Prethodni članak
Sljedeći članak

Dobra atmosfera vlada u županijskom prvoligašu iz Pregrade


U Pregradi je nakon dugo godina muški nogomet sport broj jedan. Uvijek je ovaj kraj bio rasadnik iznimno talentiranih nogometaša, no posljednjih petnaestak godina muški je nogomet bio pomalo u sjeni odlične ženske ekipe Pregrade, koja postizala odlične rezultate.

Dolaskom na Denisa Burića na čelo NK Pregrada dosta je toga krenulo na bolje. Napravljeni su značajni zahvati na infrastrukturi, pa Pregrada danas možda ima i najbolje uvjete za trening, od svih županijskih klubova. Iza glavnog igrališta napravljena su dva pomoćna igrališta, smanjenih dimenzija, od čega je jedno s umjetnom travom koja je preseljenja iz Maksimira.

Ambiciozni Burić napravio je još jedan dobar potez dovođenjem Damira Srebačića na mjesto trenera prve momčadi. Njegovim dolaskom krenuo je i rezultatski pomak. Poslije dugo sezona u kojem su se borili za opstanak i vraćali iz II. u I. ŽNL KZŽ Pregračani su danas stabilni prvoligaš koji drži šestu poziciju u ligi, a od četvrte ih dijeli samo jedan bod.
Uspjeh je tim veći kada se zna da se oslanjaju na vlastiti kadar. Samo su dva igrača u današnjoj momčadi koja nisu ponikla u Pregradi, a to su Luka Kantolić i Ernest Malarić, koji su ovdje dugi niz godina, pa već i njih nazivaju domaćima.
-Zadovoljan sam u Pregradi. Imamo fantastične uvjete i vrlo kvalitetnu momčad. Intencija kluba je da se u potpunosti oslanjamo na vlastiti kadar i to je jedini pravi put. Pregrada ima kvalitetan omladinski pogon i puno talentiranih igrača koji će uskoro postati članovi prve momčadi – govori nam Damir Srebačić.

 

Trener Pregrade na spisku ima čak 33 igrača, od čega su desetorica juniori i kadeti. Glavni asistent mu je već legendarni Josip Golubić-Gola, koji se organizacijski brine za prvu momčad, a uz to je i trener juniora. Upravo je Golubić trenerski odgojio danas veći broj igrača seniorske momčadi, pa su njegovi savjeti treneru Srebačiću od velike koristi.
Pregrada je pretrpjela minimalne igračke promjene u ovom prijelaznom roku. Klub je napustio tek Robert Menjački, koji se skrasio u Rudaru DZ i to je jedina promjena u ovoj momčadi. Raspoloženje trenera Srebačića tek malo kvare ozljede Kantolića i Vdovića, te bolest Kantocija, za koje vjeruje da će se što prije vratiti u sastav.

U sklopu priprema za nadolazeću sezonu Pregrada je odigrala i tri trening utakmice. U Žerjavincu je Klanjec slavio s 3:0, a u Blatu Oroslavje s 1:0, da bi ove nedjelje Pregračani s 5:0 pobijedili M. Gubec. Do kraja priprema čekaju ih još ogledi protiv Ivančice, Desinića i Slobode Varaždin.

-Rezultati u pripremnim utakmicama nisu nam bitni, važnije mi je kako se igrači kreću i postavljaju. Žao mi je jedino što u pripremama nismo odigrali neku utakmicu s nekim klubovima i 3. ili 4. lige, jer se samo tako može napredovati. Imamo odličnu mladu momčad koja voli raditi i zna slušati, atmosfera je odlična i imamo sve preduvjete za napredak. Ove polusezone borit ćemo se za 4. mjesto, a za 2-3 godine bi s ovim kadrom uz stasanje pojedinih igrača iz omladinskog pogona mogli i morali izboriti IV. NL-središte – otkriva nam Srebačić čiji rad u Pregradi iznimno cijene.
Stratega Pregrade posebno veseli jedna činjenica, a to da je po fair-playu Pregrada danas prva momčad u I. ŽNL KZŽ, što je ponajviše njegova zasluga. Dobri uvjeti, dobra talentirana i pristojna momčad, dobar trener, sve to miriše na jednu lijepu nogometnu priču već u bližoj budućnosti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook