Prethodni članak
Sljedeći članak

Upoznavanje s radobojskom prošlošću

Zainteresirani mještani iz Radobojskog Strahinja, Radobojskih Brega i Gorjana Sutinskih organizirano su razgledali Muzej, Radobojski trnac i Hižu vinove loze


Općina Radoboj, Muzej Radboa i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije „Zagorje zeleno“ organiziraju besplatne obilaske pod stručnim vodstvom Muzeja Radboa, Hiže vinove loze i Radobojskog trnaca.

Tako su radobojske znamenitosti uz stručno vodstvo ravnateljice Muzeja Radboa, Ivane Hazulin Pospiš i ravnateljice Javne ustanove za zaštitu prirode Dijane Hršak razgledali mještani Radobojskog Strahinja, a potom i oni iz Radobojskih Brega i Gorjana Sutinskih. Posjetiteljima je omogućeno razgledavanje eksponata rudarske, geološke i arheološke zbirke u okviru Muzeja Radboa, zatim postav u Hiži vinove loze i Radobojski trnac. Nakon razgledavanja uslijedilo je sudjelovanje u aktivnostima i druženju s umirovljenicima 65+. Udruga umirovljenika 65+ poziva i ostale zainteresirane da iskoriste priliku i upoznaju se s radobojskom prošlošću posjetom Muzeju Radboa, Radobojskom trnacu i Hiži vinove loze i tako povećaju osjećaj pripadnosti svom zavičaju.

Zainteresirani se mogu prijaviti kod predsjednika Udruge umirovljenika 65+ Radoboj, Dragutina Gerića, na broj mobitela: 098/ 378-382 ili kod voditelja dnevnih aktivnosti projekta Aktivni i nakon 65-e! Alena Strahinca na broj: 099/ 3469-009, a aktivnosti mogu pratiti putem društvenih mreža na web stranici Općine www.radoboj.hr.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook