Prethodni članak
Sljedeći članak

Andro Antonić potpisao četverogodišnji ugovor sa Zabokom

KK Zabok novog igrača pronašao u Hrvatskom zagorju, točnije u Humu na Sutli


Košarkaški klub Zabok prošlog je tjedna potpisao četverogodišnji ugovor s Androm Antonićem. Zanimljiv je put ovog košarkaša iz Hrvatskog zagorja, koji živi u Humu na Sutli, a koji će 23. studenog navršiti 19 godina. Rođen je u Sloveniji, majka mu je Slovenka, a otac Hrvat, pa ima i dvojno državljanstvo. Odmalena je zavolio košarku, no put ga je prvo umjesto u Zabok, naveo u Maribor gdje je s 10 godina počeo trenirati za slovenskog prvoligaša, Maribor Messer. No nije se do kraja zadržao u Mariboru. Omladinski staž i prve seniorske korake napravio je u košarkaškom klubu Bistrica iz Slovenske Bistrice, koja je trenutno član slovenske treće lige. Iza njega su dvije odlične sezone, završna juniorska i premijerna seniorska.


- Prezadovoljan sam sa zadnje dvije sezone. Prošle sezone u zadnjoj juniorskoj sezoni igrao sam prosječno 38 minuta uz 20 koševa, 15 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Ništa lošija nije bila ni moja premijerna seniorska sezona u kojoj sam odmah postao nositelj. Igrao sam prosječno 35 minuta uz 19 koševa, 12 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte - otkriva nam Antonić. Zabočani su ga zapazili u prijateljskoj utakmici protiv Bistrice. Ovaj devetnaestogodišnji košarkaš visok je 195 cm i raspoloživ na pozicijama od 1-4, no primarno će igrati na pozicijama 1 i 2. Kada je dobio poziv Zaboka nije dugo dvojio.


- S više strane sam čuo da je KK Zabok ozbiljna košarkaška sredina koja je idealna za razvoj mladih igrača, a kako sam i sam Zagorec i domaći dečko želim sav svoj bogom dani talent, znanje, volju i vještinu iskoristiti za dobrobit kluba i zagorske košarke. Želim napredovati kao košarkaš i kako čovjek te dati svoj doprinos momčadi da bude što uspješnija kako u prvenstvu, tako i kupu - završio je Andro Antonić.


Zabok će tako u ovoj sezoni biti još u većoj mjeri na "zagorski pogon". Uz kapetana Antonija Črnjevića tu su još i Martin Tuđen i Ivan Martinko, a od ovog tjedna i Andro Antonić koji je zasigurno veliki potencijal, a vrlo je važno što je i "zagorski dečko". Još je važnije što je ugovor potpisao na četiri godine. To samo dokazuje odličan rad u klubu. Do prije godinu - dvije igrači su uglavnom sa Zabokom potpisivali ugovore na godinu dana. Onda je Šime Lisica potpisao na tri godine, potom je Luka Krajinović učinio to isto, a sada je Andro Antonić potpisao četverogodišnji ugovor. Svi redom su mladi i vrlo talentirani košarkaši i očekujem da će u zabočkom dresu do kraja izbrusiti svoj dokazani talent.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook