Prethodni članak
Sljedeći članak

TERCIJARNI SEKTOR NUDI BROJNE PRILIKE ZA ZAPOŠLJAVANJE

U Hrvatskoj kao turističkoj zemlji, tercijarni sektor nudi brojne prilike za zapošljavanje.

Konobari i kuhari se već godinama nalaze pri samom vrhu ljestvice najtraženijih zanimanja, kao i turistički djelatnici. Stoga je obrazovanje u ovom sektoru odličan izbor za financijsku neovisnost i priliku za dugoročan profesionalni razvoj i usavršavanje.

Kuharima, konobarima i slastičarima u Hrvatskoj se pružaju izvrsne prilike za zapošljavanje pa stoga posao mogu pronaći u svakom trenutku, što im ujedno pruža potpunu slobodu u usmjeravanju karijere u željenom pravcu. Vrhunsko znanje uz suvremen i praktičan način rada daju Srednja škola Zabok i Srednja škola Pregrada. Bivši učenici dana uspješni u svojim strukovnim zanimanjima izvrstan su primjer za odabir profesionalne budućnosti i sticanja znanja u školama koje nižu uspjehe. Dodano, postižu odlične rezultat3e na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima s kojih se vraćaju s medaljama i priznanjima, te sudjeluju na raznim manifestacijama, a SŠ Zabok postaje Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo te će biti neprocjenjiva vrijednost, ne samo za Krapinsko – zagorsku županiju već za sve županije sjeverozapadne Hrvatske i za naše gospodarstvo, hotelijere, toplice i ugostitelje.

Međusobnom potporom, tolerancijom i iskrenom posvećenošću zajedničkim ciljevima, SŠ Pregrada već generacijama školuje uspješne mlade ljude, koji svoja znanja i pozitivna poslovna iskustva rado dolaze podijeliti s novim učenicima.  Nastava se odvija u modernom, novoopremljenom kabinetu kuharstva, slastičarstva i ugostiteljskog posluživanja, ali i u „Gradskoj kavani“ – ugostiteljskom objektu otvorenog tipa koji učenicima pruža mogućnost učenja na mjestu rada.

Kao što je teško naći dobrog majstora, tako je teško pronaći dobru i kvalitetnu frizerku i kozmetičarku. Svaka osoba ima svoje želje, a Srednja škola Oroslavje radi na osposobljavanju za djelotvorno, stručno i kreativno obavljanje frizerskog posla, te na profesionalno, organizirano i uspješno vođenje vlastitog kozmetičkog salona. Uspješna komunikacija s korisnicima, cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje u korak s trendovima jedna je od odlika ovih poslova koji svaku sezonu donose nešto novo.

Tercijarni sektor uvijek ovisi o dobroj prodaji pa su potrebe za prodavačima i komercijalistima gotovo svakodnevne. Oni koji vole puno pričati s ljudima, otvorene su i komunikativne osoba, naći će svoje zanimanje komercijalista u Srednjoj školi Konjščina. Već više od 70 godina iz te srednje škole izlaze stručni i optimistični mladi ljudi spremni za svoje poslove.

Suvremenim načinima rada, modernim pristupima i velikim udjelom praktične nastave, strukovne škole Krapinsko-zagorske županije ističu se kao obrazovne ustanove koje pripremaju svoje učenike za daljnji život i rad, te im daju znanje i stvaraju predispozicije za uspješnu poslovnu budućnost. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagorske razvojne agencije.

Zagorska razvojna agencija, Frana Galovića 1B, 49000 Krapina, 049/373161, www.zara.hr

Više informacija o EU fondovima na internetskoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr


Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook