Prethodni članak
Sljedeći članak

PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA, inovacije i nove tehnologije, od 24. do 27. travnja 2019.

Graditeljstvo,Interklima,EMATi Interprotex, ULAZ JE SLOBODAN

Travanjski val intenzivnih događanja na Zagrebačkom velesajmu obilježen je nizom održanih projekata: Zagrebačkim obrtničkim sajmom; Smart Cities - 5. konferencijom: Pametnim rješenjima do održivog grada i Interklimom - 25. međunarodnom konferencijom o grijanju, hlađenju i klimatizaciji.

Prirodna ekstenzija događanjima u travnju su programski kompatibilni bienalni sajmovi, objedinjeni u istom terminu od 24. do 27. travnja, pod zajedničkim nazivom PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA;

Graditeljstvo – 41. međunarodni sajam građenja i opremanja
Interklima – 25. međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije
EMAT – 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme
Interprotex – 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova u fokus stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka. Zanimanje za sudjelovanje u ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu.

Na ovogodišnjem izdanju sajmova bit će prezentirane inovacije i nove tehnologije u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti, a koje izravno utječu na razvoj, modernizaciju i konkurentnost pripadajućih djelatnosti te podizanju razine potražnje poslovnih subjekata i krajnjih korisnika.

Izložbeni segment okuplja vodeće izlagače pojedinih industrija, a upotpunjen je snažnim konferencijskim programom s temeljnim ciljem susreta domaćih i inozemnih gospodarstvenika navedenih struka te predstavnika znanstvene zajednice i institucija.

Predstavit će se 132 izlagača iz 20 zemaljana 12.000 četvornih metara, u paviljonima 8a (Graditeljstvo, Interklima), 9 (Emat) i 11a (Interprotex).

Inovativna tehnološka rješenja

Na sajmu GRADITELJSTVO prezentirat će se izlagači energetski učinkovitih građevinskih materijala i opreme te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrada u svim fazama vijeka trajanja. Uz izlagački dio, tijekom sajma održat će se i program stručni događanja. Vodeći izlagači: China JC Expo, Inotherm, Internorm.

INTERKLIMA je bienalni sajam s dugogodišnjom tradicijom i uspješnom organizacijom. Vodeći je regionalni sajam opreme za grijanje, hlađenje, klimatizaciju, obradu pitkih voda i obnovljivih izvora energije te nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru domaćih i svjetskih proizvođača. Vodeći izlagači: Tvornica turbina Karlovac, Tehnodom, Nika Konstrukcije, Atmos, Harreither, Metal As, Mimekstrade.

EMAT svojim programom i izlagačkim segmentom doprinosi naporima hrvatskog gospodarstva u podržavanju i poticanju procesa usmjerenih na održivi razvoj. Sajam nudi upoznavanje i prezentacije novih tehnologija za održivi razvoj te razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava s područja prevencije onečišćenja, komunalnog gospodarstva, urbanog uređenja, zaštite okoliša i života u njemu. Vodeći izlagači: Tehnix, KOVA, MAN Importer Hrvatska, STP, Hongoldonia.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju visoko specijaliziranog bienalnog sajma zaštite u našoj zemlji te regionalnog lidera u grupi safety-security sajmova  INTERPROTEX će ponovo ujediniti razne grupacije ove gospodarske grane. Za hrvatske proizvođače, sudjelovanje na ovom sajmu znači doprinos bržem stvaranju njihovih robnih marki i potvrdu prisutnosti na tržištu što pridonosi povećanju međunarodne konkurentnosti. Interprotex će na jednom mjestu okupiti sve segmente ove gospodarske djelatnosti u cilju pokazivanja najnovijih dostignuća i primjene suvremene tehnologije. Vodeći izlagači: Ziegler, Flammifer, HS Produkt i Vatropromet.

Očekuje se poseban interes poslovne publike, ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju. Ovim businessnetworkingom želimo inicirati međusobnu poslovnu suradnju i pozitivno utjecati na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.

Zemlje sudionice: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Kina, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Švedska, Švicarska, Turska

Pokrovitelji Proljetnih sajmova su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Stručno prateći program i zanimljivosti na sajmu

Prvi dan sajma, 24. travnja u 12,00 sati u dvorani Cres održat će se radionica "Izazovi i prilike u eko-gradnji na području Jugoistočne Europe" u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera. Cilj radionice je dati odgovore na sljedeća pitanja:

• Kakve veze ima konoplja s građevinarstvom?
• Kako potaknuti gradnju pasivnih objekata?
• Može li eko gradnja zadovoljiti estetske kriterije arhitekture 21. stoljeća?
• Koja je uloga klastera u kružnoj gradnji?
• Kako se boriti protiv predrasuda o eko-gradnja?
• Zašto je za poticanje eko-gradnje važno imati strategiju biogospodarstva?

 

Hrvatska gorska služba spašavanja svakodnevno će kroz predavanja prezentirati svoje aktivnosti, a Hrvatska vatrogasna zajednica vatrogasnevježbe s vatrogasnim potražnim psima i spašavanje kod prometnih nesreća.Pokazne vježbedemonstrirat će i Hrvatska vojna policija.

U subotu, 27. travnja, Hrvatska gorska služba spašavanja demonstrirat će vježbe evakuiranja ozlijeđenih kod simulacije prirodne ugroze (potresa) uz asistenciju potražnih pasa i vodiča, a Hrvatska vatrogasna zajednica održat će radionice za djecu i druženje sa vatrogascima.

Ulaz na sajam je besplatan, a radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati.

Više informacija pronaći ćete na adresi: www.zv.hr


 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

IZVANREDNE OBAVIJESTI:  -životinja (uočena je srna) na čvoru VARAŽDINSKE TOPLICE. Molimo korisnike za dodatan oprez.  -životinja (uočen je pas) na autocesti A1 ispred odmorišta ZIR. Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog vjetra d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program