Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo čije su mlade nogometašice podigle pobjednički pehar

'Deklica kup' u svom prvom izdanju okupio deset ekipa


Ženska sekcija NK Mladost Marija Bistrica organizirala je Prvi ''Deklica kup'' – nogometni turnir djevojčica WU – 13. (sustav 6+1). Turnir je održan u sklopu Sportsko zabavnog vikenda u Mariji Bistrici, koji je dio velike Manifestacije Turističke zajednice Općine Marija Bistrica, a sudjelovalo je čak deset ekipa: ŽNK Agram, ŽNK Brezovica, ŽNK Bubamara, ŽNK Dinamo, ŽNK Lavice 1 i 2, ŽNK Mladost Zabok, ŽNK Mladost MB 1 i 2 i ŽNK Ponikve. Turnir je odigran pod pokroviteljstvom NS KZŽ-e, koji je osigurao pehare i medalje.

Već u skupinama viđene su vrlo zanimljive utakmice, a borba za plasman u završnicu bila je i dramatična. U skupini A prvo mjesto i izravan plasman u polufinale izborila je Mladost iz Zaboka s deset bodova, a Dinamo i mladost MB 1, završili su s po sedam osvojenih bodova. Zanimljivo je da je u njihovoj međusobnoj utakmici Dinamo vodio s 3:0, da bi Mladost u zadnje tri minute stigla do izjednačenja,

No, na kraju je Dinamo s gol razlikom 7:7 bio drugi, a Mladost MB 1 s gol razlikom 6:6 treća. Drugo i treće mjesto vodilo je u četvrtfinale. Tako su u toj skupini natjecanje završili Brezovica s dva i Lavice 2 s jednim bodom. U skupini B odskakali su Agram i Lavice 1. I jedni i drugi slavili su lako u tri utakmice, a međusobnu je dobio Agram za izravan plasman u polufinale.

Veliku fotogaleriju sa Deklica kupa pogledajte ovdje

Za treće mjesto odigrala se prava drama. Bubamara i Mladost MB 2 odigrali su 1:1, Ponikve i Bubamara 0:0, pa je zadnja utakmica između Mladosti MB 2 i Ponikvi odlučivala o drugom putniku za četvrtfinale. Ponikve su u završnici povele, no doslovce u zadnjim sekundama Mladost MB 2 je izjednačila i u krugu tre tri ekipe imala najbolju gol razliku i plasirala se u četvrtfinale. 

U četvrtfinalu Dinamo je sa 6:2 pobijedio Mladost MB 2, a Lavice 1 su s 2:0 bile bolje od Mladost MB 1. U polufinalu Lavice 1 su s 3:0 pobijedile Mladost Zabok, dok je utakmice između Dinama i Agrama, nakon 1:1, odlučena penalima, a u finale je prošao Agram s 3:1. U utakmici za treće mjesto Dinamo je s 4:3 pobijedio Mladost Zabok, dok je finale donijelo novu dramu. Lavice 1 su vodile 1:0, no u završnici, Agram s dva brza gola preokreće i stiže do pobjede i naslova. Pehare, medalje i pojedinačne nagrade dodijelio je načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Najbolja strijelkinja bila je Hana Vodopija s deset golova, najboljom golmanicom proglašena je Sara Demoli iz Agrama, dok je za najbolju igračicu proglašena Antonija Vučina iz Dinama. Sudili su Zdenko Cavor, Davor Lukec i Matija Muhek, a veliku pomoć u organizaciji, vođenjem zapisnika i statistike pružila su dva mlada bistrička nogometaša, koja igraju u Gaju iz Mača, Dominik Babić i Jurica Sambol, te nogometni delegat iz Marije Bistrice Ratomir Kramar. Organizaciju, koju su pohvalili svi sudionici,  odradili su, uz pomoć tajnika i oružara u NK Mladost MB Josipa Glavača i Zlatka Prlića, roditelji djevojčica, koje nastavljaju ovu lijepu nogometnu priču ženskog nogometa u Mariji Bistrici.

Naime, nakon tri godine igranja u zagorskim ligama u kategorijama zagića i limača, od jeseni ove će cure igrati veliki nogomet u kategoriji pionirki u Međužupanijskoj ligi pionirki centar. Zbog toga je klub i nedavno uputi poziv zainteresiranim nogometašicama u Mariji Bistrici i okolnim mjestima, kako bi što spremniji dočekao jesenske nove izazove velikog nogometa. Poziv je i te kako pao na plodno tlo i u manje od mjesec dana klub je pojačalo lak 11 nogometašica, uz tri nove iz Marije Bistrice, priključilo se i njih pet iz Konjščine, te po jedna iz Bedekovčine, Poznanovca i Donje Stubice. Tako sada trenerice Tijana Tirić i Petra Bračević raspolažu s kadrom od čak 26 igračica od 2010. do 2015. godišta, od kojih će 24 imati pravo nastupa na jesen u spomenutoj ligi. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook