Prethodni članak
Sljedeći članak

Marko iz SK Stubica drugi na turniru najboljih svjetskih boraca u Saudijskoj Arabiji


U Rijadu, Saudijska Arabija, održao se od 20. do 30. listopada World combat game na kojem je nastupila i reprezentacija Hrvatske. Među pozvanim reprezentativcima su i troje boraca SK Donja Stubica – Helena Beljak, Marko Bulek i Dario Boroša.


Ovo je elitno prvenstvo, gdje nastupaju samo pozvani, odnosno osvajači europskih ili svjetskih medalja. To je Olimpijada borilačkih sportova. Hrvatski sportaši osvojili su tri zlata, dva srebra i šest brončanih medalja te su zauzeli 24. mjesto od 79 zemalja koje su osvojile medalje.


World Combat Games 2023., u organizaciji SportAccord-a, ove godine bile su domaćin najboljih boraca iz 16 olimpijskih i neolimpijskih borilačkih sportova. Oko 2.000 sportašica i sportaša borilo se sedam dana, a u svakoj težinskoj kategoriji kvalificiralo se osam najboljih sa svih kontinenata bodujući pritom rezultate sa svjetskog i kontinentalnog prvenstva. Sportaši su se borili u Savateu, karateu, kendu, kickboxingu, tekvandou, mačevanju, boksu, ju-jitsuu, itd.


Najviše medalja Hrvatska je osvojila u Savateu, pet medalja – jedna zlatna, jedna srebrna i 3 brončane medalje.
Ono što veseli i što je na ponos Županije i samo potvrda odličnog rada SK Stubica je da tu jednu srebrnu medalju osvojio član SK Stubica – još uvijek junior Marko Bulek.


Ostali članovi kluba - Dario Boroša i Helena Beljak dostojno su prezentirali reprezentaciju, svoj klub iz Donje Stubice i savate te im je za malo izmaklo postolje.


Spomenut ću da je zlatnu medalju osvojila Karmela Jakelja do 60 kg ( Combat ) dok su treća mjesta osvojili Tajana Koščak do 60 kg ( Assaut ), Patrik Grđan do 70 kg ( Combat ) i Jadre Pavičić ( do 85 kg ( Combat ).

Još članaka iz "Sport"

Facebook