelju u 9 sati zatvorit će se staza od Pile prema Hunjki, a prva utrka nas očekuje u 10 sati. Svečano otvaranje je u 13 sati, a već u 13,30 na rasporedu je drug utrka. Sljemenska utrka osim za Prvenestvo Hrvatske na brdskim stazama boduje se i za CEZ prvenstvo povijesnih autobmoila, PH u brdskim stazama za povijesna vozila, Kup RH povijesnih vozila u kategoriji točnos i Pozivno otvoreno Prvenstvo mlađih povijesnih automobila. Pobjednik utrke u ukupnom poretku bit će ujedno i pobjednik „Memorijala Vladimira Bosnara“, a vozači će se boriti i za rekord staze tj. Trofej Slobodan Pavlović. 

Za sljemensku utrku prijavljeno je žezdesetak vozača koji će se boriti za primat u brojnim klasama, kao i u ukupnom poretku. Prošlogodišnji naslov pobjednika brani Dejan Dimitrijević koji je trijumfirao u Seat Leonu 2.3 ispred drugoplasiranog Nine Andrejevića s Fiat Puntom 1.4 T i Marina Poropata u Renault Cliu. Sljemenska utrka treća je kalendaru PH brdskih utrka, a nakon dvije odvožene utrke Dimitijrević je treći i vodit će žestoku borbu sa Zlatkom Dubretom i Stijepom Manenicom i Tamasom Tomscanyem. 

Od vozača AK Zagorje (Oroslavje) najviše se očekuje do Floriana Šaleca koji vozii Citroen C2R2. On je prošle sezone bio deveti u „generalki“ i drugi u klasi 5A. Ove se godine za naslov pobjednika klase 4B bori s Aldukom i Hercom. Odličan je bio i Filip Pavlina, koji je prošle godine bio 12. u „generalki“ i 3. u klasi 5A, dok ove godine s Citroen Saxom napada visoki plasman u generalnom poretku i klasi 6A. U klasi 6A nastupit će i Renato Zebec s Jugom 1,3 i Krunoslav Car s Fiat Puntom 1.6, dok će u klasi 6B sa Škodom Fabiom nastupiti Nikola Labaš. 

Nadamo se da će kako zagorski vozači, tako i svi ostali imati potporu velikog broja gledatelja kako na ovoj legendarnoj utrci koja spada u isitnske „oktanske spektakle“ u Hrvatskoj. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook