Prethodni članak
Sljedeći članak

Suradnja Općine Radoboj i Policijske uprave krapinsko – zagorske

Predavanje na temu osobne sigurnosti građana


U okviru provedbe projekta Općine Radoboj „Aktivni i nakon 65-e!“, u prostoru DVD-a Radoboj, u suradnji s Policijskom upravom krapinsko-zagorskom održano je edukativno predavanje na temu „Osobna sigurnost građana“.

Za osobe starije životne dobi
Predavanje je održao policijski službenik za prevenciju PU KZŽ Željko Lež, a tematika predavanja bila je usmjerena na pojavne oblike i načine izvršenja krađa i prijevara starijih osoba na kućnom pragu, u njihovom domu i na javnim mjestima, sa savjetima za načine samozaštite, kako ne bi postali žrtve takvih kaznenih djela i kako bi se povećala sigurnost osoba starije životne dobi. Tijekom samog predavanja istaknuti su i savjeti za sigurno te samozaštitno ponašanje starijih osoba kada su sudionici u prometu kao pješaci i biciklisti. Na održanom predavanju sudionicima su podijeljeni letci Policijske uprave krapinsko-zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, sa savjetima i preporukama o samo zaštitnom ponašanju, te su im podijeljeni i reflektirajući prsluci. Predavanje je održano za osobe starije životne dobi s područja općine Radoboj, a usmjereno je na povećanje osjećaja sigurnosti i unapređenje sveukupne kvalitete života u zajednici.

1,4 milijuna kuna

Projekt „Aktivni i nakon 65-e!“ u potpunosti se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.476.024,,37 kn i traje do 21. srpnja ove godine. Svi zainteresirani mještani sa 65 i više godina, ali i ostali stariji mještani, koji se žele uključiti u projekt, za više informacija o nadolazećim aktivnostima, radionicama i predavanjima mogu kontaktirati voditelja dnevnih aktivnosti projekta Alena Strahineca na broj 099/346-9009, a dodatne informacije o projektu dostupne su na web stranici općine Radoboj www.radoboj.hr i na društvenim mrežama. (zl)
Lead: Svi zainteresirani mještani sa 65 i više godina, ali i ostali stariji mještani, koji se žele uključiti u projekt, za više informacija o nadolazećim aktivnostima, radionicama i predavanjima mogu kontaktirati voditelja dnevnih aktivnosti projekta Alena Strahineca na broj 099/346-9009

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook