Prethodni članak
Sljedeći članak

Eyassu Worku u subotu će debitirati za Zabok protiv Hermes Analitice

Veselim se što sam ovdje i dat ću sve od sebe da svojim angažmanom pomognem Zaboku da ostvari što bolji rezultat, rekao je Worku


Ono što je većina medija objavila već prošli tjedan, u srijedu se i zvanično dogodilo. Američki košarkaš, koji ima i etiopsko državljanstvo, 21-godišnji Eyassu Worku, napustio je redove Zadra i pristupio Zaboku do kraja sezone. Worku je u nedjelju nakon utakmice protiv Sonik Puntamike, u kojoj je Zabok slavio pobjedu, krenuo put Zaboka sa "žutima", u utorak odradio prvi trening, a u srijedu potpisao ugovor.

-Veselim se što sam ovdje i dat ću sve od sebe da svojim angažmanom pomognem Zaboku da ostvari što bolji rezultat. Kao igrač Zadra izgubio sam utakmicu protiv Sonik Puntamike, koja je jako dobra momčad, što samo dokazuje da sam ja došao u odličnu momčad. Prvi dojmovi su odlični, jedva čekam da počnemo s utakmicama - iznio nam je svoje prve dojmove Worku.

U subotu u 19 sati debitirat će u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku u utakmici 18. kola HT Premijer lige protiv Hermes Analitice.

-Igrao sam protiv Hermes Analitice, iako su posljednji na ljestvici mogu iznenaditi svakoga. Moramo biti spremni i dati sve od sebe da ne dođe do iznenađenja. Očekujem našu pobjedu - govori nam Worku.

Podsjetimo prije početka sezone Worku je pregovarao i s beogradskim Partizanom, ali se odlučio za Zadar, gdje nije dobio pravu priliku i odigrao je tek nekoliko utakmica. Ovo mu je prva europska sezona, prošlu je sezonu proveo igrajući za sveučilišnu košarku za UC Irvine, gdje je postizao prosječno 12.4 koša po utakmici uz 4 asistencije i 40% šuta za tricu. Bio je izabran i u drugu petorku Big West konferencije. Visok je 188 centimetara i raspoloživ na pozcijima beka šutera i razigravača. Već na prvim treninzima vidjelo se da je riječ o iznimno kvalitetnom igraču, prilično je brz, dobro čita igra, a uz to ima i dobro šut. Prvi dojmovi su odlični, čini se da je Zabok dovođenjem Eyassua Worka dobio pravo pojačanje. Iznimno je pozitivan i vrlo angažiran na treningu, pa su ga trener i momčad odlično prihvatili.

Još članaka iz "Sport"

Facebook