Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO MAJSTORE! Fenomenalni Filip Zubčić osvojio prvo mjesto u veleslalomu u Banskom

  • Luka Stanzl/PIXSELL - Zubčić

    Luka Stanzl/PIXSELL


Filip Zubčić nas je ponovno učinio ponosnima. Najbolji hrvatski skijaš je u sedmom veleslalomu sezone Svjetskog kupa u Banskom došao do svoje treće pobjede karijere, druge pobjede sezone te petog postolja sezone. 

Naš skijaš je u cilj ušao s vremenom 2:20.62, drugo je mjesto zauzeo Francuz Mathieu Faivre, dok je treći bio Austrijanac Stefan Brennsteiner sa svojim prvim postoljem karijere.

Zubčić, koji je nakon prve vožnje bio drugi, odlično je odvozio drugu vožnju, dok je drugi Faivre imao 40 stotinki slabije vrijeme. Francuz Alexis Pinturault, koji vodi u poretku skijaša u veleslalomu i u ukupnom poretku, završio je utrku kao četvrti (i to bez štapa) sa 1,06 zaostatka za Zubčićem.

- Bila je ovo nevjerojatna utrka i bilo je ovo nevjerojatno skijanje. Ponosan sam na sebe i cijelu svoju ekipu i jako sam sretan što sam pobijedio baš u Banskom jer ovdje baš volim i stazu, a i sve ljude - prva je bila Zubčićeva reakcija, a zatim je prokomentirao i utrku za mali kristalni Globus u veleslalomu.

- Uvijek se borim za prvo mjesto, nema druge. Idemo dalje, sezona nije gotova. Imamo još tri utrke do kraja i bit će napeto i zanimljivo - rekao je Filip Zubčić.

U poretku skijaša u veleslalomu Zubčić je skočio na drugo mjesto s 468  bodova, a Pinturault ima 22 više. Treći je Odermatt koji je danas bio šesti s 445 bodova. U ukupnom poretku skijaša Pinturault vodi s 974 boda, drugi je Odermatt s 200 bodova manje, a treći je Austrijanac Marco Schwartz sa 692 boda. Zubčić je napredovao četiri mjesta i sada je šesti s 584 boda.

Nakon ove utrke već je sutra na rasporedu novi veleslalom u Banskom gdje očekujemo još jedan sjajan Filipov rezultat. Prva vožnja je na rasporedu u 10 sati, druga u 13 sati, prenosi  Večernji.hr.

Još članaka iz "Sport"

Facebook