Prethodni članak
Sljedeći članak

Imate problema u kući s prekomjernom vlagom i plijesni? Imamo konkretan savjet i preporuku kako trajno riješiti navedene probleme

U Hrvatskoj ima mnogo stambenih i poslovnih prostora koji se susreću s navedenim problemom i ljudi još uvijek ne znaju kako pravilno riješiti takve probleme s viškom vlage i tvrdokornom plijesni koja nastaje kao posljedica zanemarivanja. Vlaga i plijesan štete našem zdravlju, jer ako smo joj dulje izloženi, može ozbiljno ugroziti naše zdravlje.

Svi smo mi u vlastitom domu  ili kod prijatelja vidjeli ružne crne mrlje po uglovima prostorija te zidovima. Prekomjerna vlaga i plijesan su tvrdoglavi problemi; jedna se vrsta vlage javlja uglavnom zimi, a druga tijekom cijele godine. Sanacija vlage i plijesni, koja je nastala uslijed vlage na zidovima u stambenim prostorima, mora se poduzeti promišljeno i profesionalno da bi se riješila dugoročno.

Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada - u svim slučajevima Lunos ventilacijski sustavi će se pokazati kao prikladno rješenje.

Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Jasna vizija: kvalitetno, zdravo i svježe okruženje za život

Maja Curavić, vlasnica restorana „Table for two“, Brodarica

Problem s vlagom bio je prisutan u donjem dijelu kuće koji je podijeljen u tri stambene cjeline, a najviše u kupaonskim prostorima. Kad smo vidjeli pojavu gljivica na zidu u kupaoni, znali smo da moramo hitno naći rješenje kako bi spriječili širenje.  Sve smo probali, kratkoročna rješenja kao što je premaz tog dijela zida posebnim sredstvima, češće provjetravanje prostorije i sl., ali svaki put bi se gljivice vratile te se niti jedno od tih rješenja nije pokazalo kao učinkovito.

Znali smo da nam treba neko trajno rješenje te smo krenuli pretraživati informacije na internetu. Tijekom pretraživanja naišli smo i na Lunos rješenja. Tim stručnjaka Lunosa došao je pogledati kuću. Brzo smo pronašli zajednički jezik i dogovorili kako će se ugradnja odvijati.

Maja Curavić ugradnjom Lunos sustava riješila je sve probleme u svom domu vezane uz vlagu i plijesan.

 

Ugradnja ventilacijskih sustava pokazala se kao pun pogodak. Dokazala se obećana energetska učinkovitost, razina vlage i CO2 se konstantno održava na optimalnoj razini zahvaljujući ugrađenim automatskim sustavima za kontrolu vlage i kvalitete. A najvažnije od svega ,od ugradnje, već 8 mjeseci, nemamo problema s vlagom u niti jednom obliku te smo napokon riješili problem gljivica u kupaoni.

Krešimir, Zagreb

Moja obitelj I ja uselili smo u kuću iz 2003. godine te je kuća već bila energetski učinkovita sa ugrađenim visokokvalitetnim prozorima. Dodatno smo tijekom renovacije izolirali neke dijelove kuće hidroizolacoijom prilikom dogradnje terase. Nakon toga, u vrlo kratkom roku, počeli su problemi. Mnogobrojna obitelj I svakodnevne aktivnosti poput pranja suđa, kuhanja, tuširanja pranja I sušenja veša rezultirale su pojavom kondenzata odnosno vlage, a posljedično I plijesni I gljivica u nekim dijelovima kuće. Prozori I cjelokupna izolacija onemogućili su protok zraka I kuća jednostavno nije “disala”.

Krešo je u svoju kuću ugradio Lunos sustave i time je nestao problem plijesni koji ga je dugo mučio.

 

Raspitivanjem na sve strane sam saznao da postoji ventilacijski sustav koji radi na osnovi rekuperacije zraka te sam odmah krenuo detaljno istraživati I tako došao do Lunos ventilacijskog sustava. Istraživanjem sam uvidio da se radi o njemačkoj kvaliteti I višegodišnjem iskustvu na tržištima Hrvatske I Slovenije te sam ispunio obrazac na web stranici I u kratkom roku dobio poziv od Lunos tima.

Situacija u njegovoj kući, nakon ugradnje, je potpuno neusporediva s onom prije postavljanja Lunos ventilacijskog sustava. Kao noć i dan. Razlika je ogromna, teško je opisati, mora se doživjeti. Kuća sada ima svjež zrak od jutra do večeri. Rad ventilacijskog sustava Lunos osjeti se ujutro kada se probudite u spavaćoj sobi okruženi svježim zrakom. Tako je i tijekom dana, zrak u domu je stalno svjež, nikad nema problema s vlagom. Lunos sustav se sam brine o tome 24- satnom ventilacijom. Zahvaljujući njemu nije više potrebno prozračivanje I nema više gubitka topline niti peludi izvana.

Preporučam svima koji se susreću sa sličnim problemima!

Krešo i njegova obitelj mogu napokon uživati u svom domu.

Za besplatan izvid u Vašem domu ispunite obrazac na www.lunos-hrvatska.com ili nazovite na 01 4816 581.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook