Prethodni članak
Sljedeći članak

TERCIJARNI SEKTOR NUDI BROJNE PRILIKE ZA ZAPOŠLJAVANJE

U Hrvatskoj kao turističkoj zemlji, tercijarni sektor nudi brojne prilike za zapošljavanje.

Konobari i kuhari se već godinama nalaze pri samom vrhu ljestvice najtraženijih zanimanja, kao i turistički djelatnici. Stoga je obrazovanje u ovom sektoru odličan izbor za financijsku neovisnost i priliku za dugoročan profesionalni razvoj i usavršavanje.

Kuharima, konobarima i slastičarima u Hrvatskoj se pružaju izvrsne prilike za zapošljavanje pa stoga posao mogu pronaći u svakom trenutku, što im ujedno pruža potpunu slobodu u usmjeravanju karijere u željenom pravcu. Vrhunsko znanje uz suvremen i praktičan način rada daju Srednja škola Zabok i Srednja škola Pregrada. Bivši učenici dana uspješni u svojim strukovnim zanimanjima izvrstan su primjer za odabir profesionalne budućnosti i sticanja znanja u školama koje nižu uspjehe. Dodano, postižu odlične rezultat3e na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima s kojih se vraćaju s medaljama i priznanjima, te sudjeluju na raznim manifestacijama, a SŠ Zabok postaje Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo te će biti neprocjenjiva vrijednost, ne samo za Krapinsko – zagorsku županiju već za sve županije sjeverozapadne Hrvatske i za naše gospodarstvo, hotelijere, toplice i ugostitelje.

Međusobnom potporom, tolerancijom i iskrenom posvećenošću zajedničkim ciljevima, SŠ Pregrada već generacijama školuje uspješne mlade ljude, koji svoja znanja i pozitivna poslovna iskustva rado dolaze podijeliti s novim učenicima.  Nastava se odvija u modernom, novoopremljenom kabinetu kuharstva, slastičarstva i ugostiteljskog posluživanja, ali i u „Gradskoj kavani“ – ugostiteljskom objektu otvorenog tipa koji učenicima pruža mogućnost učenja na mjestu rada.

Kao što je teško naći dobrog majstora, tako je teško pronaći dobru i kvalitetnu frizerku i kozmetičarku. Svaka osoba ima svoje želje, a Srednja škola Oroslavje radi na osposobljavanju za djelotvorno, stručno i kreativno obavljanje frizerskog posla, te na profesionalno, organizirano i uspješno vođenje vlastitog kozmetičkog salona. Uspješna komunikacija s korisnicima, cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje u korak s trendovima jedna je od odlika ovih poslova koji svaku sezonu donose nešto novo.

Tercijarni sektor uvijek ovisi o dobroj prodaji pa su potrebe za prodavačima i komercijalistima gotovo svakodnevne. Oni koji vole puno pričati s ljudima, otvorene su i komunikativne osoba, naći će svoje zanimanje komercijalista u Srednjoj školi Konjščina. Već više od 70 godina iz te srednje škole izlaze stručni i optimistični mladi ljudi spremni za svoje poslove.

Suvremenim načinima rada, modernim pristupima i velikim udjelom praktične nastave, strukovne škole Krapinsko-zagorske županije ističu se kao obrazovne ustanove koje pripremaju svoje učenike za daljnji život i rad, te im daju znanje i stvaraju predispozicije za uspješnu poslovnu budućnost. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagorske razvojne agencije.

Zagorska razvojna agencija, Frana Galovića 1B, 49000 Krapina, 049/373161, www.zara.hr

Više informacija o EU fondovima na internetskoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr


Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program