Prethodni članak
Sljedeći članak

Cibona prelomila u trećoj četvrtini

Zabok nije uspio kreirati novu senzaciju


Zabok nije uspio kreirati novu senzaciju. Nakon ravnoopravnog prvog dijela, Cibona je u treću četvrtinu dobil sa 24:7, i u zadnjij deset minuta ušla sa +17 (42:59) i tu je priči bio kraj.

Domaći su odlično otvorili. Nakon dvije i pol minute igre postigli su četiri trice (Lončar 2, Črnejvić i Smajlagić po jednu) i u 3. minuti na semaforu je stajalo 12:4. Redove gostiju tricom je pokrenuo Prkačin, pridružio mu se Ljubičić i u 6. minuti Cibona prvi puta vodi (12:13). Do kraja četvrtine razigrao se Ramljak, a nakon prvih deset minuta igre Cibona je imala šest koševa viška (14:20).

Napad Zaboka u drugoj je četvrtini sa sedam uzastopnih koševa pokrenuo Lisica. Mic po mic Zabok se približavao, zona je davala ploda. Lisici su se pridružili Lončar i Tomas, pa je Zabok u zadnju minutu ušao s tri koša viška (34:31), no na veliki odmor se ipak nakon ubačaja Bundovića sa sirenom otišlo s izjednačenim rezultatom (35:35).

Sve je bilo riješeno u trećoj četvrtini. Cibose je prvo poveo Ramljak, pa su s nekoliko atraktivnih miniijatura pridružili Rebec i Prkačin, dok kod domaćih nitko nije preuzimao odgovornost. Gosti su zadnjih deset minuta ušli rezultatom 42:59 i bilo je pitanje s koliko će koševa razlika u njihovu korist utakmica završiti.

Nakon dvije vezane trice Badžima u 38. minuti gosti imaju najvećih +20 (53:73), da bi utakmica završila rezultatom 58:77.

Kod Zaboka najefikasniji je bio Markus  Lončar sa 16 koševa, čemu je pridružio i 5 skokova, Sven Smajlagić je predružio 12 koševa uz 4 skoka, a Luka Tomas 11 uz 6 asistencija. Cibonu je sa 17 koševa predvodio Marko Ramljak, koji je upisao i 9 skokova, dok se Roko Prkačin zaustavio na 16 koševa, 9 skokova i 3 asistencije, a Krešimir Ljubičić je uz 15 koševa i 6 puta uspješno skočio.

Još članaka iz "Sport"

Facebook