Prethodni članak
Sljedeći članak

Posjetite virtualne dane otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike!

Virtualni dani održat će se u četvrtak, 14. svibnja i u petak, 15. svibnja

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na prve Virtualne dane otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati putem konferencijskog sustava Big Blue Button, u dva termina: u četvrtak, 14. svibnja i u petak, 15. svibnja 2020. godine s početkom u 12:00 sati.

Želja nam je pokazati učenicima i našim budućim studentima kako izgleda proces studiranja na FOI-ju te ih pobliže upoznati s našim studijskim programima te svim novinama koje uvodimo s novom akademskom godinom 2020./2021., a u kojoj ćemo, nadamo se, pozdraviti mnoge naše nove brucoše upravo iz Vaše škole!

Shodno uvjetima u kojima se trenutno vrlo uspješno odvija kompletna nastava na svim studijima Fakulteta organizacije i informatike, program će se odvijati u potpunosti online i to prema sljedećem rasporedu u trajanju od sat vremena:

12:00 – Intro - Info - predstavljanje preddiplomskih studija FOI-ja (Informacijski sustavi / Poslovni sustavi, Ekonomika poduzetništva, Primjena informacijske tehnologije u poslovanju)

12:15  –  Podrška i razvoj – Centar za podršku studentima i razvoj karijera / Ured za međunarodnu suradnju

12:35 – Lab corner – predstavljanje rada fakultetskih laboratorija

12:45 – Studenti osobno – predstavljanje studentskih udruga i osobna iskustva studenata FOI-ja

U samo sat vremena, učenici i svi zainteresirani sudionici naših Virtualnih dana otvorenih vrata saznat će sve potrebne informacije o studijskim programima (informatički i ekonomski smjer) i uvjetima za upis, o planovima za revidirani studijski program informatike od jeseni 2020., ali i o mnogim izvannastavnim aktivnostima u koje će se kao FOI studenti/ce moći uključiti te tako proširiti svoje vidike i kreativnost te steći iskustva koja im kasnije mogu pomoći kod zapošljavanja. Naravno, u svakom trenutku sudionici će moći postaviti svoja pitanja!

VAŽNO!! Sudjelovanje je otvoreno za sve sudionike, no potrebno se prijaviti na OVOM LINKU (https://forms.gle/xDga4y2CkS6gjrdJ7) i najkasnije do utorka, 12. svibnja 2020. (u podne) označiti termin u kojem će pojedinac prisustvovati.

Link za Big Blue Button putem kojeg ćete moći pratiti naše Virtualne dane otvorenih vrata nalazi se ovdje: https://bbb.foi.hr/b/dar-gx3-vpg.

PITUP CENTAR ZABOK

ZAŠTO STUDIRATI NA FAKULTETU ORGANIZACIJE I INFORMATIKE?

Fakultet organizacije i informatike je jedina sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, koja se nalazi na samom sjeveru Hrvatske, u središtu grada Varaždina, a svoje centre trogodišnjeg stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju smjestio je, osim u Varaždinu, i u gradove Zabok, Križevce i Sisak.

FOI djeluje više od 50 godina, a tijekom tog razdoblja obrazuje najstručnije kadrove u području informacijskih znanosti (informatike) i informacijskih tehnologija, kao i ekonomije, organizacije i drugih srodnih područja.

Na preddiplomskoj razini FOI izvodi dva sveučilišna studija - Informacijski i poslovni sustavi te Ekonomika poduzetništva, na diplomskoj razini izvodi se studij informatike i Ekonomike poduzetništva, a nakon toga studenti mogu nastaviti obrazovanje na poslijediplomskoj razini, na kojoj se izvodi poslijediplomski doktorski studij i poslijediplomski specijalistički studiji. U Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima FOI već niz godina uspješno izvodi trogodišnji stručni studij „Primjena informacijske tehnologije u poslovanju“ (PITUP).

Za obrazovanje studenata osigurana je sva potrebna infrastruktura - opremljeni laboratoriji, videokonferencijske dvorane, sustav za elektroničko učenje, bežična mreža te kompletna vlastita online infrastruktura s mnogim funkcionalnostima u službi studenta (primjerice FOI planer studija, FOI sustav stručne prakse, sustav za online izvođenje nastave i dr.). Osim redovitog pohađanje nastave i polaganja ispita, danas studiranje na FOI-ju, kao i na svim vodećim visokoobrazovnim učilištima u svijetu, uključuje i elektroničko učenje te sudjelovanje u obaveznoj stručnoj praksi. Čak 40 posto studenata FOI-ja, nakon završene stručne prakse, ostaje raditi u tim poduzećima! Stručna praksa je obavezan dio nastave na preddiplomskom stručnom studiju PITUP, kao i na diplomskim studijima, a trenutno je u formi job shadowinga pilotiraju i na preddiplomskim sveučilišnim studijima.

Studentima je na raspolaganju i Erasmus+ program mobilnosti, u okviru kojeg mogu provesti semestar na jednom od dvadeset europskih sveučilišta te steći nova znanja i iskustva. Na Fakultetu djeluje i niz studentskih udruga, pa se tako studenti mogu aktivno uključiti u rad studentske redakcije STAK, postati članom Studentskog zbora, Business cluba, Akademskog pjevačkog zbora FOI-ja, AIESEC-a, Sportske udruge FOI-ja, A3Boot-a, a mogu i volontirati u sklopu Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja.

MOGUĆNOSTI RAZVOJA KARIJERE?

Upis na Fakultet organizacije i informatike omogućuje stjecanje diplome koja je prepoznata od poslodavaca te omogućuje brzi pronalazak posla u struci te dobar početak poslovne karijere. Već tijekom studija Fakultet pomaže svojim studentima u razvoju karijere, povezujući ih s poslodavcima iz cijele Hrvatske. Veliku ulogu ovdje ima FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera, koji od 2012. godine priprema studente za ulazak u tržište rada, provodeći radionice na kojima studenti mogu iskusiti kako funkcionirati u stvarnom poslovnom okruženju, sudjelovati u simulaciji stvarnih poslovnih zadataka, koristiti računalne programe koje tvrtke koriste u svojem svakodnevnom poslovanju te čuti na primjerima iz prakse s kakvim se rizicima i poteškoćama mogu susresti u poslovanju i dobiti uvid u to koje su poslovne vještine i stečena znanja potrebna u radu s klijentima. FOI-jev student isto tako može odraditi svoju stručnu praksu u inozemstvu i započeti svoj profesionalan put na nekom od najboljih europskih FOI-jevih partnerskih sveučilišta.

Studenti Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu najčešće se zapošljavaju u području razvoja softverskih rješenja (mobilne, desktop i web aplikacije), u upravljanju poslovnim procesima, informatičkim uslugama i projektima, u području računalne sigurnosti, marketingu, upravljanju odnosima s klijentima (CRM), ljudskim potencijalima i financijsko-bankarskom sektoru.

Podsjetimo, preddiplomski stručni studij PITUP (Primjena informacijske tehnologije u poslovanju) izvodi se u trajanju od tri godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 180 ECTS bodova, kako bi stekli naziv stručnog prvostupnika/prvostupnice poslovne informatike.

Više o stručnom studiju PITUP potražite na www.foi.unizg.hr.

Sve informacije o upisima na jednom mjestu: https://www.foi.unizg.hr/hr/studiji/upisi/prva-godina !

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook