Prethodni članak
Sljedeći članak

Atletski klub Zabok odlično organizirao "Zabok industrial race"

Nakon 30 godina ulicama Zaboka održala se cestovna trkačka utrka


U organizaciji atletskog kluba Zabok ulicama Zaboka uspješno je održana gradska cestovna utrka pod imenom "Zabok industrial race" koja je okupila sve zajedno 397 natjecatelja i natjecateljica iz svih dijelova Hrvatske. U glavnim utrkama na 5 km (ZA5) i na 10 km (ZA10) nastupilo je 267 trkača i trkačica dok se utrkama dječaka i djevojčica odazvalo 130 trkača i trkačica. Utrka je bila pomno pripremana više od tri mjeseca od strane predsjednika kluba Matije Grabrovečkog i pet njegovih najbližih suradnika. U samu organizaciju bilo je uključeno još 25 redara koji su odlično pokrivali sve punktove, kao i 30 volontera, uglavnom članova i simpatizera kluba.

U utrci na 5 km u muškoj konkurenciji najviše je uspjeha imao Tomislav Novosel iz AK Dinamo koji je trijumfirao u vremenu 15:46. Drugi je bio Danijel Peček (AK Kvarner s vremenom 15:49, a treći Ante Živković (AK Dubrovnik) s vremenom 16:30. Najbolji zagorski natjecatelj u toj utrci bio je David Posavec (AK Zabok) na šesto mjestu s vremenom 17:08, a deveti je bio iskusni Goran Papeš (Zagorje Adventure team) s vremenom 17:40. Posavec je ujedno bio treći u konkurenciji juniora u kojoj je pobijedio Marian Bakšić (AK Glina) u vremenu 16:40, a drugo mjesto pripalo je Tvrtku Petrliću (AK Agram) s vremenom 16:47.

Kod žena na 5km najuspješnija je bila Helena Gleđa (AK Dubrovnik) s vremenom 20:13, druga je bila Marta Grubić (AK Fit) s vremenom 20:33, a treća odlična individualna natjecateljica iz Zaboka Tihana Turk s vremenom 23:16. Njena nećakinja Nika Kuhta osvojila je visoko peto mjesto u glavnoj utrci s vremenom 24:42, što joj je bilo dovoljno za pobjedu u konkurenciji juniorki ispred drugoplasirane Eme Gospočić (AK Rudolf Perišin) s vremenom 26:53 i trećeplasirane Sare Šunde (KIFZG RUN) s vremenom 27:39. U konkurenciji žena vrlo dobar rezultat i četvrto mjesto ostvarila je Sandra Šamec (AK Zabok) koja je s vremenom 23:42 osvojila četvrto mjesto. Zanimljivo je bilo da je Iva Kuhta, individualna trkačica iz Gornje Stubice u cilj stigla šesta, samo sekundu iza svoje kćerke Nike.

Utrka na 10 km u muškoj konkurenciji pripala je Kristijanu Rubiniću (AK Jastreb) koji je trijumfirao u vremenu 33:20. Drugi je u cilj stigao Blaž Car-Pavlic (AK Kvarner) s vremenom 33:37, a treći je bio domaći as Domagoj Buzjak  u vremenu 35:32. Njegov klupski kolega, Karlo Lešković, utrku je završio na četvrtom mjestu s vremenom 36:35, a odličan je bio i Vito Obrovac (TK Swibir) koji je završio kao peti s vremenom 38:00. Vito je ujedno bio i najbolji u konkurenciji U-20. U konkurenciji M35 najbolji je bio Davor Breški (AK Zabok), dok je Branko Cujzek (Zagorje Adventure team/Brzi i žestoki) bio treći u toj konkurenciji. U konkurenciji M45 Darko Dominko (AK Zabok/Zagorje Adventure team) bio je treći, Frano Duspara (AK Rudolf Perišin) četvrti, a Slaven Ivančić (Zagorje Adventure team) peti. Legendarni Mladen Bubanko (AK Stubica) bio je najbolji u konkurenciji M55+, ispred Stjepana Leljaka (SD Đurmanec) i Stjepana Barića (Zagorje Adventure team).

U konkurenciji žena trijumfirala je odlična Marija Lukina (AK Rudolf Perišin) u vremenu 38:54. Druga je bila Marina Horvat (AK Svetice) s vremenom 42:03, a treća Slovenka Natalija Mašera (AK Fit) u vremenu 42:43. Odlične su bile i Jelena Bedeniković individualna trkačica iz Zaboka koja je s vremenom 45:27 zauzela četvrto mjesto, kao i Željka Gašparić (AK Zabok) koja je s vremenom 46:43 na kraju bila peta. Željka je ujedno bila najbolja u konkurenciji Ž45. Valja istaknuti i četvrto mjesto Željke Papište (AK Zabok) u konkurenciji Ž35.

-Zadovoljna sam pobjedom, uvijek je lijepo slaviti na "domaćem terenu". Utrku sam odradila prema unutarnjem osjećaju, nisam taktizirala i ispalo je najbolje moguće - izjavila nam je Marija Lukina, pobjednica ženske utrke na 10 km.

Prvo troje najboljih u utrci ZA5 u ženskoj i muškoj konkurenciji osvojili su i plakete, medalje, te novčane nagrade (1. 500 kn, 2. 300 kn, 3. 200 kn). Pobjednici su dobili i po 12 limenki piva "Nova runda".

U utrci ZA10 također su se dijelili pehari i medalje najboljima u ženskoj i muškoj konkurenciji, novčane nagrade su bile nešto veće (1. 700 kn, 2. 500 kn, 3. 300 kn), a pobjednik i pobjednica su otišli kući i s po 24 limenke piva "Nova runda".

AK Zabok u potpunosti je položio ispit, utrka je bila organizirana na najvišem nivou i sigurni smo da će Zabok za dvije do tri godine biti domaćin cestovnog prvenstva Hrvatske, što je velika želja Matije Grabrovečkog.

-Pozitivno smo iznenađeni smo odazivom. Potrudili smo se oko promidžbe i u Zabok smo doveli zaista kvalitetne trkače koji su u vrhu hrvatskog cestovnog trčanja. Prezadovoljni smo kako odazivom, tako i samim tijekom utrke. Sve je bilo u najboljem redu, poslužilo nas je i vrijeme i siguran sam da će svi iz Zaboka ponijeti dobre dojmove. Hvala svim sponzorima i donatorima na podršci - riječi su Matija Grabrovečkog.

Još članaka iz "Sport"

Facebook