Prethodni članak
Sljedeći članak

Dinamo i Ivančica prednjačili na odlično organiziranom turniru

2. Zimski dvoranski cup "Rudar 2020."


Pioniri Rudar DZ - ljubičasti bili su najbolji u svojoj konkurenciji

U organizaciji NK Rudar DZ u Gradskoj sportskoj dvorani održan je 2. Zimski dvoranski cup pod nazivom "Rudar 2020.". Zabočkom sportskom dvoranom u dva je dana prodofeliralo petstotinjak mladih nogometaša kategorija limača, zagića, mlađih pionira i pionira, među kojima je bilo i nekoliko djevojčica, koje su se ravnopravno nosile s dječacima. Jedna od njih bila je i nogometašica mlađih pioniora Dinama iz Jakovlja, Dora Bezik, koja je ozbiljna konkurirala za nagradu najboljeg igrača turnira. Ukupno je nastupilo 47 ekipa iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Varaždinske županije te iz Grada Zagreba.

Turnir je počeo u subotu, utakmicama limača i pionira. U konkurenciji limača najviše je uspjeha imala Ivančica iz Ivanca koja je u finalu s 3:1 slavila protiv vrlo dobre Stubice. Vrlo dobar dojam ostavila je i Pregrada 2 koja je u utakmici za 3. mjesto savladala Rudeš. Ivančica je u svojim redovima imala i najboljeg igrača Jakova Brežnjaka, kao  i najboljeg vratara Adama Gašparića, dok je sa 6 golova najbolji strijelac bio Nikola Maljković iz Rudeša.

Domaćin slavio u konkurenciji pionira 

U konkurenciji pionira slavili su pioniri Rudara DZ, koji su za ovu prigodu imali ime Rudar-ljubičasti. U sjajnom zagorskom finalu "ljubičasti" Nenada Kovačić tek su nakon penala s 2:1 slavilil protiv Radoboja, kojeg je vodio bivši poznati vratar Tomislav Pelin. Treće mjesto pripalo je ekipi Lučko plavi koja je s 3:0 slavila protiv zabočke Mladosti, koja je također vrlo dobro odigrala turnir. Pobjednička momčad u svojim je redovima imala najboljeg igrača Gabrijela Kolara-Kovačića i najboljeg vratara Leonarda Soveca, dok je sa šest golova najbolji strijelac bio Dominik Salajster iz ekipe Lučko plavi.

Zagići Rudara DZ

Kod zagića slavlje Dinamo, koje je s 2:1 slavilo protiv Ivančice iz Ivanca. U utakmici za 3. mjesto Rudar DZ slavio je protiv Bubamare s istim rezultatom. Najbolji igrač u kategoriji Zagići je Sven Vincek-Harjač je igrač NK Ivančice iz Ivanca, pehar za najboljeg vratara osvojio Lovro Vuzem iz Dinama, dok je s pet golova najbolji strijelac bio Marko Maras iz Bubamare.

I na kraju, u konkurenciji mlađih pionira što se ekipa tiče gledali smo reprizu finala zagića. I ovdje je uspješniji bio zagrebački Dinamo, koji je slavio s 1:0, a istim je rezultatom Dinamo iz Jakovlja u u utakmici za 3. mjesto savladao Pregradu. Najboljim igračem turnira u konkurenciji zagića proglašen je Luka Rubinić, dok nam najbolji vratar Siniša Hrgar i s pet golova najbolji strijelac Teo Martinčević, dolaze iz Ivančice. I dok su nam vrijednosti Dinama poznate, ugodno je iznenadila Ivančica iz Ivanca, koja je odnijela pobjedu kod limača, a u finalima zagića i mlađih pionira ravnopravno se nosila s Dinamom.

Mlađi pioniri Pregrade

- Turnir je iznenađujuće kvalitetan, jedan od najjačih na kojima su bili. Zadovoljni smo rezultatima, jedno prvo i dva drugo mjesto u ovoj konkurenciji lijepi su uspjeh. Puno ulažemo u omladinski pogon, imamo osam selekcija u klubu, dobro se radi i rezultati pomalo stižu. Već neko vrijeme surađujemo s Rudarom DZ, s kojim smo u zaista prijateljskim odnosima. Nastupili smo i na ljetnom turniru, a odigravamo i prijateljske utakmice - riječi su trenera mlađih pionira Ivančice, Ivice Cikača, koji je vodio i pobjendičku momčad limača.

 

Odlična organizacija

Turnir je po običaj bio odlično organiziran. Utakmice su sudili Josip Franc, Franjo Skozrit, Velimir Brezak i Ivica Cvrtila, a za zapisničkim stolom su sjedili Renato Černjević, Damir Cujzek i Vanja Milinković. Sveukupno oko dvadesetoro ljudi bilo je uključeno u organizaciju. Uz sve trenere omladinskog pogona, pomagali su i roditelji dječaka koji nastupaju za Rudar DZ.

- Zadovoljni smo kvalitetom turnira,nastupilo je čak 47 momčadi. Ujedno smo bili najuspješniji od zagorskih momčadi. Dinamo i Ivančica očekivano su se pokazali u najboljem izdanju.  Mislim da je uz kvalitetu nogometa i organizacija turnira bila na zavidnom nivou - riječu su voditelja omladinskog pogona Rudara DZ, Nenada Kovačića.

- Velika zahvala svim trenerima i svima kojima su bili uključeni u organizaciju. Prezadovoljni smo, primjedaba i propusta nije bilo. Dvorana je bila lijepo popunjena, nogomet vrlo dobar - nadovezao se predsjednik Rudara DZ, Mario Videk.

Najboljim pojedincima i momčadima nagrade su dijelili dogradonačelnica Zaboka Valentina Đurek, voditelj nogometne škole GNK Dinamo i legendarni nogometaš, Damir Krznar i mlada nada hrvatskog nogometa i Dinama, Jurica Jurčec, čija obitelj živi u Dubravi Zabočkoj.

Limači Stubice osvojili su drugo mjesto

 

Limači

Četvrtfinale:

Rudeš - Klanjec 2 2:0

Radoboj - Pregrada 2 1:2

Stubica - Rudar DZ 2:0

Pregrada 1 - Ivančica 1:2

 

Polufinale:

Pregrada 2 - Stubica 2:3 p (0:0)

Rudeš - Ivančica 0:3

 

Za 3. mjesto: Pregrada 2  - Rudeš 2:1

FINALE:  Stubica - Ivančica Ivanec  1:3

 

Konačni poredak:

1. Ivančica Ivanec (Gašparić, Strelec, Mesec, Surjak, Brežnjak, D. Kunalić, A. Kunalić, Habek, Kučej, Golub, trener: Ivica Cikač)

2. Stubica (Barić, Peštaj, Novak, Stranić, Kelava, Mirt, Landripet, Zebec, Horvat, Ljubić, Vojaković-Drempetić, trener: Davor Glavač)

3. Pregrada 2 (Šlogar, Hrestak, Zdolc, Jakopić, Burić, Kozjak, Hrženjak, Antonić, trener: Luka Kantolić)

4. Rudeš (Bizović, Maljković, Kipa, Poljski, Islamović, Gašparić, Pavić, Ljuština, Vidović, trener: Čedo Čakmar)

Najbolji igrač: Jakov Brežnjak (Ivančica Ivanec)

Najbolji strijelac: Nikola Maljković (Rudeš) 6 golova

Najbolji vratar: Adam Gašparić (Ivančica Ivanec)

 

Pioniri

Četvrtfinale:

Rudar bijeli - Mladost Z 1:2

Rudar ljubičasti - Lučko bijeli 1:0

Lučko plavi - Ivančica 2:0

Zagorec VT - Radoboj 0:2

 

Polufinale:

Rudar ljubičasti - Lučko plavi 2:1

Mladost Z - Radoboj 1:2 p (1:1)

 

Za 3. mjesto: Lučko plavi - Mladost Z 3:0

FINALE: Rudar ljubičasti - Radoboj 2:1 p (0:0)

 

Konačni poredak: 

1. Rudar ljubičasti (Sovec, Sinković, Sedlar, Kolar-Kovačić, Javorić, Gregurić, Jurman, Kurek, Čelec, trener: Nenad Kovačić)

2. Radoboj (Leško, Lovrić, Šalković, Golubić, Grozdek, Lažeta, Novak, Pospiš, Kerep, trener: Tomislav Pelin)

3. Lučko plavi (Galić, Arežina, Bogdanovski, Martinović, Rajtarić, Pršir, Salajster, Pejić, Putak, trener: Oliver Kontić)

4. Mladost Z (Bivol, Matešić, Hrastinski, Stupić, Jadek, Gregurić, Filipec, Vašić, Frdelja, Galina, Sudec, Mladić, trener: Dragan Roksandić)

Najbolji igrač: Gabrijel Kolar-Kovačić (Rudar ljubičasti)

Najbojli strijelac: Dominik Salajster (Lučko plavi) 6 golvoa

Najbolji vratar: Leonardo Sovec (Rudar ljubičasti)

 

Zagići

Četvrtfinale:

Bubamara - Ivančica Ivanec 2 2:0

Ivančica Ivanec 1 - Pregrada 1 1:0

Rudar DZ - Zagorec VT 2:0

Dinamo - Inter 1:0

 

Polufinale:

Ivančica Ivanec 1 - Rudar DZ 5:1

Bubamara - Dinamo 0:1

 

Za 3. mjesto: Rudar DZ - Bubamara 2:1

FINALE: Ivančica Ivanec 1 - Dinamo 1:2

 

Konačni poredak:

1. Dinamo (Vuzem, Arambašić, Škorić, Markužić, Jerbić, Čolak, Gvozdenović, Kršnjavi, Oreščanin, Đurić, trener: Filip Kalamir)

2. Ivančica Ivanec 1 (Sever, Borovec, Križan, Martinčević, Harjač, Pintarić, Hranić, trener: Filip Šagi)

3. Rudar DZ (Šalković, Gregurić, Jurjec, Stražnik, Peroš, Bartolin, Bedeniković, Grabušić, Tretinjak, trenerica: Maja Gregurić)

4. Bubamara (Samardžić, Maras, Štajdohar, Moratto, Fofić, Gabriša, Veron, Golubić, trener: Slavko Fofić)

Najbolji igrač: Sven Harjač-Vincek (NK Ivančica Ivanec)

Najbolji strijelac: Marko Maras (Bubamara) 5 golova

Najbolji vratar: Lovro Vuzem (Dinamo)

 

Mlađi pioniri

Polufinale:

Ivančica - Dinamo J 2:0 p (0:0)

Pregrada - Dinamo Z 0:5

 

Za 3. mjesto: Pregrada - Dinamo J 0:1

FINALE: Dinamo - Ivančica Ivanec 1:0

Najbolji igrač: Luka Rubinić (Dinamo)

Najbolji strijelac: Teo Martinčević (Ivančica) 5 golova

Najbolji vratar: Siniša Hrgar (Ivančica)

 

Konačni poredak:

1. Dinamo (Jakšić, Granić, Rubinić, Šapina, Martić, Biličić, Perić, Jovanović, Čalekić, Abramović, Al Issa, Novosel, trener: Branko Sladović)

2.Ivančica Ivanec (Hrgar, Vugovečki, Habek, Bencek, Lončar, Varga, Jug, Hojsak, Martinčević, trener: Ivica Cikač)

3. Dinamo J (Zorko, Kočnar, Svetec, Bezik, Šarić, Halambek, Coha, trener: Kristijan Pilski)

4. Pregrada (Karažija, Hajdinjak, Vincelj, Jurak, Zubak, Kolarec, Kozjak, Dar. Lovrenščak, Dav. Lovrenščak, trener Mario Vincelj)

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA POGLEDAJTE NA SLJEDEĆOJ POVEZNICI: https://www.zagorje.com/fotogalerija/2-zimski-dvoranski-cup-rudar-2020

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook