Prethodni članak
Sljedeći članak

Radobojski proračun za ovu godinu 'težak' je 28,1 milijuna kuna

Na prihodovnoj strani proračun smo planirali na osnovi iskustava s punjenjem proračuna u 2019. godini. Tako imamo povećanje izvornih prihoda i poreza na dohodak – kaže načelnik Topolovec


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Radoboja usvojen je proračun za 2020. godinu, koji iznosi 28,1 milijun kuna. Kako ističe načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec, najveći dio proračuna čine ulaganja u gospodarstvo.

– To je posebno vezano uz projekte koji su financirani od strane EU. Na prihodovnoj strani proračun smo planirali na osnovi iskustava s punjenjem proračuna u 2019. godini. Tako imamo povećanje izvornih prihoda i poreza na dohodak – kaže načelnik Topolovec. Porez i prirez na dohodak planiran je u iznosu 6,6 milijuna kuna, porezi na imovinu u iznosu 195 tisuća kuna, a porezi na robu i usluge u visini 30 tisuća kuna. Pomoći od međunarodnih organizacija planiraju se u visini 8,6 milijuna kuna, pomoći iz proračuna 3,9 milijuna, a pomoći od ostalih subjekata unutar države u visini od 632 tisuće kuna. Pomoći iz državnog proračuna temeljem prijenosa sredstava EU iznose 75 tisuća kuna, prihodi od financijske imovine 3.500 kuna, prihodi od nefinancijske imovine 50 tisuća, prihodi po posebnim propisima 445 tisuća kuna, komunalni doprinosi i naknade 530 tisuća kuna, prihodi od prodaje materijalne imovine 3,3 milijuna kuna te primici od zaduživanja 3,5 milijuna kuna.

Za vatrogastvo, civilnu zaštitu i spašavanje utrošit će se 654.750 kuna, a za gospodarstvo 10 milijuna kuna. Od toga, najveće su stavke za kapitalne projekte – rekonstrukacija lovačkog doma odnosno dogradnja i prenamjena u planinarski dom 5,7 milijuna kuna, Hiža zagorskih štrukli 2,3 milijuna kuna, Hiža vinove loze milijun kuna, uređenje pješačke zone 698 tisuća kuna. Za komunalnu djelatnost uređenja prostora i zaštite okoliša u planu je 6,1 milijuna kuna. Od toga se za održavanje komunalne infrastrukture planira 745 tisuća kuna, za sanaciju klizišta 860 tisuća, za asfaltiranje javni puteva i nogostupa 1,7 milijuna kuna, za ulaganje u građenje nerazvsrtanih cesta 1,5 milijuna kuna, za izgradnju ceste do planinarskog doma 450 tisuća kuna, a za uređenje igrališta 110 tisuća kuna.

Za usluge unapređenja stanovanja i zajednice planirana su 1,4 milijuna kuna. Od toga se za rekonstrukciju postojećeg vodoopskrbnog sustava planira utrošiti 300 tisuća kuna, za održavanje javne rasvjete 320 tisuća, za izgradnju javne rasvjete 200 tisuća, za bežičnu mrežu WiFi4EU 121 tisuća kuna. Za kulturu i religiju u planu je 524.100 kuna, za rekreaciju i sport 475 tisuće kuna, za obrazovanje milijun i 25 tisuća kuna, a za socijalnu zaštitu 912 tisuća kuna.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski u Dalmaciji i Hrvatskom primorju. Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.  A1 Zagreb...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program