Prethodni članak
Sljedeći članak

Alen Kujundžić srušio 736 čunjeva i oborio rekord zabočke kuglane

Sjajan početak memorijalnog kuglačkog turnira u čast Vladimira Huisa-Golubeka

  • Alen Kujundžić.jpg

    Alen Kujundžić


Bolji početak kvalifikacija petog jubilarnog izdanja "Golubekovog memorijala" u čast Vladimira Huisa-Golubeka nismo mogli ni zamisliti. Prvi igrač sa svjetske rang, kuglač Zaprešića Alen Kujundžić, oborio je novi rekord kuglane i on sada iznosi 736 čunjeva. To je ujedno i njegov osobni rekord, a kuglana ZIVT prometnula se u kuglanu s najvećim rekordom u Hrvatskoj, a ovo je tek početak nikad jačeg izdanja ovog memorijala na kojem se očekuju velika svjetska imena kuglanja među kojima su između ostalih i Luka Bolanča, Branko Manev, a žene će na ovom turniru predvoditi Valentina Gal.

Nagradni fond memorijal ove godine premašuje 2.000 eura, što će itekako biti veliki mamac za vrhunske kuglače. Kvalifikacije traju do 3.6.2023. do 18 sati, a veliko finale na rasporedu je 4.6.2023. godine. Igra se 120 hitaca mješovito (60 pune + 60 čišćenje). Svaki nastup u kvalifikacijama iznosi 10€, dok je 5. nastup besplatan. U slučaju istoga broja čunjeva, bolje plasirani je onaj s više nastupa, pa onaj sa  sljedećim boljim rezultatom, pa onaj s boljim čišćenjem. Finale će izboriti  20 igrača. 16 najboljih iz kvalifikacija, najbolji niželigaš (2., 3. i 4. liga), najbolji junior U23, igrač s najviše nastupa u kvalifikacijama, te igrač s pozivnicom organizatora. Kod žena će u finalu nastupiti 8 najboljih iz kvalifikacija. Žene u finalu participiraju za obje kategorije nagrada. U finale se kreće od nule i igra se 120 hitaca mješovito. U slučaju istoga broja čunjeva bolje plasirani se određuje prema pravilniku HKS-a.

Pobjednik kvalifikacija bit će nagrađen za 100 eura, a pobjednik Otvorene kategorije dobit će nagradu od čak 1.000 eura i prijelazni pehar. Za drugo mjesto predviđeno je 300 eura, za treće 200, četvrto 100 eura, peto 60 eura, a šesto 40 eura. U ženskoj kategoriji tri prvoplasirane dobit će postotak od uplata u ženskom dijelu kvalifikacija. Za prvo mjesto 35%, za drugo 20%, a za treće 10%.

Rekreativci svoj turnir imaju u utorak 30.5.2023. baš na dan rođendana “Golubeka”. Rezervacije termina za nastup traju do dana natjecanja. Igra se 5 pune + 5 čišćenje, četiri staze, ukupno 40 hitaca. Svaki igrač ima pravo na jedan nastup kupnjom tombole (3€). Pravo nastupa imaju neregistrirani igrači te igrači U16 kategorije i mlađi. Četiri najbolja igrača igraju SUPER finale počevši od nule. Za najbolja tri igrača superfinala osigurane su nagrade sponzora.

Dodatne informacije o memorijalu i prijave za isti mogu se izvršiti na broj mobitela: broj +385 99/5269 (Filip Sedlar).

Još članaka iz "Sport"

Facebook