Prethodni članak
Sljedeći članak

Posjetite virtualne dane otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike!

Virtualni dani održat će se u četvrtak, 14. svibnja i u petak, 15. svibnja

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na prve Virtualne dane otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati putem konferencijskog sustava Big Blue Button, u dva termina: u četvrtak, 14. svibnja i u petak, 15. svibnja 2020. godine s početkom u 12:00 sati.

Želja nam je pokazati učenicima i našim budućim studentima kako izgleda proces studiranja na FOI-ju te ih pobliže upoznati s našim studijskim programima te svim novinama koje uvodimo s novom akademskom godinom 2020./2021., a u kojoj ćemo, nadamo se, pozdraviti mnoge naše nove brucoše upravo iz Vaše škole!

Shodno uvjetima u kojima se trenutno vrlo uspješno odvija kompletna nastava na svim studijima Fakulteta organizacije i informatike, program će se odvijati u potpunosti online i to prema sljedećem rasporedu u trajanju od sat vremena:

12:00 – Intro - Info - predstavljanje preddiplomskih studija FOI-ja (Informacijski sustavi / Poslovni sustavi, Ekonomika poduzetništva, Primjena informacijske tehnologije u poslovanju)

12:15  –  Podrška i razvoj – Centar za podršku studentima i razvoj karijera / Ured za međunarodnu suradnju

12:35 – Lab corner – predstavljanje rada fakultetskih laboratorija

12:45 – Studenti osobno – predstavljanje studentskih udruga i osobna iskustva studenata FOI-ja

U samo sat vremena, učenici i svi zainteresirani sudionici naših Virtualnih dana otvorenih vrata saznat će sve potrebne informacije o studijskim programima (informatički i ekonomski smjer) i uvjetima za upis, o planovima za revidirani studijski program informatike od jeseni 2020., ali i o mnogim izvannastavnim aktivnostima u koje će se kao FOI studenti/ce moći uključiti te tako proširiti svoje vidike i kreativnost te steći iskustva koja im kasnije mogu pomoći kod zapošljavanja. Naravno, u svakom trenutku sudionici će moći postaviti svoja pitanja!

VAŽNO!! Sudjelovanje je otvoreno za sve sudionike, no potrebno se prijaviti na OVOM LINKU (https://forms.gle/xDga4y2CkS6gjrdJ7) i najkasnije do utorka, 12. svibnja 2020. (u podne) označiti termin u kojem će pojedinac prisustvovati.

Link za Big Blue Button putem kojeg ćete moći pratiti naše Virtualne dane otvorenih vrata nalazi se ovdje: https://bbb.foi.hr/b/dar-gx3-vpg.

PITUP CENTAR ZABOK

ZAŠTO STUDIRATI NA FAKULTETU ORGANIZACIJE I INFORMATIKE?

Fakultet organizacije i informatike je jedina sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, koja se nalazi na samom sjeveru Hrvatske, u središtu grada Varaždina, a svoje centre trogodišnjeg stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju smjestio je, osim u Varaždinu, i u gradove Zabok, Križevce i Sisak.

FOI djeluje više od 50 godina, a tijekom tog razdoblja obrazuje najstručnije kadrove u području informacijskih znanosti (informatike) i informacijskih tehnologija, kao i ekonomije, organizacije i drugih srodnih područja.

Na preddiplomskoj razini FOI izvodi dva sveučilišna studija - Informacijski i poslovni sustavi te Ekonomika poduzetništva, na diplomskoj razini izvodi se studij informatike i Ekonomike poduzetništva, a nakon toga studenti mogu nastaviti obrazovanje na poslijediplomskoj razini, na kojoj se izvodi poslijediplomski doktorski studij i poslijediplomski specijalistički studiji. U Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima FOI već niz godina uspješno izvodi trogodišnji stručni studij „Primjena informacijske tehnologije u poslovanju“ (PITUP).

Za obrazovanje studenata osigurana je sva potrebna infrastruktura - opremljeni laboratoriji, videokonferencijske dvorane, sustav za elektroničko učenje, bežična mreža te kompletna vlastita online infrastruktura s mnogim funkcionalnostima u službi studenta (primjerice FOI planer studija, FOI sustav stručne prakse, sustav za online izvođenje nastave i dr.). Osim redovitog pohađanje nastave i polaganja ispita, danas studiranje na FOI-ju, kao i na svim vodećim visokoobrazovnim učilištima u svijetu, uključuje i elektroničko učenje te sudjelovanje u obaveznoj stručnoj praksi. Čak 40 posto studenata FOI-ja, nakon završene stručne prakse, ostaje raditi u tim poduzećima! Stručna praksa je obavezan dio nastave na preddiplomskom stručnom studiju PITUP, kao i na diplomskim studijima, a trenutno je u formi job shadowinga pilotiraju i na preddiplomskim sveučilišnim studijima.

Studentima je na raspolaganju i Erasmus+ program mobilnosti, u okviru kojeg mogu provesti semestar na jednom od dvadeset europskih sveučilišta te steći nova znanja i iskustva. Na Fakultetu djeluje i niz studentskih udruga, pa se tako studenti mogu aktivno uključiti u rad studentske redakcije STAK, postati članom Studentskog zbora, Business cluba, Akademskog pjevačkog zbora FOI-ja, AIESEC-a, Sportske udruge FOI-ja, A3Boot-a, a mogu i volontirati u sklopu Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja.

MOGUĆNOSTI RAZVOJA KARIJERE?

Upis na Fakultet organizacije i informatike omogućuje stjecanje diplome koja je prepoznata od poslodavaca te omogućuje brzi pronalazak posla u struci te dobar početak poslovne karijere. Već tijekom studija Fakultet pomaže svojim studentima u razvoju karijere, povezujući ih s poslodavcima iz cijele Hrvatske. Veliku ulogu ovdje ima FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera, koji od 2012. godine priprema studente za ulazak u tržište rada, provodeći radionice na kojima studenti mogu iskusiti kako funkcionirati u stvarnom poslovnom okruženju, sudjelovati u simulaciji stvarnih poslovnih zadataka, koristiti računalne programe koje tvrtke koriste u svojem svakodnevnom poslovanju te čuti na primjerima iz prakse s kakvim se rizicima i poteškoćama mogu susresti u poslovanju i dobiti uvid u to koje su poslovne vještine i stečena znanja potrebna u radu s klijentima. FOI-jev student isto tako može odraditi svoju stručnu praksu u inozemstvu i započeti svoj profesionalan put na nekom od najboljih europskih FOI-jevih partnerskih sveučilišta.

Studenti Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu najčešće se zapošljavaju u području razvoja softverskih rješenja (mobilne, desktop i web aplikacije), u upravljanju poslovnim procesima, informatičkim uslugama i projektima, u području računalne sigurnosti, marketingu, upravljanju odnosima s klijentima (CRM), ljudskim potencijalima i financijsko-bankarskom sektoru.

Podsjetimo, preddiplomski stručni studij PITUP (Primjena informacijske tehnologije u poslovanju) izvodi se u trajanju od tri godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 180 ECTS bodova, kako bi stekli naziv stručnog prvostupnika/prvostupnice poslovne informatike.

Više o stručnom studiju PITUP potražite na www.foi.unizg.hr.

Sve informacije o upisima na jednom mjestu: https://www.foi.unizg.hr/hr/studiji/upisi/prva-godina !

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 na 20.+500 km između čvora LUČKO i čvora BUZIN u smjeru Lipovca, promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Molimo korisnike za oprez. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistral...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program