Prethodni članak
Sljedeći članak

Četiri ključne prednosti kupanja u morskoj vodi

Mnogi od nas povezuju izraz „odmor“ s prizorima vedrog neba, toplog pijeska i hladne, čiste vode. I to je dobro, budući da smo motivirani otići onamo. Ali znate li koje su koristi od udisanja svježeg zraka i kupanja u čistoj i hladnoj morskoj vodi? Ako ne znate, u ovom ćemo članku govoriti o prednostima mora dok ondje provodite svoj odmor.

U moru se možete baviti brojnim sportovima: Ronjenje, plivanje, surfanje, aerobik u moru, odbojka na pijesku i brojni sportovi u vodi odličan su način da ostanete u dobroj formi tijekom odmora na obali. Postoji snažna veza između sporta i zdravlja, a vjerojatno je upravo to razlog zašto nogometaši i drugi sportaši puno svojeg slobodnog vremena provode uz more! Osim toga, budući da je nogometna sezona već u punom zamahu i više nego uzbudljiva, evo i nekih Savjeti za nogometno klađenjekoji će vam pomoći da ostvarite zaradu.

U morskoj se vodi nalaze važni elementi: U morskoj vodi nailazimo na natrij, magnezij, kalcij, kalij, silicij, a konzumiranje tih elemenata važno je za ljudsko tijelo. Jeste li znali da morska voda s lakoćom prodire u kožu te na taj način omogućuje unos minerala u naše tijelo? 

Odavno se alge smatraju izvorom zdravljai privlačnog izgleda. Njihovim korištenjem potiče se obnova stanica kože, dolazi do jačanja metabolizma i imuniteta, sprječavaju se upale, čisti se koža i suzbija celulit.

Morska voda pomaže u čišćenju toksina:Kupanjem u morskoj vodi dolazi do stimulacije jetre, bubrega i kože, zbog čega je to odličan način za detoksikaciju tijela i uklanjanje toksina. Sol pomaže u izbacivanju toksičnih spojeva nakupljenih u limfnom i krvožilnom sustavu. Osim promicanja zdravlja kože i vezivnih tkiva, plivanje u moru donosi niz zdravstvenih koristi za cijelo tijelo.

Morska voda može pomoćikod problema s kožom: U morskoj soli nalazi se iznenađujuće velik broj korisnih sastojaka. Kalcij, kalij, brom, sol, mangan, magnezij, jod, željezo, fluor i silicijeva kiselina samo su neki od osamdeset vrsta minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata koji se nalaze ondje. Bogat sastav morske vode pomaže pri cijelom nizu kožnih bolesti, uključujući dermatitis, psorijazu i ekcem.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook