Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgradite karijeru na STEM studijima u Požegi uz stipendije i smještaj u studentskom domu

Veleučilište u Požegi ove godine slavi 23. obljetnicu osnivanja te nudi stručno i specijalističko obrazovanje na slijedećim studijima:

1. Društveni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:
      • Računovodstvo,
      • Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo
      • Upravni studij

i specijalistički diplomski stručni studij:
      • Trgovinsko poslovanje

2. Poljoprivredni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:
      • Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo i
      • Prehrambena tehnologija

Na Veleučilištu je do danas diplomiralo preko 3500 studenata, uz preko 25 nastavnika koji su doktori i magistri znanosti. Od 2009. godine Veleučilište je nositelj Erasmus povelje što znači da vrši razmjenu studenata i nastavnika sa sličnim ustanovama u inozemstvu što studentima daje posebne pogodnosti razvoja karijere (EU, Ukrajina, Azerbajdžan, Rusija, Indija, Japan, Šri Lanka, Kanada itd). Osim navedenog Veleučilište je ustrojilo sustav osiguravanja kvalitete koji zadire u sve djelatnosti njegova rada. Svake dvije godine na Veleučilištu se organizira međunarodna konferencija Vallis aurea koja okuplja eminentne stručnjake iz regije, a kao nastavak konferencije pokrenut je časopis istog imena koji izlazi na engleskom jeziku dva puta godišnje.

Od 2010. godine do danas na Veleučilištu je provedeno 8 EU projekata vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna od kojih je najveći projekt„Izgradnja studentskog doma u Požegi" u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. U okviru projekta izgrađen je i opremljen studentski dom bruto površine 2.888,66 m2. koji u svom sastavu ima 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama, opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba, teretanu, medijateku i praonicu rublja.

Na Veleučilištu djeluju dvije udruge: ALUMNI udruga završenih studenata, Studentski zbor te Sportska udruga studenata Veleučilišta u Požegi koji brinu o društvenom životu studenata. Svakako treba spomenuti kvalitetno izvođenje praktične nastave u vlastitom vinogradu, laboratorijima, informatičkim kabinetima, punionici meda, vinskom podrumu i prodavaonici vina. Veleučilište surađuje sa mnogim institucijama u gradu i županiji te sudjeluje kao suorganizator na različitim javnim događanjima kao što su Sajam poslova, Agro-tour Slavonija, Okusi jeseni, Zeleno – plavo, Vina Croatia Vina Mosaica u koje su uključeni naši studenti i nastavnici.

Prijavite za studiranje na Veleučilištu u Požegi i kreirajte svoju uspješnu karijeru uz mogućnost stipendiranja.
Detaljnije informacije su dostupne na  www.vup.hr  i telefonu 034-311-460.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program