Prethodni članak
Sljedeći članak

AK Zagorje ekipni je prvak Hrvatske u rallyu

Veliki uspjeh za zagorski automobilizam


Auto klub Zagorje iz Oroslavja ekipni je prvak Hrvatske u rallyu. Sjajan je to uspjeh za ovaj dvanaest godina stari klub iz Oroslavja, koji je na ponos cijelom Hrvatskom zagorju. Oroslavčani su iza sebe ostavili takve klubove kao što su AKK Sveta Nedelja, Delta sport, Delta, Opatija Motorsport, koji doslovno imaju proračune i po dvadeset puta veće od AK Zagorje. Ali Oroslavčani imaju srce i odlične vozače koji daju i zadnju kunu za ovaj atraktivni sport.

Zadnji nastup u slovenskoj Idriji pokazao je koliko je važan svaki član kluba. AK Zagorje bilo je potrebno šest bodova da potvrdi naslov. U Idriju su putovale samo dvije posade. Emanuel Iđaković i Josip Borovec i Saša Horvat i Damir Boc. Na polovici utrke juniorski prvak Idžaković morao je odustati zbog kvara na vozilu, pa je sve ostalo na Saši Horvatu, inače tajniku kluba i čovjeku koji radi puno dobrih stvari za ovaj klub. Bio je to njegov trenutak. Saša je stigao do 2. mjesta u svojoj klasi, ali ono što je važnije donio je svojem klubu 13 bodova i veliko slavlje je moglo početi.

-Presretan sam. Na ulasku u cilj sam i zaplakao. Ovo smo sanjali dvanaest godina i napokon nam se san isplatio. Nemam riječi ovo je veliki uspjeh za nas i za zagorski sport - izjavio nam je Saša Horvat nakon utrke.

Za prvaka Hrvatske borilo se čak 19 ekipa iz cijele Hrvatske, a ovaj vrijedan trofej krasit će vitrine AK Zagorje koji je na kraju osvojio 133 boda. AK Opatija Motosport je drugi sa 112 bodova, a AKK Sveta Nedelja osvojila je 111 bodova i treće mjesto.

Oroslavčani su na prva dva rallya osvojili po 15 bodova, a onda su slijedile tri uzastopne pobjede na u Zagrebu na Delta rallyu, u Kumrovcu i u Poreču, što je i na neki način presudilo u njihovu korist.

Ovaj veliki uspjeh postignule su posade: Emanul Iđaković/Josip Borovec (Opel Adam), Nino Bogović/Mateo Butorac (Citroen C2 R2), Dario Šamec/Florian Šalec (Peugeot 206 RC), Saša Horvat i Damir Boc (Škoda Fabia 1.4), Vjekoslav Stubičan/Mario Ban (Peugeot 206 RC), Krunoslav Car/Danijel Slunjski (Fiat Punto 1.6), Nikola Labaš/Nikola Miketić (Škoda Fabia 1.4), Mario Ban/Niko Baričević (Ford ST 250), Kristijan Kroflin/Stjepan Franjić (Citroen Saxo 1.6) i Vedran Šipoš/Aleksandra Devunić (Renault Clio Rally 4).

Najviše bodova za klub ovo je sezone osvojio Emanuel Iđaković, no važan je bio svaki bod od bilo kojeg vozača koji su branili AK Zagorje. Na kraju su junaci postali Saša Horvat i Damir Boc, koji će rally u Idriji pamtiti cijeli život, a ovaj rezultat bit će zlatnim slovima upisan u povijest kluba. Biti prvak Hrvatske u kraljevskoj automobilističkoj disciplini nije mala stvar. Velika je čast za AK Zagorje, ali i za cijeli zagorski sport u cjelini. Bili su Oroslavčani nekoliko puta treći, jednom i drugi, ali sada im se napokon ostvario san i postali su prvaci.

Nadamo se da će im ovaj rezultat biti poticaj za nove naslove, a isto tako da će privući sponzore, jer rally je iznimno skup sport.

Borovec i Iđaković.

Još članaka iz "Sport"

Facebook