Prethodni članak
Sljedeći članak

Dražen Forgač:"Pozivam sve da dođu na Armagedon u Zaboku sigurno neće požaliti"

Neposredno pred održavanjem MMA borilačkog spektakla "Armagedon"koji će se u petak održati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku popričali smo s čelnim čovjekom FNC-a


Samo 125 dana nakon MMA borilačkog spektakla koji se pod imenom "FNC 5" održao u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, vodeća regionalna MMA organizacija, FNC, ponovno se vraća u Zabok. Tako će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku ovog petka 29. srpnja s početkomu 20 sati održati polufinale iznimno atraktivne MMA lige "Armagedon Jamnica PRO sport" uz dvije dodatne vrhunske superborbe. Ovo je treća sezona ove lige koja ima za cilj kvalitetne mlade i perspektivne borce iz amaterskog MMA "gurnuti" u profesionalni MMA. Idejni začetnik ovog projekta je vodeći trener i promotor MMA u regiji, Dražen Forgač, koji je ujedno i čelni čovjek FNC-a, ali i zagrebačkog American Top teama.

-Armagedon je ideja koja je nastala u vrijeme pandemije korona virusa, kada nismo mogli raditi evente s publikom. Tada smo odlučili napraviti ligu najtelentiranijih mladih boraca iz regije. Svrstali smo ih u četiri kategorije po osam boraca. Iz te Armagedon lige izašli su borci koji su danas najveće zvijezde FNC-a poput Marka Bojkovića, Đanija Barbira, Patrika Čelića, Daniela Bažanta prvog nositelja pojasa FNC-a i ostalih kvalitetnih boraca. Armagedon liga je nešto najbolje što je FNC do sada napravio, jer smo napravili novu generaciju boraca koja sada regionalnom MMA scenom- govori nam nam Dražen Forgač.

Kao što smo i u uvodu naglasili ovo je već u kratkom roku drugi vrhunski MMA event u režiji FNC-a, koji će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku.
-U Zaboku imamo odličnu infrastrukturu, imamo podršku grada i županije. Uz to odgovara nam i bilzina Zaboka Zagrebu, pa nam je logistički puno jednostavnije za odraditi event. Svakako u prilog odabiru Zaboka ide i činjenica da je odaziv publike na našem event FNC 5 ovdje u Zaboku bio jako dobar, a publika je bila više nego zadovoljna. Očekujem da će i u petak biti tako - govori nam o razlozima organiziranja ovog velikog MMA eventa u Zaboku Forgač.

Fight card je iznimno bogat, pogotovo dvije superborbe, kojih se ne bi posramio ni FNC event.
-Glavna borba večeri između Nikole Joksovića jednog od najtalentiranijeg srpskog borca  i i iskusnog internaconalca Carla Pratera iz Brazila u velter kategoriji mogla bi biti glavna borba bilo kojeg FNC eventa. Druga superborba između Stefana Veselinovića iz Srbije i Leandra Gomesa iz Portugala ponudit će nam dva izuzetno mlada, ali i izuzetno talentirana borca od kojih očekujem pravi vatromet u kavezu, jer su upravo poznati po atraktivnom stilu borbe. Veselinović je već i bio pobjednik naše Armagedon lige - najavio je dvije superborbe Forgač.

Ništa manje zanimljiva i kvalitetna neće biti Armagedon polufinala.
Što se tiče Armagedon polufinala, ona su takođe puna talentiranih boraca, tu mogu istaknuti Filipa Lokasa, Davida Travniceka iz Austrije, Demahmeta Sinanija s Kosova, koji je nedavno imao atraktivan meč u Sloveniji. Puno očekujem i od borbe Denisa Kovačevića protiv Ognjena Babića, koji je prvak srpske MMA lige. Tu je i Tomislav Sičaja, brat Ivana Sičaje, koji je nedavno ostvario prvu profesionalnu pobjedu u Karlovcu. Card je pun najtalentiranijih boraca iz regije i očekuje nas baš pravi event. Ono što je specifično za te borce da su to mladi borci, željni dokazivanja koji će dati sve od sebe. Pobjednici će potpisati FNC ugovor koji će ih lansirati na najveću regionalnu MMA scenu već do kraja godine, na eventima nakon Pule u listopadu i prosincu- referirao se na polufinala Armagedon lige Forgač.

MMA event ne čine samo borbe. Da bi borci i njihove vještine još više došle do izražaja potrebna je i vrhunska produkcija.
-Produkcija će bi biti gotovo jednaka kao i na FNC evetnima. Radimo sve s istom ekipom i tu nema grešaka, sve će biti na vrhunskom nivou. Pozivam sve da dođu na Armagedon u Zaboku sigurno neće požaliti- uputio je poziv gledataljima Forgač.

Poslije Armagedona u Zaboku, pred FNC-om je najveći mogući izazov,a to je organizacija najvećeg MMA eventa ikad održanog u regiji, koji će pod imenom FNC 7  održati u pulskoj Areni.
-Intenzvino radimo na eventu FNC 7 koji će se 3.  rujna održati u Puli. Bit će to najveći MMA event ikad održan u regiji. Očekuju nas čak tri borbe za naslov. Ispisujemo povijest i vraćamo gladijatore u Arenu, tamo gdje im je i mjesto. Očekuje nas istinski spektakl - završio je Forgač.

Ulaznice za ovaj event možete nabaviti putem sustava eventim.hr ili ih možete kupiti na benzinskim pumpama Petrol. Cijene su vrlo popularne, pa tako za sjedeće mjesto na tribinama treba izdvojiti samo 60 kuna. Raspon cijena ulaznica na parteru je od 80 do 120 kuna, dok će za elite ulaznice trebati izdvojiti od 130-170 kuna.

Fight card Armagedona u Zaboku:
SUPERBORBA VEČERI: Nikola Joksović (Srbija) - Carlo"Neo" Prater (Brazil)
SUPERBORBA: Stefan Veselinović (Srbija) - Leandro Gomes (Portugal)
Polufinala Armagedon:
-66 kg (perolaka)
Robert Vrban (Hrvatska) - Demahmet Sinani (Kosovo)
Filip Lokas (Hrvatska) - Benjamin Abazović (BiH)

-70 kg (laka)
Matej Žvigac (Hrvatska) - David Travnicek (Austrija)
Abu-Bakar Solbitaev (AUT) - izborio direktan plasman u finala nakon otkazivanja Ivana Šteke (Hrvatska)

-77 kg (velter)
Tomislav Sičaja (Hrvatska) - Nikola Pavlović (Hrvatska)
Denis Kovačević (Hrvatska) - Ognjen Babić (Srbija)

-84 kg (srednja)
Martin Batur (Hrvatska) - Selver Mahmić (BiH)
David Sivonjić (Hrvatska) - Tomislav Bagarić (Hrvatska)

Još članaka iz "Sport"

Facebook