Prethodni članak
Sljedeći članak

Christian Borac novi je igrač zabočke Mladosti

Zabočani dobili pojačanje u napadu


Odlaskom Gorana Dleska ostala je velika praznina u napadu Mladosti. Nju bi najvećim dijelom trebao "pokrpati" 26-godišnji Zagrepčanin Christian Borac koji je najbolje raspoloživ je na pozicijama desnog krila i centralnog napadača, a može odigrati i na poziciji polušpice. Borac je rođen u njemačkoj gdje je i nogometno prohodao. Omladinski pogon prošao je u zaprešićkom Interu, da bi seniorski staž započeo u Kustošiji. Zanimljivo je da se nakon Kustošije vratio u njemačku Oberligu gd je bio član Freiberga. Slijedio je povratak u Kustošiju, potom nastupi u dresu Jaruna i Tehničara iz Cvetkovca, a u Mladost je stigao kao igrač austrijskog petoligaša Übelbacha.

-Übelbach moj zadnji klub u kojim sam bio nakon polusezone je bio vodeći na tablici, ali zbog dobro znane situacije s pandemijom korona virusa u Austriji se nastavila samo prva i druga liga, dok sve ostali stoji. Ja sam u 36 utakmica u koje se ubrajaju i prijateljske utakmice i kup postigao 22 gola. Kako niželigaši u Austriji još ne smiju trenirati prihvatio sam poziv Ivana Zubića, koji je vrlo kvalitetan trener, a meni trebaju kvalitetni treninzi - govori nam Borac.

Zanimljiv je njegov nogometni put. Gdje god bi došao, njegov klub bi napredovao u ligu više. Tako je s Kustošijom napredovao od pete do druge lige, s Jarunom se iz 4. plasirao u 3. ligu, a s Tehničarom također iz 4. u 3. ligu. Bio je na najboljem putu da napreduje za rang u Übelbachu, ali njega i njegove suigrače na tom je putu zaustavio covid-19. Trenutno je zaostatak Mladosti prevelik da bi se plasirala u III. HNL, no ostaje da se to pokuša učiniti u narednoj sezoni.

-Mladost zasigurno ima kvalitetu za 3. ligu, no ništa ne ide preko noći. Svojim iskustvom želim pomoći suigračima i treneru da postignemo što bolji rezultat. Moji suigrači i ja imat ćemo težak zadatak da nadomjestimo učinak Gorana Dleska, a to ćemo moći samo napornim radom i zalaganjem - završio je Borac.

Još članaka iz "Sport"

Facebook