Prethodni članak
Sljedeći članak

Engleska bolja od Hrvatske


Hrvatska je po prvi puta u svojoj povijesti poražena u svojoj prvoj - startnoj utakmici na Europskom prvenstvu. U utakmici prvog kola skupine D Engleska je kao domaćin slavila na legendarnom Wembleyu 1:0, pogotkom Sterlinga u 57. minuti kojeg je odlično uposlio Philips. Odlični Livaković imao je tu loptu na rukama, ali je bila previše snažna i završila je u mreži.

Pobjeda domaćina sasvim je zaslužena, Hrvatska jednostavno nije bila na svom nivou. Englezi su pritisnuli od prve minute, pa je tako već u 6. minuti Foden pogodio vratnicu, a Livaković je tri minute kasnije obranio težak udarac Philipsa. Taman kad se činilo da je Hrvatska u nastavku ostvarila ravnotežu, slijedila je brza akcija domaćina i pogodak Sterlinga. Vatreni su odigrali utakmice bez prave prilike i s puno upitnika, osobito u napadačkom dijelu. Ekspriment s Rebićem kao centralnom špicom definitivno nije uspio, Perišić je bio nevidljiv, tek je nešto pokušavao Kramarić, koji je bio na krivoj poziciji (desnom krilu).

Ništa Hrvatskoj nisu donijele ni izmjene, bilo je ovo jedno izdanje za zaborav, a nadamo se da će "vatreni" biti puno vatreniji već u petak protiv Češke.

Iz ove utakmice ostat će tek kao pozitivno vrlo dobar debi Gvardiola na jednom velikom natjecanju te solidna izdanja Modrića, Kovačića i Livakovića. Sve ostalo je bilo za zaborav.

Još članaka iz "Sport"

Facebook