Prethodni članak
Sljedeći članak

Bedex u finalu Memorijala ''Željko Sović –Sova'' pobijedio Toplice

Odbojkašice Toplica i Bedexa odigrale zagorsko finale na turniru u Varaždinu


U subotu je završen Memorijalni odbojkaški turnir ''Željko Sović –Sova''. Prvi dio turnira igran je tjedan dana radnije u Varaždinu, a završnica, koju su izborile i dvije zagorske ekipe odigrana je u Bedekovčini. U prvoj polufinalnoj utakmice domaći Bedex je pobijedio Ivanec sa 2:1 (22:25,25:15,17:15). Prvi set dobio je Ivanec sa 25:22, no Bedex se vraća sa uvjerljivih 25:15, da bi na kraju u drami trećeg seta sa 17:15 izborio finale.

U drugom polufinalu Toplice su slavile protiv Kaštela iz Pribislavca također sa 2:1 (23:23,25:19,15:11). I u drugom polufinalu viđen je preokret, jer su prvi set dobile odbojkašice Kaštela 25:23. No, Toplice se vraćaju i sa 25:19 dobivaju drugi set, da bi u trećem slavila sa 15:13 i tako izborile zagorsko finale. Prije tog finala u susretu za treće mjesto Ivance je slavio protiv Kaštela sa 2:0 (25:14, 25:20), a onda je uslijedilo zagorsko finale. Bedex je krenuo sigurnije i prvi set odbio sa 25:15, a u drugom se vodila velika borba sve do konačnih 29:27 za Bedex, koji je tako sa 2:0 dobio finale i postao pobjednikom ovog turnira.

Inače ovaj turnir igra se uvijek pred početak ligaškog natjecanja u 3. i 4, HOL, regija sjever, skupina sjever u kojima nastupaju ekipe sa sjevera Hrvatske, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, koja počinje slijedeći i svojevrsna je smotra spremnosti za ligaško natjecanje. Turnir se igra u čast Željka Sovića-Sove, odbojkaškog zanesenjaka, dugogodišnjeg uspješnog igrača i trenera ženskih ekipa OK Varaždin, koji je preminuo prije 6 godina. Trima prvoplasiranim ekipama pripali su pehari koje im je uručio Josip Klein, predsjednik organizatora Odbojkaškog saveza Varaždinske županije, dugogodišnji suigrač i prijatelj Željka Sovića - Sove. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook