Prethodni članak
Sljedeći članak

Budi i ti taj koji će s Petrom promijeniti Zabok. Mijenjajmo ga zajedno

Drage moje Zabočanke i Zabočani, drage moje sugrađanke i sugrađani iz svih zabočkih naselja, 30. svibnja odlučujete kako će Zabok izgledati u budućnosti i kako ćemo u njemu živjeti.

U ovom drugom krugu odlučujete kakav grad želite, kako u njemu želite živjeti i kako se kao građanin osjećati.
Pustite sada političku orijentaciju, ovo su lokalni izbori. Gledajte me kao čovjeka koji u suradnji s vama želi napraviti zaokret u našem gradu. U vašem gradu. Jer vi ste Zabok. Zabok nije pojedinac već zajednica ljudi koji zajedničkim snagama, znanjem, energijom i idejama imaju priliku graditi i stvarati onakav grad kakav žele i s kojim će se ponositi.

Ja sam Petar Vrančić i zajedno s vama želim promijeniti ovaj grad. Želim mu vratiti ugled otvorenog, dostojanstvenog i transparentnog grada. I otvorene i transparentne institucije koja će poštivati sve zakone i norme lijepoga ponašanja.

Meni je moj ugled jako bitan, moja su mi djeca najvažnija i moram biti siguran da će upravo ona s ponosom, bilo kada i bilo gdje, i nakon 20 godina moći ponosno reći: 'Ovo je naš tata'. Bez srama i bez skrivanja.

Bitno mi je kakav sam dojam kroz život ostavio na ljude, svoje učitelje, trenere, susjede, prijatelje, poslovne partnere, klijente.

Pero, dijete koje ne možeš zaboraviti
- Pereka pamtim kao jedno prekrasno dijete. Nisam ga godinama vidjela, ali to je dijete koje ne možeš zaboraviti. Kao mali je bio vrlo, vrlo pažljiv i nježan prema drugima, što za dječake u toj dobi i nije baš uobičajeno. Vesele me sjećanja na njega iz tog doba osnovne škole jer je bio izuzetno tolerantan i baš ga pamtim po tome kako je uvijek stajao na stranu slabijih – prisjeća se Anica Ladišić svoga đaka Petra Vrančića kojemu je bila razrednica od 1. do 4. razreda Osnovne škole u Zaboku.

- Dečkići su u toj dobi dosta nestašni, vole se rugati djevojčicama, no Perica nije bio takav. Nikada se nikome nije rugao i uvijek bi stao na stranu tih djevojčica. Bio je jedno krasno dijete, pamtim ga samo po najljepšem i želim mu puno sreće u budućnosti – s radošću se učiteljica Ladišić prisjeća tada malog Pereka, kako ga je nazvala.
Prisjetila se ona i 'Zlatnoga Pere' iz 1994. Te je godine, kao 11-godišnjak, Pero otišao u Ženevu u Švicarsku na Europsko prvenstvo sigurnosti u prometu. Pero se u Zagorje, u svoj Zabok vratio sa zlatom. I od tada ga zovu i pamte kao 'Zlatnog Peru'.

O njemu je te godine pisao i Večernji list. Njegov učitelj Tehničke kulture Vlado Hostić još tada je za Večernjak izjavio da je imao osjećaj da Pero spava s priručnicima i hrpom testova. Sve je brzo i temeljito proučio, ušao u reprezentaciju HAK-a i vratio se kao pobjednik.

'Medalja ga nije promijenila'
- Bio je izrazito pristojan dečko, spretan, pametan, ma odličan. Medalja ga nimalo nije promijenila. Naravno da je bio svjestan kakav 'posao' je napravio u Ženevi, da je to bio veliki osobni uspjeh, ali i da je napravio uspjeh za školu. No, nagrada ga je samo dodatno oplemenila. To je bio dečkić kojeg su krasile posebne vrline u odnosu prema drugima u zajednici – priča, pak, danas njegov učitelj Vlado Hostić.
Pero je tada vozio bicikl. A onda je odlučio baviti se motoccrosom. Došao je u školicu tadašnjem treneru, velikom zabočkom motokrosistu Daliboru Turkoviću.

- Odličan je dečec bil. Pametan, inteligentan, brzo je učio, svladavao vještine. Brzo je napredovao, redovito trenirao. On je bio toliko dobro dijete, toliko pristojan, nije sebe isticao pred drugima. Predivno je bilo raditi s njim. Dobrica, dobrica, dobrica – oduševljeno o njemu priča poznati zabočki sportaš Dalibor Turković.

- Baš sam ga volio, a volim ga i danas jer je divan čovjek – dodao je Turković.

Novine su o Petru Vrančiću tada pisale 'Traži se zlatni Pero'. Zlatni Pero traži se i 30. svibnja 2021. u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Zaboka. Samo je jedan Zlatni Pero. Onaj kojeg niti jedna 'zlatna medalja' ne može promijeniti niti ga pretvoriti u čovjeka koji će biti dovoljan sam sebi. Naprotiv, bit će dodatno svjestan odgovornosti, ali i ljudskosti prema svim građanima ovoga grada, bez obzira na razlike.
Razlike nas moraju spojiti, a različite boje donijeti šarenilo vedrine, radosti i ponosa u naš mali veliki grad Zabok.

Zaokružite broj 2. Mijenjajmo Zabok zajedno. Budi i ti taj koji će sa mnom promijeniti Zabok!

Petar Vrančić, tvoj kandidat za gradonačelnika

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook