Prethodni članak
Sljedeći članak

Dobri rezultati!

Posjetili smo Savate klub Krapina i analizirali rad jednog od najmlađih klubova Krapine

  • MLAKAR_PERNJEK_POSLONČEC - Copy.jpg

    MLAKAR_PERNJEK_POSLONČEC


Od mnogih sportova ( nogomet, rukomet, košarka, kickboxing, itd. ) odlučili smo posjetiti jedan od najmlađih sportskih klubova Krapine – Savate klub Krapina te pokušali u razgovoru sa Karlom Pernjekom, trenerom i voditeljem kluba analizirati rad u prošloj godini.

Klub je osnovan 27. srpnja 2020. godine. Prvi trening održan je skoro dva mjeseca kasnije – 3. studenog na igralištu kod Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina. Nakon toga treninge počinju održavati u sportskoj dvorani navedene škole gdje se zadržavamo deset mjeseci da bi nakon tog malog lutanja svoj dom pronašli u dvorani u Jazvinama gdje su i sada  sa naznakama da bi uskoro mogli preseliti u dvoranu koja se nalazi u  Krapini.

MLAKAR

I kako je to sve izgledalo prošle godine – pitali smo Karla Pernjeka ?

„Prvi zadatak u prošlog godini bio nam je uljepšati logo kluba, a za to je zaslužan naš tajnik Igor Jagušić. Sa treninzima smo počeli početkom siječnja  te smo redovno održavali treninge tri puta tjedno. Sredinom veljače odradili smo i licenciranje trenera, te smo u tom trenutku licencirali 6 trenera što nažalost ove godine nije bilo moguće zbog poslovnih i privatnih obaveza naših članova i ove godine imamo samo dva licencirana trenera - Karlo Pernjek i Adrijan Mlakar“.

Koliko ste zadovoljni rezultatima sa natjecanja ?

„Početkom travnja nastupili smo na „Prvenstvu Hrvatske u savateu za kadete i kadetkinje“ u Garešnici. Na ovom natjecanju po prvi puta smo imali kadete i kadetkinje, čak njih devet. Osvojili smo 4 bronce i 1 zlato. Zatim smo krajem istog mjeseca nastupili na „Prvenstvu Hrvatske u savateu za juniore, juniorke, seniore i seniorke“ u Sv. Ivan Zelina. Nastupili smo na šest natjecatelja i osvojili smo tri bronce.

Početkom lipnja krenuli smo na put Crikvenice, točnije na „4. savate open Crikvenica“. Na ovo natjecanje krenuli smo autobusom zajedno sa našim prijateljima iz Zaboka, Savate klub Đidara. Nastupili smo sa 13 natjecatelja, te smo osvojili 5 bronci, 4 srebra i 2 zlatne medalje. Prava mala berba medalja za naš mladi i mali klub.

Sredinom lipnja napravili smo druženje naših članova i roditelja, a pozvali smo i ekipu iz Zaboka.

PETRA MARIJA POSLONČEC

Nakon ljetne pauze opet treninzi ?!

„Treninzima smo se vratili sredinom kolovoza, a na poziv prof. Gordane Kučinić i prof. Igora Šoštara naši kadeti su prezentirali savate na Dječjem danu u Tjednu kajkavske kulture.

Osmog listopada sudjelovali smo na turniru „Kup hrvatske za kadete i kadetkinje“ u Novom Marofu, te smo nastupili sa 12 natjecatelja i osvojili 5 bronci, 2 srebra, i 1 zlato.

NO najviše sam ponosan na događaj iz 12. studenog 2022. godine jer je Savate klub Krapina organizirao  „Prvo Otvoreno prvenstvo Krapine u savate boksu“. Sudjelovalo je 130 natjecatelja iz 10 klubova. Naš klub je na domaćem terenu osvojio 10 bronci, 4 srebra i 2 zlata. Ovim putem se zahvaljujem svim sponzorima, Gradu Krapini i, naravno,  Zagorskom listu što ste nas medijski popratili. Moram ponoviti i jednu negativnu stavku, što je svim predsjednicima i trenerima ostalih klubova bilo iznenađujuće čudno, a to je cijena dvorane. Kao da smo bili u Areni Varaždin ili Zagreb.

I za kraj spomenuti ću i turnir s kraja studenog kada smo nastupili u Novom Marofu na turniru  „Međunarodni savate turnir Dragon Challenge“ u disciplinama assaut, precombat i combat. Nastupili smo sa 15 natjecatelja u disciplini assaut, te smo osvojili 6 bronci i 4 srebra. Jedini naš predstavnik u disciplini precombat Filip osvojio je broncu. Moram naglasiti kada pogledam rezultate – izuzetno sam zadovoljan !“

MLAKAR

Vaš rad prepoznao je i Krapinski sportski savez ?!

„Da. Zaista je ugodno kada vidite da netko prepozna trud i rad kluba. Kraj godine donio nam je i neka priznanja -  Marin Mlakar bio je na drugom mjestu najperspektivnijih sportaša do 14. godina. Petra Marija Poslončec bila je na drugom mjestu najperspektivnije sportašice grada Krapine. I moja malenkost ( Kralo Pernjek ), proglašen sam za najboljeg sportskog djelatnika.

Ukratko bi to bilo to za prošlu godinu. Planovi za 2023. su slični kao i prošlogodišnji, a to je odlazak na što više natjecanja. U planu nam je i organizacija bar jednog natjecanja, najvjerojatnije Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje. Sve ovisi o rezultatima natječaja na koje smo se prijavili.

Na kraju se zahvaljujem svim sponzorima koji nas podržavaju u radu i bez kojih mnoge stvari ne bi bile izvedive. Naravno moram pohvaliti i sve naše članove i njihove roditelje koji su se posebno istaknuli u organizaciji turnira u Krapini „ – rekao nam je na kraju Karlo Pernjek, trener i voditelj Savate kluba Krapina.

KARLO PERNJEK

Još članaka iz "Sport"

Facebook