Prethodni članak
Sljedeći članak

Emmi Horvat tri, a Leonu Novaku jedna medalja na Prvenstvu Hrvatske u plivanju

Među hrvatskom plivačkom elitom kadetske dobi našlo se i sedmero plivača PK Olimp Zabok


Na 50 metarskom bazenu SC Svetice u Zagreb održano je PH u plivanju za kadete i kadetkinje. Među hrvatskom plivačkom elitom kadetske dobi našlo se i sedmero plivača PK Olimp Zabok: Emma Horvat, Hana Blažević, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat i Patrik Dinjar pod stručnim vodstvom Ivice Androića i Lare Očić. Kući su se vratili sa četiri odličja, jedno zlatnog, dva srebrnog i jedno brončanog sjaja. Uz četiri odličja Olimpovci su upisali i šest plasmana među prvih deset plvača ili plivačica.

Najuspješnija je bila Emma Horvat. Ona je osvojila zlatnu medalju na 100 leptir i naravno postala je državna prvakinja u toj disciplini, dok je 200 leptir bila srebrna, a na 200 slobodno brončana. Tako je Emma u potpunosti kompletirala svoju kolekciju medalja i još jednom pokazala da se radi o iznmno kvalitetnoj mladoj plivačici.

A svoj neprijeporni talent i svestranost pokazao je i Leon Novak koji je na 400 mješovito osvojio srebrnu medalju. I u ostalim disciplinama u kojima je nastupio bio je na visini zadatka, tj. među prvih deset plivača. Tako je na 100 slobodno bio četvrti, na 200 mješovito šesti, dok je na 200 i 400 slobodno osvojio sedma mjesta.

Štafeta Olimpa u sastavu Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Patrik Dinjar osvojila je osmo mjesto na 4x100 slobodno, dok je 4x100 mješovito  Enia Horvat zamijenio Ivan Fučkar, a štafeta Olimpa zauzela je deveto mjesto. Na kraju kadeti su ekipno zauzeli osmo, a kadetkinje dvanaesto mjesto.

Ovoga tjedna na istom će mjestu od četvrtka početi Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine.  

Još članaka iz "Sport"

Facebook