Prethodni članak
Sljedeći članak

Kako urediti dvije najvažnije prostorije doma – donosimo praktične savjete s portala interijeri & dizajn

Dnevni boravak i kuhinja predstavljaju središte svih dnevnih aktivnosti i mjesto gdje se najčešće družimo s članovima obitelji i prijateljima.

S obzirom na činjenicu da puno vremena provodimo u dnevnoj sobi, ona ne samo da mora izgledati sjajno, već mora biti funkcionalna i udobna. Zadovoljiti sve kriterije zasigurno može biti izazov, no bitno je voditi računa da dizajn stvara ugodnu atmosferu te da odgovara željama i potrebama ukućana.

Odlične savjete i ideje za uređenje ove dvije prostorije smo pronašli na stranici interijeri & dizajn.

Dobra sofa ključ je za udobnost ali je također presudna za cjelokupan izgled prostora. Stručnjaci iz trgovina namještajem savjetuju - „Obratite pažnju na visinu sjedala na sofi i pomno proučite tlocrt prostora prije kupnje. Impulzivna kupnja nikada nije dobro rješenje za kupnju sofe ili kutne garniture, jer to u konačnici može biti vrlo skupa pogreška“.

Neutralne boje ne samo da su nadolazeći hit nego će biti izvrsna opcija ako dvoumite kakve boje i tonove upariti u dnevnom boravku. Sveukupni dojam podignite dekoracijama poput lampe i ukrasnih detalja ili pak stiliziranih stolića za kavu.

Pretvaranje kuhinje u privlačnu oazu gdje se priprema hrana izuzetno je važno za svaki dom. Uz ugodnu paletu boja i pripadajuće dodatke kuhinja postaje pravo carstvo užitka iz kojeg izlaze topli mirisi domaće hrane.

Veličina kuhinje, dekor i dobar dizajn nisu jedino bitno pri odabiru odgovarajuće kuhinje. Kako bi kuhinja bila ne samo lijepa već i funkcionalna sve što trebate je nekoliko dobrih ideja za uređenje kuhinje koje će vaš prostor učiniti organiziranim, praktičnim i lijepim.

Odabir boje prilagodite prostoru

Prije nego izaberete boju svoje nove kuhinje razmislite kakav će ona ugođaj stvarati i da li to ono što želite, jer je kuhinja prostorija u kojoj će cijela obitelj provoditi puno vremena.
Svjetlije boje vizualno povećavaju kuhinju pa su dobar odabir za male kuhinje, dok tamnije boje smanjuju prostor pa će se dobro uklopiti u velike prostore. U slučaju gdje je odabir pao na tamnije nijanse pobrinite se da imate dovoljno rasvjete u kuhinji. Ako niste sigurni koja boja će pristajati vašem prostoru odaberite nekoliko boja i zatražite 3D nacrt kuhinje kako biste dobili realan prikaz onoga što ste zamislili. Igrajte se bojama dok ne dobijete svoju savršenu kombinaciju.

Dodatni radni prostor

Svi znamo da bez obzira na njenu veličinu radna ploha nikad nije dovoljno velika, s jedne strane sjeckamo, s druge pripremamo i mjesta nikad dosta. Zato predlažemo izvlačne kuhinjske plohe poput ove na slici, koja će stvoriti dodatni prostor za pripremu kada je potreban.

Funkcionalna pohrana

Kako bi ladice bile funkcionalne možete ih organizirati različitim pregradama, ulošcima, organizatorima, košarama i kantama za odvajanje otpada. Ovakvi sustavi za organizaciju osmišljeni su kako bi svojim dimenzijama odgovarali sustavima ladica i prilagodili se individualnim navikama i željama. Organizirane ladice omogućit će da pregledno vidite sve što ste u njih spremili, a izvlačni ormari ne zauzimaju puno mjesta i lako možete pristupiti stvarima koje ste u njih spremili. Izvlačne ormare postavite blizu ploče za kuhanje i mjesta za pripremanje hrane kako bi vam svi dodaci bili nadohvat ruke.

Prva i najveća ponuda trgovina namještajem i s asortimanom za uređenje doma na više od 25.000 kvadrata vas čeka u Westgate Shopping Cityju.
Westgate Home nudi vrhunsku i ekskluzivnu ponudu namještaja i dekora za dom.
Čak 30 trgovina za uređenje doma okupio je na jednom mjestu Westgate Home, interior cluster u sklopu trgovačkog centra Westgate Shopping City. Ponuda namještaja obuhvaća domaće i strane brendove, kao i unikatan namještaj s potpisom poznatih dizajnera.
Ako ste u potrazi za savjetima i idejama za uređenje doma, preporučamo da istražite stranicu portala interijeri & dizajn.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook