Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Bomba’ s Maksimira: Dinamo najavio spektakularno pojačanje


U listopadu prošle godine Dario Šimić podnio je ostavku na mjesto sportskog direktora Dinama i otad hrvatski prvak nije imenovao čovjeka kojem će primarni zadatak biti potraga za pojačanjima, te odabir trenera.

U klupskoj upravi tražili su pojačanja među domaćim stručnjacima, a onda su se okrenuli strancima. Potpuno je jasno da trener Sergej Jakirović nije mogao obavljati taj posao, kao ni ranije Ante Čačić, a Sportske novosti sada otkrivaju da je odabir pao na stranca.

Konkretno, u Dinamu žele dovesti Maura Lea (48), aktualnog sportskog direktora Rome. On je tu funkciju u Romi preuzeo prije dvije godine kada je dotadašnji sportski direktor Morgan De Sanctis prešao u Salernitanu. Do tog trenutka je Leo obavljao ulogu glavnog skauta.
Glavni direktor Rome Tiago Pinto Lea naziva svojom desnom rukom, a nedavno je dvojac na mjesto glavnog trenera umjesto Josea Mourinha ustoličio legendarnog bivšeg kapetana kluba Danielea De Rossija.

U Leovom životopisu stoji da je radio kao skaut punih šest godina u Juventusu, a prethodno dolasku u Romu bio je članom stručnog stožera Antonija Contea u Interu. SN tvrde kako je Leo u Maksimiru viđen prije nešto više od dva tjedna i da je imao sastanak s predsjednicom Uprave Vlatkom Peras. Dakako, ostaje za vidjeti kako će proći skorašnja izborna Skupština u klubu i hoće li lista Mirka Barišića imati većinu, što bi značilo da Peras ostaje u fotelji prvog operativca.

Ukoliko se to dogodi, tada bi Leo trebao doći u klub dogovarati uvjete suradnje. Kako ga ugovor s Romom veže do lipnja, pravnih problema za prelazak na Maksimir nema, ukoliko se, dakako, postigne dogovor. Ono što Leu ide u prilog je iskustvo i činjenica da su klubovi u kojima je radio, Juventus i Inter, osvajali naslove u Serie A u periodu kada je tamo radio. Pitanje je kakve bi Leo ovlasti imao u Dinamu. Iako je u Italiji praksa da sportski direktor ima odriješene ruke u Dinamu Izvršni odbor ima zadnju riječ i može blagosloviti, ali i stopirati bilo kakav transfer, bilo ulazni, bilo izlazni, piše Dnevno.

Još članaka iz "Sport"

Facebook