Prethodni članak
Sljedeći članak

Suvremeno u Zagorju

GOSTOVANJA SUVREMENIH PLESNIH, DRAMSKIH I CIRKUSKIH PREDSTAVA
Ples, pokret, drama, cirkus - ne propustite uzbudljive predstave programa Suvremeno u Zagorju.

Tijekom lipnja i rujna Krapinsko-zagorska županija bit će bogatija za još jedan kulturno-umjetnički program – SUVREMENO U ZAGORJU.

Radi se o programu orijentiranom na promociju i prezentaciju domaće i međunarodne suvremene plesne, dramske i cirkuske umjetnosti koji se ove godine održava drugi put, a kao i lani, u potpunosti je besplatan za posjetitelje. Novost ovogodišnjeg programa su popratni edukativni sadržaji namijenjeni prvenstveno djeci i mladima, s naglaskom na suvremenu izvedbenu i vizualnu kulturu i umjetnost.

•SUVREMENO U VELIKOM TRGOVIŠĆU•

U srijedu 8.6. u 19h na igralištu OŠ Veliko Trgovišće predstavu SÓ. izvest će španjolsku umjetnik Xampatito Pato.

Trailer: https://youtu.be/8Y5jLuwvgnY

Ova obiteljska predstava (preporučena dob je 5+) zabavni je prikaz kako geometrijski oblici kroz igru mogu postati umjetnost.  SÓ. - opsesivan, kvadratan i pedantan lik.

Okružen je beskrajnim brojem nekontroliranih kutija s kojima se može igrati i oblikovati svijet oko sebe. Iz kaosa nastaje ludi svemir,  noseći smijeh i stvarajući komično ludilo, pretvarajući se u novo biće  s novom formom.  Predstavu SÓ. će obožavati i odrasli i djeca.

Režija: Arturo Cobas i Jesús Velasco

Izvođač: Jesús Velasco Otero

Scenografija: Cruz Velasco Pajares i Jesús Velasco

Kostimografija: Alicia Tojo

Fotografija: Leticia Marino

Xampatito je započeo svoju umjetničku karijeru u školi cirkusa ‘Circonove’ u Santiago de Composteli, Španjolska. Od 2013. do 2015. godine nastavlja studij u Madridu, usavršavajući svoje izvedbene tehnike u kazalištu, plesu, akrobaciji i žongliranju, a potonje mu je specijalnost. Radio je s ‘Pass & Company’, osvojio je ‘Talent Madrid’ i nagradu za najbolju predstavu na ‘International Festival of Street Arts and Theatre’ u Valladolidu.

Program se provodi kroz platformu Clubture.

Donatori programa i razmjene i suradnje su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja. 

Izvedba je sufinancirana sredstvima Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca, uz partnerstvo s Društvom naša djeca Veliko Trgovišće i Cirkoramom.

•••

Program se nastavlja u lipnju i rujnu kada publiku očekuje još izvedbi plesnih i dramskih predstava te edukativnih programa za djecu, mlade i odrasle te razgovora s publikom.

Glavni cilj projekta je publici približiti suvremeni ples, pokret, dramu i cirkus, te izmicanjem iz zatvorenih izvedbenih prostora i postavljanjem na javne prostore koji inače nemaju izvedbenu namjenu, doprinijeti otkrivanju i popularizaciji suvremenih performerskih estetika u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Nositelj projekta Suvremeno u Zagorju je udruga Kućni kolektiv iz Klanjca koja umjetnički i programski upravlja Kućom Klajn, umjetničkom rezidencijom i društveno-kulturnim centrom, a projekt se realizira u suradnji s GOKUL-om  iz Zaboka, Humskom udrugom mladih i kolektivom ROOM100 iz Splita kroz program Cirkus na margini.

[sika3]

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook