Prethodni članak
Sljedeći članak

Dinamo i Ivančica prednjačili na odlično organiziranom turniru

2. Zimski dvoranski cup "Rudar 2020."


Pioniri Rudar DZ - ljubičasti bili su najbolji u svojoj konkurenciji

U organizaciji NK Rudar DZ u Gradskoj sportskoj dvorani održan je 2. Zimski dvoranski cup pod nazivom "Rudar 2020.". Zabočkom sportskom dvoranom u dva je dana prodofeliralo petstotinjak mladih nogometaša kategorija limača, zagića, mlađih pionira i pionira, među kojima je bilo i nekoliko djevojčica, koje su se ravnopravno nosile s dječacima. Jedna od njih bila je i nogometašica mlađih pioniora Dinama iz Jakovlja, Dora Bezik, koja je ozbiljna konkurirala za nagradu najboljeg igrača turnira. Ukupno je nastupilo 47 ekipa iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Varaždinske županije te iz Grada Zagreba.

Turnir je počeo u subotu, utakmicama limača i pionira. U konkurenciji limača najviše je uspjeha imala Ivančica iz Ivanca koja je u finalu s 3:1 slavila protiv vrlo dobre Stubice. Vrlo dobar dojam ostavila je i Pregrada 2 koja je u utakmici za 3. mjesto savladala Rudeš. Ivančica je u svojim redovima imala i najboljeg igrača Jakova Brežnjaka, kao  i najboljeg vratara Adama Gašparića, dok je sa 6 golova najbolji strijelac bio Nikola Maljković iz Rudeša.

Domaćin slavio u konkurenciji pionira 

U konkurenciji pionira slavili su pioniri Rudara DZ, koji su za ovu prigodu imali ime Rudar-ljubičasti. U sjajnom zagorskom finalu "ljubičasti" Nenada Kovačić tek su nakon penala s 2:1 slavilil protiv Radoboja, kojeg je vodio bivši poznati vratar Tomislav Pelin. Treće mjesto pripalo je ekipi Lučko plavi koja je s 3:0 slavila protiv zabočke Mladosti, koja je također vrlo dobro odigrala turnir. Pobjednička momčad u svojim je redovima imala najboljeg igrača Gabrijela Kolara-Kovačića i najboljeg vratara Leonarda Soveca, dok je sa šest golova najbolji strijelac bio Dominik Salajster iz ekipe Lučko plavi.

Zagići Rudara DZ

Kod zagića slavlje Dinamo, koje je s 2:1 slavilo protiv Ivančice iz Ivanca. U utakmici za 3. mjesto Rudar DZ slavio je protiv Bubamare s istim rezultatom. Najbolji igrač u kategoriji Zagići je Sven Vincek-Harjač je igrač NK Ivančice iz Ivanca, pehar za najboljeg vratara osvojio Lovro Vuzem iz Dinama, dok je s pet golova najbolji strijelac bio Marko Maras iz Bubamare.

I na kraju, u konkurenciji mlađih pionira što se ekipa tiče gledali smo reprizu finala zagića. I ovdje je uspješniji bio zagrebački Dinamo, koji je slavio s 1:0, a istim je rezultatom Dinamo iz Jakovlja u u utakmici za 3. mjesto savladao Pregradu. Najboljim igračem turnira u konkurenciji zagića proglašen je Luka Rubinić, dok nam najbolji vratar Siniša Hrgar i s pet golova najbolji strijelac Teo Martinčević, dolaze iz Ivančice. I dok su nam vrijednosti Dinama poznate, ugodno je iznenadila Ivančica iz Ivanca, koja je odnijela pobjedu kod limača, a u finalima zagića i mlađih pionira ravnopravno se nosila s Dinamom.

Mlađi pioniri Pregrade

- Turnir je iznenađujuće kvalitetan, jedan od najjačih na kojima su bili. Zadovoljni smo rezultatima, jedno prvo i dva drugo mjesto u ovoj konkurenciji lijepi su uspjeh. Puno ulažemo u omladinski pogon, imamo osam selekcija u klubu, dobro se radi i rezultati pomalo stižu. Već neko vrijeme surađujemo s Rudarom DZ, s kojim smo u zaista prijateljskim odnosima. Nastupili smo i na ljetnom turniru, a odigravamo i prijateljske utakmice - riječi su trenera mlađih pionira Ivančice, Ivice Cikača, koji je vodio i pobjendičku momčad limača.

 

Odlična organizacija

Turnir je po običaj bio odlično organiziran. Utakmice su sudili Josip Franc, Franjo Skozrit, Velimir Brezak i Ivica Cvrtila, a za zapisničkim stolom su sjedili Renato Černjević, Damir Cujzek i Vanja Milinković. Sveukupno oko dvadesetoro ljudi bilo je uključeno u organizaciju. Uz sve trenere omladinskog pogona, pomagali su i roditelji dječaka koji nastupaju za Rudar DZ.

- Zadovoljni smo kvalitetom turnira,nastupilo je čak 47 momčadi. Ujedno smo bili najuspješniji od zagorskih momčadi. Dinamo i Ivančica očekivano su se pokazali u najboljem izdanju.  Mislim da je uz kvalitetu nogometa i organizacija turnira bila na zavidnom nivou - riječu su voditelja omladinskog pogona Rudara DZ, Nenada Kovačića.

- Velika zahvala svim trenerima i svima kojima su bili uključeni u organizaciju. Prezadovoljni smo, primjedaba i propusta nije bilo. Dvorana je bila lijepo popunjena, nogomet vrlo dobar - nadovezao se predsjednik Rudara DZ, Mario Videk.

Najboljim pojedincima i momčadima nagrade su dijelili dogradonačelnica Zaboka Valentina Đurek, voditelj nogometne škole GNK Dinamo i legendarni nogometaš, Damir Krznar i mlada nada hrvatskog nogometa i Dinama, Jurica Jurčec, čija obitelj živi u Dubravi Zabočkoj.

Limači Stubice osvojili su drugo mjesto

 

Limači

Četvrtfinale:

Rudeš - Klanjec 2 2:0

Radoboj - Pregrada 2 1:2

Stubica - Rudar DZ 2:0

Pregrada 1 - Ivančica 1:2

 

Polufinale:

Pregrada 2 - Stubica 2:3 p (0:0)

Rudeš - Ivančica 0:3

 

Za 3. mjesto: Pregrada 2  - Rudeš 2:1

FINALE:  Stubica - Ivančica Ivanec  1:3

 

Konačni poredak:

1. Ivančica Ivanec (Gašparić, Strelec, Mesec, Surjak, Brežnjak, D. Kunalić, A. Kunalić, Habek, Kučej, Golub, trener: Ivica Cikač)

2. Stubica (Barić, Peštaj, Novak, Stranić, Kelava, Mirt, Landripet, Zebec, Horvat, Ljubić, Vojaković-Drempetić, trener: Davor Glavač)

3. Pregrada 2 (Šlogar, Hrestak, Zdolc, Jakopić, Burić, Kozjak, Hrženjak, Antonić, trener: Luka Kantolić)

4. Rudeš (Bizović, Maljković, Kipa, Poljski, Islamović, Gašparić, Pavić, Ljuština, Vidović, trener: Čedo Čakmar)

Najbolji igrač: Jakov Brežnjak (Ivančica Ivanec)

Najbolji strijelac: Nikola Maljković (Rudeš) 6 golova

Najbolji vratar: Adam Gašparić (Ivančica Ivanec)

 

Pioniri

Četvrtfinale:

Rudar bijeli - Mladost Z 1:2

Rudar ljubičasti - Lučko bijeli 1:0

Lučko plavi - Ivančica 2:0

Zagorec VT - Radoboj 0:2

 

Polufinale:

Rudar ljubičasti - Lučko plavi 2:1

Mladost Z - Radoboj 1:2 p (1:1)

 

Za 3. mjesto: Lučko plavi - Mladost Z 3:0

FINALE: Rudar ljubičasti - Radoboj 2:1 p (0:0)

 

Konačni poredak: 

1. Rudar ljubičasti (Sovec, Sinković, Sedlar, Kolar-Kovačić, Javorić, Gregurić, Jurman, Kurek, Čelec, trener: Nenad Kovačić)

2. Radoboj (Leško, Lovrić, Šalković, Golubić, Grozdek, Lažeta, Novak, Pospiš, Kerep, trener: Tomislav Pelin)

3. Lučko plavi (Galić, Arežina, Bogdanovski, Martinović, Rajtarić, Pršir, Salajster, Pejić, Putak, trener: Oliver Kontić)

4. Mladost Z (Bivol, Matešić, Hrastinski, Stupić, Jadek, Gregurić, Filipec, Vašić, Frdelja, Galina, Sudec, Mladić, trener: Dragan Roksandić)

Najbolji igrač: Gabrijel Kolar-Kovačić (Rudar ljubičasti)

Najbojli strijelac: Dominik Salajster (Lučko plavi) 6 golvoa

Najbolji vratar: Leonardo Sovec (Rudar ljubičasti)

 

Zagići

Četvrtfinale:

Bubamara - Ivančica Ivanec 2 2:0

Ivančica Ivanec 1 - Pregrada 1 1:0

Rudar DZ - Zagorec VT 2:0

Dinamo - Inter 1:0

 

Polufinale:

Ivančica Ivanec 1 - Rudar DZ 5:1

Bubamara - Dinamo 0:1

 

Za 3. mjesto: Rudar DZ - Bubamara 2:1

FINALE: Ivančica Ivanec 1 - Dinamo 1:2

 

Konačni poredak:

1. Dinamo (Vuzem, Arambašić, Škorić, Markužić, Jerbić, Čolak, Gvozdenović, Kršnjavi, Oreščanin, Đurić, trener: Filip Kalamir)

2. Ivančica Ivanec 1 (Sever, Borovec, Križan, Martinčević, Harjač, Pintarić, Hranić, trener: Filip Šagi)

3. Rudar DZ (Šalković, Gregurić, Jurjec, Stražnik, Peroš, Bartolin, Bedeniković, Grabušić, Tretinjak, trenerica: Maja Gregurić)

4. Bubamara (Samardžić, Maras, Štajdohar, Moratto, Fofić, Gabriša, Veron, Golubić, trener: Slavko Fofić)

Najbolji igrač: Sven Harjač-Vincek (NK Ivančica Ivanec)

Najbolji strijelac: Marko Maras (Bubamara) 5 golova

Najbolji vratar: Lovro Vuzem (Dinamo)

 

Mlađi pioniri

Polufinale:

Ivančica - Dinamo J 2:0 p (0:0)

Pregrada - Dinamo Z 0:5

 

Za 3. mjesto: Pregrada - Dinamo J 0:1

FINALE: Dinamo - Ivančica Ivanec 1:0

Najbolji igrač: Luka Rubinić (Dinamo)

Najbolji strijelac: Teo Martinčević (Ivančica) 5 golova

Najbolji vratar: Siniša Hrgar (Ivančica)

 

Konačni poredak:

1. Dinamo (Jakšić, Granić, Rubinić, Šapina, Martić, Biličić, Perić, Jovanović, Čalekić, Abramović, Al Issa, Novosel, trener: Branko Sladović)

2.Ivančica Ivanec (Hrgar, Vugovečki, Habek, Bencek, Lončar, Varga, Jug, Hojsak, Martinčević, trener: Ivica Cikač)

3. Dinamo J (Zorko, Kočnar, Svetec, Bezik, Šarić, Halambek, Coha, trener: Kristijan Pilski)

4. Pregrada (Karažija, Hajdinjak, Vincelj, Jurak, Zubak, Kolarec, Kozjak, Dar. Lovrenščak, Dav. Lovrenščak, trener Mario Vincelj)

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA POGLEDAJTE NA SLJEDEĆOJ POVEZNICI: https://www.zagorje.com/fotogalerija/2-zimski-dvoranski-cup-rudar-2020

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook

Vremenski su uvjeti povoljni za vožnju, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Za sav promet zatvorena je državna cesta DC1 (Karlovačka cesta) ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program