Prethodni članak
Sljedeći članak

Članovi ekipe AK Zabok prvaci su Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze

Trkač Zaboka, Nikola Špoljar osvojio je i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji što je u disciplini maraton lijepi uspjeh


Atletičari AK Zabok ostvarili su još jedan sjajan uspjeh. Na Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze muška ekipa AK Zabok u sastavu: Nikola Špoljar, Marko Gorički i Domagoj Buzjak na vrlo se uvjerljiv način okitila naslovom ekipnih prvaka Hrvatske. Zlatni zabočki trojac iza sebe za čak 16 minuta ostavio je drugoplasiranu ekipu Sljeme, dok je treće mjesto pripalo ekipi AK Varaždin.
Trkač Zaboka, Nikola Špoljar osvojio je i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji što je u disciplini maraton lijepi uspjeh. Od njega je samo bolji bio Dejan Radanac iz AK Sljeme, koji je sljemensku stazu prošao u vremenu 3:01,42, što je i novi rekord staze. Drugoplasirani Špoljar istrčao je stazu u vremenu 3:05,45 što mu je osobni rekord na ovoj stazi, dok je treće mjesto pripalo Edinu Hoždiću i SRK Alba, koji je 42 km planinskog trčanja prošao u vremenu 3:06,48. Vrlo dojmljiv nastup imao je trkač Zaboka Marko Gorički, koji je pojedinačno bio četvrti u vremenu 3:11,14, dok je deveto mjesto osvojio njegov klupski kolega koji je 42 km prošao u vremenu 3:20,50. Veseli što se nakon teške ozljede vratio i trkač Zaboka Mario Špoljar, prošlogodišnji pojedinačni pobjednik ove utrke, koji je na kraju bio dvanaesti u vremenu 3:25,24, Krunoslav Bošnjaković završio je na 85. mjestu u vremenu 4:37,29, dok je Jurica Škrlec, koji je odlično započeo utrku, zbog jakih grčeva morao odustati.

 


Odličnom nastupu AK Zabok priključio se i Željko Kliček, koji je osvojio drugo mjesto u pratećoj utrci duljine 28 km. Kliček je spomenutu dionicu prošao u vremenu 2:16,54. Bolji od njega bio je samo Miroslav Marković iz AK Nova Gradiška koji je završio u vremenu 2:14,17, dok je treće mjesto pripalo Hrvoje Mudrovčiću, koji je utrku završio u vremenu 2:18,45.

Još članaka iz "Sport"

Facebook