Prethodni članak
Sljedeći članak

Dobra prezentacija zagorskog nogometa !

OSVRT NA DRŽAVNO PRVENSTVO VETERANA U NOGOMETU


U organizaciji Komisije za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, u Metkoviću je održano 22. prvenstvo veterana HNS-a u razdoblju od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine.. Na prvenstvu je sudjelovalo 24 momčadi svrstane u 8 skupina po tri momčadi, gdje su prve dvije momčadi stekle pravo nastupa u osmini finala. Od osmine finala igralo se na ispadanje do konačnog pobjednika.

Na prvenstvu je sudjelovalo i tri momčadi naše Županije – Zagorec Krapina, Radoboj i Rudar Mihovljan. Krapinski Zagorec nalazio se u skupini A ( protivnici su Trnava Goričan i Konovljanin Ćilipi ), Rudar Mihovljan u skupini F ( protivnici su Jasla Vinogradar i  Jadra Luka Ploče ) dok se Radoboj nalazi u skupini H ( protivnici su Špansko Mark Bau Zagreb i VHNK Dubrovnik ).

1.    DAN

Prvog dana, petak, na teren su prvi izašli veterani Rudara iz Mihovljana koji su imali za protivnika Jadran Luka Ploče kojeg su pogotkom Beljaka pobijedili rezultatom 1:0. U istom terminu na dva različita stadiona igrali su Zagorec Krapina i Radoboj. Veterani Radoboja sa 1:0 pobijedili su VHNK Dubrovnik pogotkom Dleska a istim rezultatom Zagorec je pogotkom Maria Mlarića pobijedio Konovljanin iz Ćilipa.

Više negoli uspješan prvi dan – tri utakmice tri pobjede.

Slijedeće utakmice igrale su se u subotu u jutarnjem terminu.

NK Rudar 

2.    DAN

Subota je odlično otvorena. Rudar Mihovljan bez većih je problema golovima K. Škudara i Šaronje sa 2:0 pobijedio Jasku Vinogradar. U istom ritmu nastavili su i preostala dva kluba. Zagorec je sa 3:0 (Mario Malarić dva gola te jedan Ivanović ) pobijedio Trnavu Goričan dok je Radoboj sa 3:1 pobijedio Špansko Mark Bau sa dva pogotka Z. Pospiša i jedan M. Pospiša. 

Ovim rezultatima sva tri naša predstavnika osvojili su prva mjesta u svojim skupinama.

NK Zagorec

U popodnevnom terminu očekivali su ih eliminacijski susreti osmine finala.

U ovim susretima – mogao kratko napisati – jedan klub bez većih je problema prošao dalje kao što je i drugi otpao dok je treći u lutriji jedanaesteraca imao manje sreće od svog protivnika. Rudar Mihovljan porazom od 0:3 morao je priznati da su u ovom trenutku veterani Dugopolja jači kao što su to morali priznati i veterani Velebita iz Benkovca koje je iz osmine finala eliminirao Radoboj 2:0 golovima Zl. Pospiša i I. Košutića.  Susret između Zagorca i GOŠK Veterana bio je za ljude jakih živaca. Bio je to susret u kojem su Dubrovčani poveli već u prvoj minuti susreta nekim „čudnim“ golom kojeg čak niti sudac nije označio kao pogotkom niti su se igrači GOŠK-a poveselili već su nakon udarca njihovog suigrača mirno krenuli prema svojoj obrambenoj liniji i tek kad je vratar Zagorca ušao u mrežu po loptu sudac je označio pogodak. Od tada pa dokraja utakmice GOŠK nije izlazio iz svog šesnaesterca dok su se igrači Zagorca „natjecali“ tko će prije promašiti mrežu gostiju da bi ipak, najbolji strijelac Zagorca na ovom turniru, Mario Malarić dvije minute kraja postigao gol i izjednačio na 1:1 da bi se nakon toga otišlo na pucanje jedanaesteraca. Otišlo se na izvođenje jedanaesteraca gdje su bili mirniji igrači GOŠK-a te su ukupnim rezultatom 4:3 eliminirali igrače Zagorca.

Tako smo došli do činjenice da su od tri predstavnika u osmini finala u četvrt finale ušao samo jedan – Radoboj.

NK Radoboj

Radoboj je za proboj u polufinale morao svladati jaku ekipu Dugopolja i moram napisati da je u tom susretu koji je u regularnom dijelu završio 1:1 ( strijelac Dlesk ) ipak „glavni igrač“ bio sudac koji je oštetio Radoboj za dva očita jedanaesterca koje nije dosudio u regularnom dijelu  te je uveo utakmicu u rulet jedanaesteraca gdje su bili precizniji igrači Dugopolja te pobijedili rezultatom 5:3.

REZIME

Ukratko – bila je to odlična prezentacija zagorskog nogometa u Metkoviću. Od igara koje su pružile sve tri ekipe do dostojanstvenog ponašanja unatoč nepravdi koje je pogodila Radoboj. Bila su to tri dana druženja ( trećeg dan igrala se završnica u kojoj nije bilo naših klubova, op.a. ) koja će zasigurno biti upamćena jer stvorila su se prijateljstva, sreli su se sportski prijatelji koji se susretnu jednom do dva puta godišnje, pogledala su utakmica u Pločama ( Zagorec Krapina igrao protiv Jadran u prvenstvenom susretu Supersport 2. NL ) i, svakako, jedan divan izlet do Pelješkog mosta. Ugodno me iznenadila brošura koja je prikazivala zbirnu tablicu osvajača medalja  u razdoblju od 2000. do 2021. godine gdje se na visokom četvrtom mjestu sa jednim zlatom, jednim srebrom i dvije bronce nalazi krapinski Zagorec. Zbog potpune informacije napisati ću da je naslov prvaka osvojio Sabunjar iz Privlake, drugo mjesto osvojila je Neretva dok je treća bila Moslavina.

Još članaka iz "Sport"

Facebook