Prethodni članak
Sljedeći članak

Inkop International d.o.o nabavio novi i vrlo vrijedan stroj

Tijekom 2023. godine je Inkop International d.o.o. započeo s projektom „Greening of innovative production process of cutting and perforating of footwear in Inkop International“ podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014.- 2021. u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia, u sklopu kojeg je nabavljen novi stroj za rezanje. Danas je u prostorijama Inkop Internationala održan završni seminar projekta kojim je i sam projekt uspješno implementiran.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 226.482 €. Financijsku potporu od 132.189 € dodijelila je norveška državna agencija Innovation Norway, organizacija koja upravlja poslovnim programom “Business Development and Innovation Croatia”, koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru.

Svrha ovog vrijednog projekta je unapređenje poslovanja te povećanje konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu. „Nabavkom i postavljanjem novog sustava za rezanje očekuje se ostvariti krajnji cilj projekta, a to su bolji financijski pokazatelji po jedinici proizvoda, povećanje proizvodnih kapaciteta, prijenos manualnog procesa u digitalni te ušteda energije primjenom energetski učinkovitog sustava.” Naglasio je voditelj projekta Kristijan Domagoj Ćurković i dodao je kako će se i dalje aplicirati na sve natječaje koji će svojim provođenjem unaprijediti poslovanje Inkop-a.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook